جوانان ایرانی با راهاندازی یک استارتآپ و تولید محصولات ایرانی حوزه تصفیه آب و هوا، تحریمها برای تولیدات را بی اثر کردند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آلودگی هوا از مرز هشدار عبور کرد. بحران کمبود آب جدی است. این اخبار نگران کننده در کشورمان زیاد شنیده میشود. البته این مشکل محدود به کشور ما نیست بلکه آلودگی آب و هوا عرصه را برای همه مردم جهان تنگ کرده است.
اما سلامتی و پاکیزگی رویایی دور از ذهن نیست. شرکتهای بزرگی در دنیا محصولاتی در حوزه تصفیه آب و هوا تولید کرده اند و با استفاده از این محصولات باکتریهای مقاوم حتی در پسابهای بیمارستانی نیز نابود میشود. البته انحصار تولید این محصولات در حال حاضر در حوزه تصفیه هوا در دست شرکت امریکایی و در حوزه تصفیه آب در دست شرکتی از اسراییل قرار دارد. شرکتهایی که ایران را در لیست تحریم قرار داده اند و از فروش این محصولات به ایران خودداری میکنند.
اما جوانان ایرانی پاسخ این تحریمها را بی جواب نگذاشتند و در اقدامی این تحریمها را شکستند. این جوانان با راه اندازی یک استارت آپ هر دوی این محصولات را تولید کردند. استارت آپ «شریف گرافینا» به دنبال ارتقا و بهبود کیفیت زندگی مردم این سرزمین با ابزار فناوری است. حوزه اصلی فعالیت این استارت آپ تولید انواع مواد نانو ساختار فوتوکاتالیست با قابلیت تصفیه آب و هوا را انجام داده است. فوتوکاتالیستها موادی هستند که با جذب طیفهای مختلف نور فعال میشوند و توانایی از بین بردن آلایندهها و مولکولهای آلی و تبدیل آنها به مولکولهای بی ضرر را دارند. همچنین هر یک از این محصولات توسط یک شرکت جدا در خارج از کشور تولید میشود، اما این استارت آپ هر دوی محصولات برای تصفیه آب و هوا را تولید کرده است.
حمید عسگری یکی از هم بنیانگذاران این استارتاپ بیان کرد: محصول این استارت آپ در تماس با نور مرئی و انجام واکنشهای شیمیایی باعث حذف آلایندههای آلی میشود. لامپ LED فوتوکاتالیست با قابلیت تصفیه هوا یک محصول این استارتاپ است. این محصول متشکل از سیستم روشنایی LED با بهره وری بالا و پوشش فوتوکاتالیست (حاوی نانو ذرات فعال در ناحیه نور مرئی) است که قابلیت حذف و از بین بردن بخش زیادی از ویروس ها، باکتریها و آلایندههای آلی موجود در محیط را با روشن کردن لامپ فراهم میکند.
به گفته وی، استفاده از ماده شیمیایی فرمالین و نور UV در حال حاضر برای تصفیه کاربرد دارد که هر دو روش معایب و مشکلات خاص خود را دارد و باکتریهای مقاوم با این روشها از بین نمیروند.