آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۸۶۴۱
گزارش |

سنگ تمام جهادگران برای جنوبی‌ها/ همراهِ همراهِ همراهیم؛ خوزستان، خوزستان، خوزستان+ فیلم و عکس

بعد از وقوع سیل در خوزستان و بحرانی‌تر شدن اوضاع این استان، گروه‌های جهادی دانشجویی و مردم برای کمک به مردم گرفتار در سیل این استان دست به کار شدند.

تیتر ۲ شنبه//سنگ تمام جهادگران برای کمک به سیل زدگان خوزستانی/ دانشجویان از هیچ کمکی دریغ نکردند/ جهادگران از جان و دل مایه گذاشتند

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* سیل، بلایی طبیعی است که از اوایل سال جاری بسیاری از استان‌های کشورمان را درگیر خود کرد و از ۹ فروردین وارد استان خوزستان شد و خانه و کاشانه بسیاری از مردم را غرق در آب کرد و باعث زیر آب رفتن روستا‌های غرب کارون و اطراف سد‌های کرخه و دز و سایر روستا‌ها شد.

سرعت ورود سیلاب به شهرهای این استان با تلاش جهادگران و مردم تا حدی کنترل شد، اما ساخت سیل بند به تنهایی گره گشای مشکل مردم نبود. برای جلوگیری از ورود آب به اهواز سیل بند‌های بزرگی ایجاد شد و از زیر آب رفتن اهواز جلوگیری شد. با این حال در تمام این مدت دانشجویان و نیرو‌های جهادی هیچگاه مردم را تنها نگذاشتند و از جان و دل مایه گذاشتند و هنوز هم در حال خدمت رسانی به سیل زدگان خوزستانی هستند.

در همان روز‌های ابتدایی اعلام خطر احتمال وقوع سیل در استان، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز سریعا برای خدمت رسانی به مردم اعلام آمادگی کرد. به گفته حیدری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز از همان ابتدا، گروهی از جهادگران به منطقه اروند کنار اعزام شدند و با توجه به اینکه سطح آب این منطقه بالاتر از حد معمول بود و آب به منازل مردم نفوذ کرده بود، به بررسی شرایط موجود و سرکشی تعدادی از خانه‌ها پرداختند و مشغول کمک رسانی به مردم خسارت دیده شدند.
 
//

با بحرانی‌تر شدن اوضاع سیل خوزستان و درگیری مناطق بیشتری از این استان با سیل، دو گروه ۳۰ نفره از دانشجویان بسیجی و جهادگر دانشگاه آزاد آبادان به اروندکنار و خرمشهر اعزام، و سعی در تهیه اقلام مورد نیاز اولیه برای تامین مایحتاج مردم داشتند.

البته گروه‌های جهادی دانشگاه‌های آزاد خوزستان هم با بحرانی‌تر شدن اوضاع، دست به کار شدند. فروتن، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوزستان مسئولیت این گروه را برعهده داشت. او به خبرنگار ما گفته بود: گروه‌های جهادی دانشگاه‌های آزاد استان از ۱۷ فروردین فعالیت خود را در منطقه سیل زده سوسنگرد آغاز کردند و کمک رسانی به سیل زدگان دو روستای این منطقه را در دستور کار قرار دادند. آنها علاوه بر انجام فعالیت‌های جهادی، با برپایی غرفه‌هایی در دانشگاه‌های اهواز اقدام به جمع آوری کمک‌های مردمی و دانشجویی برای سیل زدگان سوسنگرد کردند و در حوزه‌های ترمیم و ایجاد سیل بند‌ها و تخلیه منازل سیل زدگان در کنار سایر جهادگران به فعالیت خود ادامه دادند.

 بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد آبادان هم با دو گروه جهادی همان روزها  در روستای مکسر در خرمشهر و اروندکنار و دارخوین شادگان در حال فعالیت بود. مسئول بسیج این دانشگاه گفته بود که یکی دیگر از گروههای جهادی شان در منطقه پلدختر لرستان فعالیت دارد. به گفته او هر گروه متشکل از ۱۶ جهادگر است که همه هزینه‌های امدادرسانی گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی این واحد آبادان به سیل زدگان به صورت شخصی توسط جهادگران تقبل می‌شود.
 
//

امدادرسانی به سیل زدگان خوزستانی محدود به دانشجویان نبود و از دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های اصفهان، اراک، کردستان، تبریز، کرمان و همدان نیز تعداد ۳۰ دستگاه آمبولانس به این استان اعزام شد. علاوه بر آن بیمارستان صحرایی ۵۰ تختخوابی با ۲۰ نفر نیروی پزشکی از کردستان برای امدادرسانی به حادثه دیدگان سیل در نظر گرفته شد.

طبق اعلام نایب فدایی، معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر از ابتدای وقوع سیل در خوزستان تا ۱۹ فروردین، تعداد ۱۹۰ نیروی بهداشتی این دانشکده در قالب ۱۱ اکیپ سلامت در مناطق سیل زده شعیبیه به سیل زدگان خدمت رسانی کردند که همچنان در برخی مناطق مشغول خدمت رسانی هستند.

به گفته معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر، این تیم‌های سلامت شامل ۹ تیم ثابت و ۲ تیم سیار در ۳ محل کمپ واقع در روستای بنه کاظم و کمپ اسکان شماره ۱ و ۲ گوریه اسکان موقت می‌شدند و که مشغول خدمت رسانی جامع به مردم شدند و همه اکیپ‌ها به تجهیزات مورد نیاز مجهز شده و روزانه ده‌ها مورد پایش آب و مواد غذایی، سلامت محیط، بهداشت خانواده و آموزش‌های لازم، پایش سلامت مادران باردار، کودکان و سالمندان، مشاوره روانشناسی و پایش از نظر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها و جلوگیری از وقوع اپیدمی‌ها انجام می‌دادند.
 
//
 
از طرفی گروه جهادی شهید بقایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از همان روز‌های ابتدایی وقوع سیلاب مشغول فعالیت در مناطق سبحانیه سوسنگرد و شهر ال‌هایی شدند. مهدی شرفیان، مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی این دانشگاه در مورد فعالیت‌های این گروه در این مناطق به خبرنگار ما گفته بود: تیم درمانی گروه در مناطق سبحانیه سوسنگرد و شهر ال‌هایی مستقر شده و در حال خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان است. پزشک عمومی ما به صورت ۲۴ ساعته در حال خدمت رسانی به سیل زدگان و ویزیت مردم است و اکیپ‌های پزشکان متخصص نیز در این اردوی جهادی حضور دارند و مشغول درمان سیل زدگان شده اند و این تیم روزانه حدود ۱۷۰ نفر از سیل زدگان را در این مناطق ویزیت می‌کند.
 
کد ویدیو

با وجود همه این امداد رسانی‌ها، مسایل روحی و نگرانی از آینده زندگی و شغلی مردم سیل زده در حال افزایش بود و این به مشکلات جهادگران اضافه می‌کرد. مهدی طرفی، فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز  می گوید: آب به منازل اهالی نفوذ کرده و زمین‌های کشاورزی به طور کلی زیرآب رفته و نابود شده اند. یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که در مناطق سیل زده با آن مواجه هستیم مربوط به مسائل روحی مردم مناطق سیل زده است. اهالی به شدت از نظر روحی در شرایط نامساعدی به سر می‌برند و نگران آینده خود هستند؛ چرا که بعد از اتمام جریان سیلاب خوزستان و بازگشت مسئولین و نیرو‌های امدادی، اهالی این مناطق با خساراتی که به اموالشان وارد شده تنها می‌مانند و دیگر کسی جویای حالشان نمی‌شود. به مسئولین توصیه می‌کنیم که رفع مشکلات سیل زدگان را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهند؛ چرا که بیشترین خسارات سیلاب، گریبان این قشر را می‌گیرد.

به گفته طرفی، استان خوزستان در سال ۹۵ نیز وقوع سیلاب را تجربه کرده و خسارات آن به تازگی به سیل زدگان پرداخت شده و قطعا اگر سیل اخیر اتفاق نمی‌افتد، پرداخت خسارات سیل ۹۵ همچنان به تعویق می‌افتاد. او حتی بدقولی مسئولین در پرداخت خسارات سیل را عامل مقاومت مردم روستاهای محصور در سیل در مقابل تخلیه منازلشان می‌داند.
 
 
سنگ تمام جهادگران برای جنوبی‌ها/ همراهِ همراهِ همراهیم؛ خوزستان، خوزستان، خوزستان + فیلم و عکس

اما جهادگران بسیج دانشجویی دانشگاه رامین خوزستان نیز در روستا‌های غرب کارون و شهرستان باوی حضور داشته و در زمینه تامین غذای سیل زدگان این شهرستان و کمک به جابجایی وسایلشان به نقاط امن فعالیت میکردند. آنها توانسته بودند با همکاری و همراهی سایر جهادگران و نیرو‌های مردمی برخی از سیل زدگان را به مناطق امن شهرستان ملاثانی و سایر کمپ‌های اضطراری انتقال دهند.

بیشتر بخوانید:
اسکان ۱۲۰۰ نفر از سیل زدگان شهرستان باوی در ملاثانی

جهادگران بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد دزفول نیز با اعزام تیم ۱۰ نفره‌ای به منطقه شوش مشغول خدمت رسانی به سیل زدگان اسکان داده شده در کمپ‌های این منطقه شدند و سعی در ایجاد یکسری امکانات بهداشتی ضروری همچون حمام و سرویس بهداشتی برای سیل زدگان کردند.
 
سنگ تمام جهادگران برای جنوبی‌ها/ همراهِ همراهِ همراهیم؛ خوزستان، خوزستان، خوزستان + فیلم و عکس

اما قطعا اسکان این حجم از مردم سیل زده کار سختیست. بسیج دانشجویی استان خوزستان با همکاری سپاه یادمان شهدای هویزه را یکی از محلها برای اسکان اضطراری سیل زدگان در نظر گرفت. ۲۰ فروردین بود که نیروی دریایی سپاه هم در راستای تجهیز این یادمان اقدام به برپایی بیمارستان درمانی مجهزی کرد.

بیشتر بخوانید:
کد ویدیو

البته، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز ۲۶ فروردین با سفر به خوزستان و بازدید از مناطق سیل زده دستور اعزام ۴ آمبولانس این دانشگاه برای کمک به سیل زدگان را به منطقه صادر کرده بود و بر فعالیت قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد خوزستان در این مناطق تاکید کرده بود.
 
//

با بحرانی‌تر شدن اوضاع سیل خوزستان، تالاب هورالعظیم به یکی از بحث‌های داغ خوزستانی‌ها تبدیل شد و مردم نسبت به خشک بودن این تالاب در شرایطی که این استان درگیر سیل شده و برخی مناطق به زیر آب رفته اند معترض بودند. آنها از دولت و مسئولین تقاضای آبگیری این تالاب را داشتند تا شاید از این طریق مشکل سیل خوزستان حل شود. الیته آبگیری این تالاب موافقان و مخالفان بسیاری داشت. اما سرانجام آبگیری تالاب صورت گرفت و تمامی حوضچه‌های آن مملو از آب شد.
 
کد ویدیو
 
حالا بعد از گذشت حدود ۲۰ روز از شروع سیلاب در خوزستان با انجام لایروبی کانال سلمان و انفجارات هورالعظیم و زیرآب رفتن حوزه‌های نفتی این تالاب، اوضاع سیل اهواز بهبود پیدا کرد و این شهر از شرایط پرخطر گذر کرد.
 
طبق بررسی‌های جهادگران علوم پزشکی استان هم بیماری خاصی بین سیل زدگان رواج پیدا نکرده است. البته گروه‌های جهادی فعال استان  در کنار امدادرسانی به مردم سیل زده، از دام‌های مناطق سیل زده غافل نشدند و در قالب تیم‌های جهادی در مناطق سیل زده مشغول هستند. طبق اعلام حجت الاسلام براتی، رییس قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد خوزستان، گروه دامپزشکی این قرارگاه از ۲۸ فروردین شروع به واکسیناسیون دام‌های منطقه سیل زده شعیبیه کرده است.
 
سنگ تمام جهادگران برای جنوبی‌ها/ همراهِ همراهِ همراهیم؛ خوزستان، خوزستان، خوزستان + فیلم و عکس

البته طبق اعلام سرپرست تیم دامپزشکی اعزام شده این قرارگاه به منطقه سیل زده شعیبیه، بسیاری از گوساله‌های تازه متولد شده و گوساله‌های ۲ ماهه منطقه سیل زده شعیبیه شوشتر، درگیر بیماری‌های شدید عفونی، تنفسی، اسهال و بیحالی شدید بودند که شرایط تغذیه‌ای و نگهداری نامناسب و رسیدگی نکردن به آن ها، وضعیت این گوساله‌ها را حادتر کرده بود. گوساله‌های بدحال سرم تراپی و بیوتیک تراپی شدند و دارو‌هایی با هدف ادامه دادن روند درمان، در اختیار دامداران قرار داده شده است.
 
کد ویدیو

البته دانشجویان جهادگر استان‌های مختلف کشور پا به پای جهادگران خوزستانی در خدمت مردم استان بودند و با اعزام گروه‌های جهادی و کمک‌های مردمی در کنار سیل زدگان خوزستانی ماندند.

بیشتر بخوانید:
 
سنگ تمام جهادگران برای جنوبی‌ها/ همراهِ همراهِ همراهیم؛ خوزستان، خوزستان، خوزستان + فیلم و عکس
 
از سویی، بسیج دانشجویی استان خوزستان با همکاری بسیج دانشجویی استان تهران و همراهی قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه همچنان پیگیر رفع مشکل آبگیری هورالعظیم هستند و چند روزی می‌شود که با تشکیل کمیته وضعیت آب در حال انجام فعالیت‌های مطالعاتی مشترک برای ذخیره سازی آب در این تالاب هستند. در همین راستا، شادمان فر، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان خوزستان گفته: این کمیته با انجام فعالیت میدانی در تالاب به دنبال کنترل سیلاب است و قصد دارد آب شیرین را در مرز‌های داخلی و در هورالعظیم ذخیره سازی کند. جهادگران فعال در این کمیته در حال بازدید از حوضچه‌های ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ هورالعظیم هستند و تیم‌های مختلف این کمیته مشغول انجام فعالیت مطالعاتی در تالاب شده اند تا به راهکار‌های عملیاتی برای ذخیره سازی آب در هور دست پیدا کنند.
 
به گفته شادمان فر، برای بهره گیری از آب شیرین در سرزمینمان و استفاده از این سرمایه به دنبال پیدا کردن زمینی برای ذخیره سازی آب در هور هستیم؛ البته برای تحقق این امر بهتر است ابتدا آبگیری در تمامی حوضچه‌های تالاب به طور کامل انجام شود.

بیشتر بخوانید:
تشکیل کمیته وضعیت آب در خوزستان/ به دنبال پیدا کردن زمینی برای ذخیره سازی آب در هورالعظیم هستیم
 
//سنگ تمام جهادگران برای کمک به سیل زدگان خوزستانی/ دانشجویان جهادگر از هیچ کمکی دریغ نکردند/ جهادگران از جان و دل مایه گذاشتند

با اینکه جهادگران و نیرو‌های مردمی از همان ابتدا، به خدمت رسانی به سیل زدگان خوزستانی پرداختند و در کنار آنان با سیل جنگیدند، اما هنوز این بحران رفع نشده و همچنان برخی روستا‌ها زیرآب هستند. از شدت سیل کاسته شده و حالا جهادگران در حال تجدید قوا و آماده سازی خود برای فاز بعدی خدمت، اردو‌های عمرانی در مناطق سیل زده استان هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار