آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۳۱۷۳
پژوهشگران دریافتند

نانودارو‌های ضدسرطان چه بلایی بر سر انسان می‌آورند؟

اگرچه نانوذرات می‌توانند در درمان سرطان خیلی مفید و پرکاربرد باشند، اما محققان معتقدند که ممکن است این مواد عوارض جانبی ناخواسته و مضری را به همراه بیاورند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دریافته‌اند که نانودارو‌هایی که برای از بین بردن سلول‌های سرطانی تولید می‌شوند، می‌توانند سرعت متاستاز را در بدن بیمار افزایش دهند. خاصیت تهاجمی سلول‌های سرطانی بالاست و می‌تواند با حمله به ارگان‌های مجاور سبب اختلال عملکرد آن‌ها نیز شود که به این روند دست‌اندازی سرطان به ارگان‌های دیگر اصطلاحا متاستاز می‌گویند.

محققان به طور نمونه روی سرطان سینه تحقیق کردند و دریافتند که نانوذرات معمولی که از طلا، دی‌اکسید تیتانیوم، نقره و دی‌اکسید سیلیکون ساخته می‌شوند و به عنوان نانودارو برای درمان این نوع سرطان به کار می‌روند، شکاف میان سلول‌های رگ‌های خونی را افزایش می‌دهند و همین امر موجب می‌شود که سلول‌های دیگر مثل سلول‌های سرطانی به رگ‌های خونی نشت و در جا‌های دیگر بدن رشد کنند.

محققان نام این پدیده را «نشت اندوتلیال ناشی از نانومواد» گذاشته‌اند که در واقع تسریع حرکت سلول‌های سرطانی از تومور اولیه به نقاط دیگر بدن از طریق گردش خون را نشان می‌دهد. این امر موجب تسریع ایجاد تومور‌های ثانوی بزرگتر در نقاطی از بدن می‌شود که قبلا برای سلول‌های سرطانی قابل دسترس نبودند.

محققان می‌گویند: حتی در صورتی که بیمار تحت درمان این نانودارو‌ها نیز قرار نگرفته باشد، قرار گرفتن در معرض نانوذرات محصولات روزمره یا آلاینده‌های محیط زیست نیز می‌تواند همین تبعات را برایش داشته باشد.

آن‌ها می‌افزایند: تعامل میان این نانومواد و سیستم بیولوژی بدن باید در زمانی که داروسازان یا محققان در حال طراحی و توسعه نانودارو‌های سرطانی هستند، مورد توجه قرار گیرد و مطمئن شوند که نانومواد ضدسرطانی به طور ناخواسته سرعت پیشرفت تومور را تسریع نکنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار