رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز با بیان اینکه هر دانشجویی که در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل است، عضو کتابخانه دانشگاه نیز است، گفت: ۵۰ درصد دانشجویان جزو کاربران فعال کتابخانه هستند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مطالعه و خواندن فعالیت با ارزشی است که موجب پیشرفت جامعه در زمینههای مختلف از جمله در حوزههای فناوری، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میشود.
دسترسی به اطلاعات به صورت آنلاین و یا در کتابها و مجلات باعث میشود افراد اطلاعات مختلفی را در مورد جهان پیرامون خود کسب کنند و بتوانند به راحتی با دیگر جوامع ارتباط برقرار کنند. که در این مسیر کتابخانهها نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
در این پرونده ویژه، سراغ کتابخانه های دانشگاه و شهر رفتیم تا ضمن آشنایی با فضای کتابخانه ها، آماری از کتاب و کتابخوانی دانشجویان شهرهای مختلف بدست بیاوریم. کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز، در نیمه دوم سال ۱۳۴۶ هجری شمسی با ادغام کتابخانههای دانشکدههای مختلف تأسیس شد و به منظور برآورد نیازهای علمی و اطلاعاتی برنامههای آموزشی و پژوهشی اساتید، دانشجویان و پژوهشگران مجدانه به توسعه مجموعه خود اقدام کرد.
رسول زوارقی، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشجو، با اشاره به زمان استفاده دانشجویان از کتابخانه گفت: بیشترین زمان استفاده دانشجویان از کتابخانه در زمان امتحانات است.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز مطرح کرد: ما در کتابخانه دانشگاه تبریز سالنهای بسیار خوبی داریم و حدود ۸۰۰ صندلی وجود دارد که زمان امتحانات کفاف دانشجویان را نمیدهد.
وی با اشاره به سلیقه مطالعاتی دانشجویان مطرح کرد: با توجه به علاقه و سلیقه دانشجویان این دانشگاه، بیشتر کتابهای تاریخی، سیاسی، پژوهشی، ادبی، اجتماعی، فرهنگی در دانشگاه مطالعه میشود.
وی گفت: برای جذب بیشتر دانشجویان سعی کرده ایم با ساختارهای جدید برگزاری کارگاههای آموزشی، برپایی نمایشگاه کتاب در دانشگاه، استفاده از شبکههای اجتماعی و معرفی کتابهای جدید، دانشجویان را درگیر فرآینده کتابخوانی کنیم. در این راستا طول سال گذشته، ۲۰ کارگاه آموزشی برای دانشجویان و کارمندان دانشگاه برگزار شد و مورد استقبال آنها قرار گرفت.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز تاکید کرد: ما در کتابخانه دانشگاه،سیستمهای اطلاعاتی و امکان استفاده دانشجویان از منابع کتابخانه دیجیتال به ارزش ۸۰۰ هزار نسخه الکترونیکی را فراهم کرده ایم و به تمام پایگاههای اطلاعتی دسترسی داریم.
وی با اشاره به اینکه دانشجویانبعضی از کتابها را مطالعه نمیکنند، افزود: سیاستهای ما در کتابخانه دانشگاه به گونهای است با توجه به در نظر گرفتن نیازهای مخاطب، بعضی از کتابهای مهم دانشگاهی که انتشارات برتر، آنها را منتشر میکنند، تهیه کرده و در اختیار دانشجویان قرار می دهیم. برخی کتب با اینکه کتابهای باکیفیتی هستند، اما مورد نیاز دانشجویان نیست.
زوارقی بیان کرد: ما کتابها را با توجه به خواست مخاطب تهیه می کنیم. البته بعضی از کتابها برای معرفی به مخاطب تهیه میشود، چون میدانیم با خواندن این کتابها پربارتر میشوند، اما متاسفانه دانشجویان در این زمینه، مقاومت فکری و شناختی دارند.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: سالانه ۲۰۰۰ کتاب مورد صحافی مجدد قرار میگیرد و این نشان دهنده کسرت استفاده دانشجویان از کتابها است.
وی با اشاره به روز شدن کتابهای کتابخانه یادآورشد: کتابهای کتابخانه دانشگاه تبریز سالانه با توجه به امکاناتی که در سیستم اطلاعاتی و منابعی وجود دارد و به فراخور نیاز دانشجویان تهیه میشود.همچنین منابع الکترنیکی به صورت آنلاین بروز میشوند.
زوارقی با اشاره به تعداد عضویت دانشجویان در کتابخانه دانشگاه تبریز اظهار کرد: هر دانشجویی که در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل است، عضو کتابخانه هم هست ولی ۵۰ درصد دانشجویان دانشگاه تبریز جزو کاربران فعال کتابخانه هستند.
مدیر کتابخانه دانشگاه تبریز بیان کرد: با توجه به اینکه کتابخانه دانشگاه تبریز کتابخانه مرجع است و به کتابخانه منطقهای آذربایجان شرقی تبدیل شده، امکان استفاده تمام دانشجویان، پژوهشگران، طلاب استان از آن وجود دارد.