آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۷۹۴۷
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

تخریب پوشش گیاهی از عوامل اصلی سیل اخیر بوده است

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: طبق آمار‌های به دست آمده، تغییر کاربری، عدم مدیریت، تخریب مراتع و پوشش گیاهی از جمله عوامل اصلی وقایع سیل اخیر بوده است.

متاسفانه در ایران مبنای مدیریتی، بحران است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، مرتضی اکبری، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در نشست تخصصی علل وقوع سیل‌های اخیر از دیدگاه منابع طبیعی که در  دانشگاه فردوسی مشهد  برگزار شد، گفت: سیستم‌های هشدار، هنگام وقوع حوادث طبیعی ضعیف هستند که البته افراد با در نظر گرفتن مدیریت یکپارچه باید در انتقال سریع هشدار‌ها گام بردارند.

اکبری ادامه داد: نتایج گزارش‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که سیل به عنوان مخاطره‌ای که غیرارادی است و بیشتر جنبه طبیعی دارد، ۲۶ درصد وقایع را شامل می‌شود و اولین نوع مخاطره و یا واقعه است که در دنیا اتفاق می‌افتد.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: بیشترین مرگ و میر در ایران، مربوط به واقعه زلزله در منجیل و بم کرمان بوده است و بر اساس تقسیم‌بندی‌های انجام شده، در زمینه وقایع و مخاطرات طبیعی که در ایران رخ داده است، سیل مقام سوم را دارد.

وی افزود: طبق آمار‌های به دست آمده، تغییر کاربری، نبود مدیریت، تخریب مراتع و پوشش گیاهی از جمله عوامل اصلی وقایع سیل اخیر بوده است.

اکبری تصریح کرد: دو نگاه مدیریتی در این رابطه وجود دارد؛ اول اینکه اگر قبل از واقعه، مدیریت صورت گیرد به آن مدیریت ریسک گفته می‌شود که از جنس احتمال خطر است و اگر بعد از واقعه اتفاق بیفتد مدیرت بحران نامیده می‌شود و هر کدام از این موارد استراتژی مربوط به خود را دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد:  متاسفانه در ایران مبنای مدیریتی، بحران است که این امر هزینه‌های زیادی را در بر می‌گیرد و هزینه‌هایی که در مدیریت بحران پرداخت می‌شود به دلیل عدم مدیریت ریسک مانند سیستم‌های هشدار، سیستم‌های آگاهی‌دادن و سیستم‌های اجرایی است و اگر این موارد انجام می‌شد، هزینه‌هایی که اکنون انجام می‌شود و از طریق رسانه‌های مختلف به گوش می‌رسد کمتر صرف می‌شد.

وی گفت: اگر پیش‌بینی‌های هواشناسی روزانه اعلام شود، ۷۰ درصد به واقعیت نزدیک می‌شویم، اما اگر به صورت ماهانه باشد این رقم ۱۰ تا ۲۰ درصد می‌شود. باید متذکر شد که اگر از سیستم‌های پیش‌آگاهی در منابع طبیعی استفاده کنیم می‌توانیم در مدیریت بسیار کارآمدتر عمل کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: از نگاه محیط زیست بسیاری از تالاب‌ها در سیل اخیر پرآب شدند که این یک هشدار است و میزان رسوباتی که در تالاب‌ها جمع شده است می‌تواند عامل بحران در آینده باشد و اکنون باید به این امر توجه کنیم تا در سال‌های آینده دچار بحران نشویم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار