کد خبر:۷۵۶۳۵۷
گزارش|

انتخابات رژیم صهیونیستی و آینده فلسطین و محور مقاومت/ تروریست خواندن سپاه؛ هدیه انتخاباتی ترامپ به نتانیاهو

نتایج انتخابات رژیم صهیونیستی اعلام شد و هیچکدام از احزاب موفق به کسب اکثریت پارلمان نشد؛ در صورت پیروزی هر دسته و تفاوت شیوه سیاست‌ورزی آن‌ها، استراتژی متفاوتی از محور مقاومت می‌طلبد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو- سیدمهدی حاجی‌آبادی؛ با شمارش 97 درصد از آرای انتخابات رژیم صهیونیستی، حزب راست‌گرای لیکود ۳۷ کرسی و حزب «آبی-سفید» نیز ۳۶ کرسی را کسب کرده است.

گفتنی است تنها چند ساعت پس از برگزاری انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، ۲ حزب سیاسی در این رژیم به دلیل بروز تخلفات متعدد در جریان برگزاری انتخابات به صورت رسمی از روند برگزاری این انتخابات شکایت کردند.

با توجه به نتیجه اولیه شمارش آرا، ۲ حزب به‌شدت ارتودکس «شاس» و «اتحاد یهودیت توراتی» هر یک ۸ کرسی را از آن خود خواهد کرد حال آنکه جنبش عربی برای تغییر و حزب کارگر هر کدام از ۶ کرسی برخوردار می‌شوند. در این میان، اسرائیل بیتنا و اتحاد احزاب دست راستی ۵ کرسی و احزاب کولانو (همه ما) و میرتس ۴ کرسی را از آن خود خواهند کرد. حزب عربی رام بلد نیز با کسب ۳.۲۵ درصد آرا، ۴ کرسی را از آن خود خواهد کرد.

این نتایج به احزاب مذهبی و راستگرا ۶۵ کرسی و به احزاب عرب و چپگرا ۵۵ کرسی در انتخابات جاری فلسطین اشغالی می‌دهد.

اگرچه هیچ حزبی موفق به کسب اکثریت پارلمان رژیم صهیونیستی با ۱۲۰ کرسی نخواهد شد؛ اما با توجه به قدرت جناح دست راستی، نتانیاهو از برتری در تشکیل دولت ائتلافی آینده برخوردار است. اما در صورت پیروزی مخالفین وی سناریوی متفاوتی جریان خواهد یافت.

اسرائیل را باید درست شناخت

جامعه‌ اسرائیل قالیچه‌ای هزار رنگ از قومیت‌های مختلف است که با یکدیگر اختلافات اساسی دارند. علاوه بر این، تعدادی از جنبش‌ها و سازمان‌ها وجود دارند که نمی‌توان در مورد آن‌ها واژۀ حزب سیاسی به کار برد. احزاب اصلی اسرائیل و از جمله دو حزب بزرگ (کار، لیکود) عمدتاً احزاب قدیمی هستند که ریشۀ آن‌ها به مرحلۀ یشوف (نامی است که به تجمع یهودیان وطن‌گریز در فلسطین پیش از اعلام موجودیت اسرائیل اطلاق می‌شد) باز می‌گردد. این احزاب به گونه‌ای مستقیم و غیرمستقیم نقش مهمی در تکوین تجمع وطن‌گزینان یهود ایفا کردند.

به طور کلی برخی از ویژگی‌های نظام حزبی در رژیم صهیونیستی برجسته‌‌اند که شناخت آن‌ها به شناخت پدیده‌های حزبی و سیاسی اسرائیل کمک می‌کند.

ملاحظات عقیدتی در دسته‌بندی احزاب اسرائیل از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که در حال حاضر احزاب به استناد موضع‌گیری در برابر سرزمین‌های اشغالی و رابطه‌ی مذهب با حکومت به ۴ اردوگاه زیر تقسیم شده‌اند:

الف) اردوگاه چپ‌گرایان

در این اردوگاه آن دسته از احزاب سیاسی قرار دارند که دارای ویژگی‌هایی از قبیل اعتقاد به اصول سوسیالیستی، پیروی از نظام لائیک و غیردینی و خواهان صلح با فلسطینیان و کشورهای عربی در قبال عقب‌نشینی از تمام یا بخشی از سرزمین‌های اشغالی‌اند. البته این احزاب در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی با یکدیگر اختلاف نظر اساسی دارند. از جمله احزاب مطرح اردوگاه چپ‌گرایان می‌توان به احزاب کارگر، میرتس، مبام، راتس و شینوی اشاره کرد.

ب) اردوگاه راست‌گرایان یا افراط‌گراها

معتقد به اصول سرمایه‌داری و دارا بودن گرایشات یهودی قوی‌تر نسبت به جناح چپ. این اردوگاه شامل کلیه‌ی احزاب سیاسی رژیم صهیونیستی است که با هر نوع عقب‌نشینی از مناطق اشغالی مخالف و خواهان الحاق زود یا دیرهنگام این مناطق به اسرائیل هستند. از احزاب مطرح این اردوگاه نیز می‌توان به احزاب لیکود، هتحیا، تسومت، یعود، مولیدت و کاخ اشاره کرد. نتانیاهو شاخص‌ترین فرد کنونی این جریان است.

ج) اردوگاه مذهب‌گرایان

اعضای این جناح گرایشات شدید دینی دارند. در اسرائیل مذهب‌گرایان به دو بخش عمده تقسیم می‌شوند: مذهب‌گرایان صهیونیستی و مذهب‌گرایان افراطی. هر دوی این گروه‌ها به جناح ارتدوکسی یهودیت وابسته‌اند. در صحنه‌ی سیاسی اسرائیل، حزب مفدال نماینده‌ی مذهب‌گرایان صهیونیستی و احزاب اعوادات اسرائیل، دیغل هتوراه و شاس نماینده‌ی مذهب‌گرایان افراطی‌اند. مذهب‌گرایان اصلاح طلب و محافظه‌کار که گروه اندکی هستند، فعالیت سازمان‌یافته‌ای در صحنه‌ی سیاسی ندارند.

پ) احزاب عرب

 فلسفه‌ وجودی این احزاب بیشتر برای حضور اعراب در صحنه‌ی انتخابات و قانونی برای گردآوری اعراب اسرائیل است (اعراب ساکن در مناطق اشغالی ۱۹۴۸) تا بدین طریق رژیم صهیونیستی از خود چهره‌ای دمکراتیک در جهان به نمایش بگذارد. مهم‌ترین احزاب عرب عبارت‌اند از حزب دمکراتیک عرب، تجمع دمکراتیک ملی و جنبش تحول‌خواه عرب.

تروریست خواندن سپاه هدیه ترامپ به نتانیاهو

عوامل زیادی، مرحله پیش روی نتانیاهو را رقم زده زیرا وی با پرونده های فسادی روبروست که تهدیدی برای آینده سیاسی وی است.

به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت امریکا به قدس، به رسمیت شناختن حاکمیت این رژیم بر منطقه اشغالی جولان سوریه و تحویل جسد زخریا بومل سرباز ارتش صهیونیستی به رژیم صهیونیستی با نظارت روسیه هدایای آمریکا به این رژیم بود.

انتخابات رژیم صهیونیستی و آینده فلسطین و محور مقاومت/ باز هم پای سپاه در میان است

این هدایا به نتانیاهو قدرت داد تا خود را به عنوان نخستین و قدرتمندترین حافظ منافع شهرک‌نشنیان به ویژه منافع گره خورده با امنیت و حفاظت شهرک‌نشینان از حملات دشمنان، نشان دهد که نتانیاهو به خوبی از پس بازی با ابزارهای امنیتی برمی‌آید و طی سالیان گذشته نیز در انتصاب وی به عنوان نخست‌وزیری نقش مهمی داشت.

آخرین هدیه آمریکا نیز وارد کردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تروریست‌ها بود که می‌توان آن را به عنوان بزرگترین هدیه برای نتانیاهو پیش از انتخابات رژیم صهیونیستی دانست.

معامله قرن، شهرک‌سازی، مذاکرات سازش در انتظار انتخابات

گرچه در نگاه کلان سیاستمداران رژیم صهیونیستی اشغالگر بوده و به تعبیری « سگ زرد برادر شغال است»؛ اما با توجه به تفاوت شیوه سیاست‌ورزی احزاب رژیم اشغالگر در صورت پیروزی هر کدام نیاز به استراتژی متفاوتی از سوی محور مقاومت می‌طلبد.

در ساختار رژیم صهیونیستی ائتلاف آبی سفید چپ‌گراست و در صورت پیروزی برای تشکیل دولت مجبور است با احزاب کاملا چپ‌گرا چون میرتس و اعراب اسرائیلی ائتلاف کند و در این صورت ممکن است فشار روزافزون به فلسطینی‌ها کاهش یابد.

انتخابات رژیم صهیونیستی و آینده فلسطین و محور مقاومت/ باز هم پای سپاه در میان است

برخی کارشناسان معتقدند در صورت پیروزی ائتلاف آبی-سفید مولود نامشروع «معامله قرن» منحل یا به تعویق خواهد افتاد.

از سویی به علت ارتباط مخدوش دونالد ترامپ با گانتز و لاپید ممکن است منافع هواداران ترامپ در رژیم صهیونیستی به خطر افتد.
دیگر اینکه سوابق چپگراهای اشغالگر نشان می‌دهد هر زمان دولت و اکثریت پارلمان در دست آنها بوده محور مقاومت امتیازات فراوانی کسب کرده است؛ تحلیلگران معتقدند در صورت پیروزی اپوزوسیون لیکود، مذاکرات برای رفع کامل محاصره غزه آغاز شده و شهرک‌سازی‌های کرانه باختری و روند انتقال پایتخت از تل آویو به قدس به علت نگاه محافظه‌کارانه‌تر این اشغالگران متوقف خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار