معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم از انتشار و فعالیت قریب به ۴۰۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاههای کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نخستین دوره گردهمایی فعالان نشریات دانشجویی وزارت علوم در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی گفت: فعالیت در نشریه امری بسیار حائز اهمیت بوده و این حرفه، ظرافتهای بسیاری دارد، تلاش و اهتمام دانشجویان در این زمینه بسیار قابل تحسین است.
غفاری گفت: بخش عمدهای از مشارکتهای موجود مربوط به فعالیت نشریات دانشجویی بوده و کیفیت این نشریات را نمیتوان نادیده گرفت، البته این مورد به معنای نبود کاستی در امور مذکور نیست، در هر امری خللهایی وجود داشته که نشریات دانشجویی نیز یکی از آنها است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: باید برخی از بخشهای مرتبط با حوزه اخلاق، فرهنگ و نظایر این موارد مورد ملاحظه قرار گیرد و افراد به آن توجه زیادی داشته باشند، امور مربوط به نشریه دارای اقتضائات مربوط به خود است، امید است که با همراهی و ارائه پیشنهادات مطلوب متولیان، کنار یکدیگر باشیم و ضمن وجود نشریاتی با محتوای بهتر و عمل به چارچوبهای مربوطه، اهداف ما محقق شوند.
وی عنوان کرد: آییننامههایی در نشریات وجود داشته که دانشگاهها بر مبنای آن عمل میکنند، در حال حاضر ۴ هزار نشریه فعال است که با این تفاسیر نمیتوان جزء به جزء به تمامی آنها رسیدگی کرد، اما در صورت بروز خطا و خلافی که گزارش شود مسئولان رسیدگی میکنند.
غفاری گفت: نشریات باید در امور مربوط به خود به صورت عالمانه ورود پیدا کنند و وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند، در ارتباط با بحث حجاب نیز باید گفت که دانشگاهها موظف به رعایت شئونات اسلامی هستند، این مبحث یکی از موارد آییننامه است، در صورت خارج شدن دانشجویان از چارچوب شئونات اسلامی، باید با آنها برخورد شود.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: وظیفه دانشگاه، ترویج و نهادسازی قانونهای نظام جمهوری اسلامی است، برای متولیان، فعالیت ۴ هزار نشریه با ذائقههای مختلف مشکلی نداشته و تا زمانی که فعالیت آنها در چارچوب قوانین باشد معضلی وجود ندارد، باید در بحث هنری به نوعی عدالت و انصاف داشته باشیم و امور را به بهترین نحو پیش ببریم.
غفاری گفت: تنها قانونگذاری کفایت نمیکند و باید قوانین اجرایی شوند، اما تنها یک مجموعه نمیتواند بر تمامی عوامل مسلط باشد، هر مجموعه تشکیلات و نیروهای مشخصی داشته که تمامی آنها باید با همکاری یکدیگر قوانین را مدیریت کنند.
وی خاطرنشان کرد: باید جنس کار و نوع مسائلی که با آنها مواجه هستیم مورد توجه قرار گیرد، در صورت نبود کمکهای متولیان، بیش از وضعیت حال حاضر از عهده دانشگاه بر نمیآید.
هادی عسگری، مدیر کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست گفت: با توجه به وقوع سیل که مردم ایران را گرفتار کرد، کمک دانشجویان متعهد میتواند فضای مناسبی را برای آنها به وجود آورد، باید کمکیار دولت باشیم و مشکلات مردم را حل کنیم، نشریه دانشجویی یکی از مهمترین اقدامات دانشجویان بوده که میتوان روز به روز شاهد تولید ارزشهای بسیاری باشد.
عسگری گفت: در صورتی که افراد در قالب سردبیر و اعضای هیئت تحریریه فعالیت کنند شاهد رشد بسیار مطلوبی در نحوه کار فعالیت دانشجویی میشویم، فعالیت دانشجویی سبب به وجود آمدن استقلال در آنها میشود و همچنین احساس تعهد نسبت به نشریات و نوشتههای خود بیشتر میشود، علاوه بر موارد مذکور، دانشجویان شیوه مدیریت را یاد میگیرند.
وی تصریح کرد: کمکهای دانشجویان سبب میشود تا تنگناها و مشکلات بیش از گذشته رصد شود و با کمک عوامل دانشگاه میتوان از راهکارهای مطلوبی استفاده کرد، امید است به اهداف از گذشته بیشتر نزدیک شویم.
عسگری خاطرنشان کرد: رئیس جمهور به دلیل وجود سیلها و بارندگیهای فراوان، طی نامهای اردوهای دانشآموزی و دانشجویی را لغو کرد، نامهای از سوی ما به ایشان ارسال و از رئیس جمهور درخواست شد تا اجازه برگزاری اردو در مناطق دارای شرایط مناسب جوی داده شود.
وی بیان کرد: امسال با وجود وقوع مشکلاتی مانند مسائل مالی در دانشگاهها، اُفت دانشجوی بازدیدکننده از مناطق نداشتیم، به عنوان مثال اخیراً به دانشگاه شهید چمران رفته و از مناطق سیل زده بازدید کردیم، باید فضا زمانبندی مناسب برای حمایت و کمک به سیل زدگان صورت پذیرد تا بر اساس سلایق دانشجویان، فضایی در دانشگاهها ایجاد شود و شیرینی آن وارد زندگی آسیبدیدگان شود.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در ارتباط با شایعات مربوط به یکی از دانشگاهها مبنی بر اجرای حرکات ناشایست از سوی یکی از دانشجویان باید گفت که تا اندازه مشخصی دانشجویان باید فضای مفرحی را در دانشگاه داشته باشند، اما نباید از خط قرمزها عبور کرد.