کد خبر:۷۵۸۳۱۰
به تازگی محقق شد

سرنخ‌های جدید برای درمان کشنده‌ترین سرطان/ مهندسی معکوس به جنگ اصلی‌ترین عامل مرگ‌ومیر کودکان می‌رود

دانشمندان با مهندسی معکوس سلول‌های سرطانی مغز سرنخ‌هایی برای درمان این بیماری خطرناک پیدا کردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، گلیوبلاستوما یکی از مخرب‌ترین انواع سرطان‌ها به شمار می‌رود که پزشکان گزینه‌های درمانی محدودی برای آن دارند. این نوع سرطان همچنین اصلی‌ترین عامل مرگ و میر در کودکان و جوانان محسوب می‌شود. دانشمندان دانشگاه‌های تورنتو، یک بیمارستان کودکان و دانشگاه کالگری با همکاری هم در تازه‌ترین فعالیت خود سلول‌های بنیادی سرطان مغز را ژن به ژن به طور معکوس طراحی کرده‌اند و از این طریق توانسته‌اند راه‌های جدیدی برای این نوع سرطان سخت پیدا کنند.

آن‌ها در آزمایش‌های خود به روش‌های متعددی برای درمان گلیوبلاستوما پیدا کرده‌اند که برخی از آن‌ها واقعا شگفتی‌آورند. سلول‌های بنیادی گلیوبلاستوما مقاوم به درمان هستند و به همین دلیل این تومور‌ها به درمان سخت واکنش نشان می‌دهند؛ بنابراین برای درمان بیماران باید راه تازه‌ای پیدا می‌کردند. محققان دریافتند که سلول‌های گلیوبلاستومای بالغ به آن دسته از ژن‌های مشابهی وابسته هستند که برای رشد مغزی در نوزادان و کودکان لازمند.
 
پیدایش فناوری CRISPR-Cas۹ از طریق غربالگری ژنوم، روش تازه و قدرتمندی را برای کشف بیولوژی سرطان در اختیار دانشمندان قرار داد. آن‌ها با جمع‌آوری سلول بنیادین گلیوبلاستومای گرفته شده از ۱۰ بیمار، از سلول CRISPR برای تشخیص ژن‌های دخیل در ایجاد سلول‌های بنیادین سرطانی استفاده کردند که برای حفظ و رشد سلول‌ها و نیز پیشرفت رشد تومور‌ها ضروری‌اند.
 
سلول‌های بنیادین سرطانی رشد تومور‌ها و پیشرفت بیماری را تقویت می‌کند. به منظور هدف قرار دادن این سلول‌ها به طور مؤثر، دیدی جامع نسبت به ژن‌هایی که رشد برنامه‌ها را کنترل می‌کنند، حیاتی است. اگر بتوان دریافت کدام ژن‌ها برای بقا و تکثیر ضروری هستند، می‌توان راهی برای حمله به این ژن‌ها یا مسدود کردن آن‌ها و توقف رشد تومور یافت.
 
محققان با مطالعه ۲۰ هزار ژن از ۱۰ نمونه انسانی، آسیب‌پذیری‌های ژنتیکی متعددی را یافتند و اطلاعاتی را به‌دست آوردند که به درمان گلیوبلاستوما کمک می‌کند. آن‌ها ژن DOT۱L را در تحقیقات خود یافتند که برای مقاومت تومور در هفت تومور از ۱۰ تومور گلیوبلاستوما لازم است. محققان دریافتند که مسدود کردن این پروتئین در نوع خاصی از سرطان مغز رشد تومور را کاهش می‌دهد و منجر به ماندگاری طولانی‌تر آن می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار