پژوهشگران نانو سامانهای برای رصد دائمی وضعیت هیدرودینامیکی رگها بعد از جراحی ساختهاند که میتواند به پزشک کمک کند تا با هزینه کم فرآیند التیام رگها را در بیماران مبتلا به آنوریسم مغزی رصد کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ایمپلنتهای تغییرجهت دهنده میتوانند گزینههای کمتر تهاجمی برای درمان آنوریسمهای مغزی باشند، اما این روش نیاز به مراقبت دائمی در طول التیام رگها دارد. یک گروه تحقیقاتی نشان دادند که میتوان از نانوحسگرهای قابل ارتجاع و انعطافپذیر برای کمک به این ایمپلنتها استفاده کرد تا در نهایت هیدرودینامیک را در رگها بدون نیاز به فرآیندهای پرهزینه تشخیص طبی، رصد کرد.
این حسگر از تغییر ظرفیت در اثر تغییر جریان خون برای انجام فرآیند شناسایی استفاده میکند. محققان موسسه جرجیا نشان دادند که این حسگر با دقت بالایی جریان سیال را در خون حیوانات اندازهگیری میکند.
وون یونگ یو از محققان این پروژه میگوید: «سامانههای حسگری مبتنی بر نانوساختار میتواند مزایایی برای بیمار به ارمغان آورد. این سامانهها کمتر تهاجمی بوده و قابلیت رصد فعال را دارند. با ترکیب این سامانهها و ایمپلنتهای رایج میتوان رصد فعال هیدرودینامیکی را بعد از جراحی انجام داد. با این کار پزشک میتواند دریابد که فرآیند تغییر جهت جریان در طول درمان چگونه عمل میکند.».
چون از پژوهشگران این پروژه میگوید: «ما ابزار تغییر جهتدهنده انعطافپذیری ارائه کردیم که بسیار الاستیک بوده و در آن از فیلم بسیار متخلخل نیتینول استفاده شدهاست. هیچ یک از ایمپلنتهای جریانی موجود نمیتواند رصد فعال و دائمی در آنوریسمهای مغزی ایجاد کند. ما سامانهای ساختیم که میتواند این رصد فعال را بعد از عمل جراحی انجام دهد.»
ترمیم رگها میتواند چند ماه تا چند سال زمان نیاز داشته باشد که در طول این زمان باید با استفاده از فناوریهای مختلف نظیر MRI رگها را کنترل کرد که کاری پرهزینه بوده و نیازمند تزریق رنگهای مغناطیسی در رگها است. اما این نانوحسگر به پزشک امکان میدهد تا بدون نیاز به این ادوات و تنها با کویلهای القائی بیسیم امواج الکترومغناطیس را به حسگر ارسال کند و با دریافت امواج بازگشتی اطلاعاتی درباره وضعیت رگها بهدست آورد.