کد خبر:۷۵۸۸۹۸
گزارش|

حضور جهادگران دانشگاه بجنورد در روستای ایزمان/ دهیاران به دنبال اشتغال باشند نه کار عمرانی!

طعم اردوهای جهادی همواره خاص است؛ چه این اردو در پلدختر باشد و چه در خوزستان. چه در سیستان باشد و یا در روستای دورافتاده ایزمان، از توابع بخش گیفان خراسان شمالی.
حسین اکبری
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ طعم اردوهای جهادی همواره خاص است؛ چه این اردو در پلدختر باشد و چه در خوزستان. چه در سیستان باشد و یا در روستای دورافتاده ایزمان، از توابع بخش گیفان خراسان شمالی. از این رو جمعی از دانشجویان دختر دانشگاه بجنورد به مدت ۲ روز در روستای ایزمان خراسان شمالی حضور یافتند. این دانشجویان که مدت هاست ایزمان را برای اردو‌های جهادی خود انتخاب کرده اند، حالا علاوه بر فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی، سعی دارند با برنامه‌های علمی، برخی مشکلات دامپروری و کشاورزی مردم را حل کرده و برخی ظرفیت‌های این روستا مانند صنایع دستی را نیز پرورش دهند.

این اردوی جهادی خواهران دانشگاه دولتی بجنورد با محوریت موضوعات فرهنگی و آموزشی در دو سطح کودک و نوجوان در روستای ایزمان به مدت ۲ روز برگزار شد.
 
در این اردو ۱۲ نفر از خواهران حاضر بودند؛ همچنین یک نفر از اساتید گروه صنایع دستی دانشگاه و ۴ نفر از برادران به عنوان تیم پشتیبان، به همراهی خواهران می‌پرداختند.

حضور کارشناسان دامپروری در کنار دانشجویان
فاطمه ولی پور، مسئول تیم جهادی بانوان بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد برگزاری کلاس‌های فرهنگی و آموزشی و فعالیت‌های جانبی برای کودکان را از جمله فعالیت‌های این تیم عنوان می کند و از پیگیری‌های انجام شده توسط تیم دانشجویی دانشگاه، از مسئولین جهاد سازندگی سپاه استان و دعوت آن ها در جهت معرفی طرح‌های تسهیلاتی مناسب برای اهالی روستا به همراه دانشجویان جهادی خبر می دهد.

حضور جهادگران دانشگاه بجنورد در روستای ایزمان/ اطلاعات ناکافی و عدم مشارکت، ۲ مشکل اساسی دامپروری در روستا
ولی پور همچنین از دعوت مسئولان امور دامپزشکی استان جهت معرفی بیماری‌های دامی شایع در سطح منطقه و راهنمایی اهالی روستا جهت شناسایی و مراقبت از دام ها، سخن می گوید و معتقد است حضور این فرد در روستا باعث شده تا قدمی در بهبود وضع موجود روستا برداشته شده باشد.
 
این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که مردم این روستا به دلایلی، با مشکلات فراوانی در حوزه دامپروری و کشاورزی مواجه هستند. مشکلاتی که با حضور متخصصان امر می توان امید به حل آنان داشت.

ولی پور در پایان شناسایی ظرفیت‌های صنایع دستی روستا، پیگیری احداث کتابخانه در روستا و برگزاری انواع کلاس‌ها برای کودکان و نوجوانان را مهم‌ترین اقدامات تیم جهادی خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد در روستای ایزمان می داند و می گوید: با همت دانشجویان، در پایان این اردو، جشن ولادت امام زمان(عج) در این روستا برگزار شد.
 
حضور جهادگران دانشگاه بجنورد در روستای ایزمان/ اطلاعات ناکافی و عدم مشارکت، ۲ مشکل اساسی دامپروری در روستا
 
در کنار فعالیت این دانشجویان، کارشناسان نیز به جمع مردم رفته و با آن‌ها در خصوص مشکلات موجود در روستا صحبت می‌کردند. همچنین طی کلاس هایی، اطلاعاتی در خصوص حوزه کشاورزی و دامداری به مردم ارائه می‌شد. این کلاس که با استقبال گرم مردم مواجه شد. مردان این روستا با اشتیاق سخنان کارشناس را مورد ارزیابی قرار می دادند و سئوالات خود را بیان می کردند.

اطلاعات علمی روستائیان پایین است
اما محمد یداللهی، کارشناس حوزه دامپروری و کشاورزی که به همراه دانشجویان جهادی در این اردو حاضر بود، در گفتگو با خبرنگار ما، میزان اطلاعات علمی و فنی روستائیان در باغبانی، زراعت و دامپروری را ضعیف ارزیابی می کند و معتقد است این افراد بروز نیستند و از این جهت لازم است کارشناسان دولتی بیشتر در این مناطق حاضر شوند.

یداللهی مشارکت پایین خود روستائیان در فعالیت های عمومی روستا مانند مبارزه با انگل‌ها و سمپاشی‌ها را ناکافی می داند و معتقد است که اگر این اقدامات صورت گیرد، در بهره وری آنان اثرات زیادی را خواهد داشت.

حضور جهادگران دانشگاه بجنورد در روستای ایزمان/ اطلاعات ناکافی و عدم مشارکت، ۲ مشکل اساسی دامپروری در روستا
کارشناس حوزه دامپروری از نیاز ایجاد تشکلی برای دامداران از درون خودشان سخن به میان آورد و می افزاید: باید تشکلی ایجاد شود و دامداران دور هم بنشینند و مشکلات را بسنجند و راه کار‌ها را بیابند. همه مسائل پول و امکانات مالی نیست و باید مشارکت و اطلاعات نیز بالاتر رود.

دهیاران به دنبال اشتغال باشند نه کار عمرانی!
اما دهیاران، به عنوان مدیر روستا می توانند نقش پررنگی را در حل مشکلات ایفا کنند. این افراد می توانند با برنامه ریزی دقیق و پیگیری از مسئولان، حرکتی به سوی افزایش اطلاعات مردم بردارند.

از این رو یداللهی یکی دیگر از مشکلات روستائیان را عدم فعالیت دهیار در راستای پیگیری ایجاد اشتغال و سرگرم شدن به مسائل عمرانی می داند و در این راستا اظهار می کند: ضریب تبدیل کشاورزی به دامداری ما در این سال که معتقدیم ترسالی است، باید بسیار رشد کند، اما متاسفانه در همین مدت عده‌ای می‌گویند با ضرر مواجه هستیم و دام‌های ما از بین می‌روند و این درحالی است که جلوگیری از تلف شدن دام‌ها به راحتی امکان پذیر است.

یداللهی تلف شدن دام‌های روستائیان در شرایطی که واردات گوشت به کشور انجام می‌شود را قابل قبول نمی داند و عنوان می کند که اکنون در کشور آزمایشگاه‌های مجهزی وجود دارد که می‌تواند به راحتی علت تلف شدن دام‌ها را مشخص کند و از این رو ما نباید شاهد تلف شدن دام باشیم.

این کارشناس تغییر رویکرد تیم‌های جهادی دانشجویان از اقدامات عمرانی به سمت فعالیت‌های علمی را بسیار مفید ارزیابی می کند و و این امر را نتیجه تذکر رهبر انقلاب می داند و معتقد است به همین خاطر دانشجویان در روستا‌ها به عملی کردن اقتصاد مقاوتی مشغول هستند تا این امر سبب شود مشکلات روستا‌ها از درون روستا حل شود، زیرا تنها راه حل این مشکل، فعالیت از درون است.

حضور جهادگران دانشگاه بجنورد در روستای ایزمان/ اطلاعات ناکافی و عدم مشارکت، ۲ مشکل اساسی دامپروری در روستا
وی در پایان ارائه مشاوره و تسهیلات مفید به روستائیان را لازم می داند و می گوید که اگر این اتفاق رقم بخورد، کشور می‌تواند از نظر غذایی کاملا مستقل شود.

اما بخش جذاب دیگر اردوهای جهادی، ارتباط جهادگران با کودکان آن منطقه است. کودکان هر روستا، دانشجویان را با تمام وجود دوست دارند و به آن ها ابراز علاقه می کنند.
 
در ادامه می توانید سخنان جالب یک کودک راجع به جهادگران را ببینید. کودکی که نمی تواند جلوی ابراز علاقه خود به جهادگران را بگیرد.
 
کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار