کد خبر:۷۶۳۹۹۳
دانشجو گزارش می‌دهد

مشکلاتی که در غیاب رئیس دانشگاه بجنورد مطرح شد/ معاون دانشجویی: از دانشگاه بیش از این انتظار نداشته باشید!

جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه بجنورد روز گذشته در حالی بدون حضور رئیس این دانشگاه برگزار شد که این جلسه با حواشی خاصی همراه بود.
حسین اکبری

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، روز گذشته درحالی جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور مسئولان دانشگاه بجنورد برگزار شد که از همان ابتدا با حاشیه‌هایی همراه بود. عدم حضور احمد محقر، رئیس دانشگاه باعث شده بود تا دانشجویان به شدت به آن واکنش نشان دهند.

پس از دعوت شدن مسئولان دانشگاه که به جایگاه پاسخ گویی، یک صندلی بر روی جایگاه خالی بود؛ به نظر می‌رسید تیم اجرایی این مراسم به صورت عامدانه صندلی رئیس دانشگاه را نیز مهیا کرده بودند تا با این کار به عدم حضور محقر اعتراض کنند.

در ابتدای این جلسه پروین حسین نژاد، عضو شورای صنفی دانشگاه بجنورد به پشت تریبون رفته و سخنان خود را با ارائه فعالیت‌های شورای صنفی آغاز کرد.

حسین نژاد سپس به عدم حضور رئیس دانشگاه در این جلسه اشاره کرد و گفت: عدم حضور ایشان در این جلسه دو علت می‌تواند داشته باشد. ابتدا آن که جناب محقر برای دانشجویان ارزشی قائل نیستند و یا ایشان خیال می‌کنند دانشگاهشان مشکلی ندارد.

این عضو شورای صنفی ادامه داد: ما دیگر از مسئولان استانی ناامید شده ایم و در نامه‌ای به بیت رهبری از ایشان درخواست کمک داشته ایم.

صنعت ضعیف یا دفتر ارتباط با صنعت ناکارآمد؟
در ادامه دانشجویان به نوبت مشکلات دانشگاه را عنوان کردند و از مسئولان پاسخ خواستند. در ابتدا ابوالفضل بروکی، نماینده بسیج دانشجویی سخنان خود را آغاز کرد.

بروکی ضعیف بودن دانشگاه در ارتباط با صنعت دانشگاه، عدم درآمدزایی دانشگاه، نبود بازدید علمی برای اکثر رشته‌ها و بهانه مسئولان برای نبود بودجه فرهنگی را از اصلی‌ترین مشکلات دانشگاه دانست و عنوان کرد: واگذاری تمام بخش‌های دانشگاه به یک پیمانکار غلط است. همچنین خواستاریم عدم تخصیص خوابگاه به دانشجویان ورودی جدید در دفترچه انتخاب رشته قید شود.

امین جودت، معاون عمرانی دانشگاه در پاسخ به اولین سئوال مطرح شده گفت: ارتباط با صنعت دانشگاه فعالیت خوبی دارد، اما باید دانست که استان ما صنعت زیادی ندارد.

جودت به عدم حضور رئیس دانشگاه نیز اشاره کرد و بیان داشت: رئیس دانشگاه در ماموریت است وگرنه حتما در این جلسه شرکت می‌کرد.

هرچند احمد محقر، طی روز گذشته در دانشگاه فردوسی مشهد، مشغول به تدریس بود، اما اعضای شورای صنفی معتقدند رئیس دانشگاه تمایلی به حضور در این جلسه نداشته است و پیش از این، عدم شرکت در چنین مراسمی را اعلام کرده بود.

معاون عمرانی دانشگاه بجنورد ادامه داد: مشغول ساخت بخش دیگری برای سلف هستیم و تلاشمان این است که این پروژه هر چه سریع‌تر به بهره برداری برسد، اما مشکلات اقتصادی کشور روند را کند کرده است.

جذب سرانه دانشجویان، علت جذب تعداد زیاد دانشجو!
سجاد موسایی، نماینده کانون‌های فرهنگی دانشگاه دانشجوی دیگری بود که سخنان خود را آغاز کرد و او هم در همان ابتدا به عدم حضور رئیس دانشگاه اشاره کرد و گفت: جلسه پرسش و پاسخ بدون حضور رئیس دانشگاه رنگ و لعابی ندارد.

موسایی تصریح کرد: ۲۴۶ میلیون تومان بودجه فرهنگی در سال ۹۷ به دانشگاه بجنورد پرداخت شده که به ازای هر نفر ۴۵ هزار تومان است.

این دانشجو خاطرنشان کرد: چرا روند جذب دانشجو تا این حد در دانشگاه ما تند است؟ آیا طعم سرانه دانشجویی زیر دندان مسئولان رفته؟ چرا ساعت کار‌های دانشجویی را به نصف کاهش دادید؟

اگر می‌توانستید به دانشگاه تهران می‌رفتید
محمد رضا قربانی، معاون دانشجویی دانشگاه نیز در پاسخ بیان داشت: با توجه به هزینه ها، دانشگاه تصمیم گرفت ساعت کار دانشجویی را کاهش دهد.

قربانی شیب افزایش دانشجو در دانشگاه بجنورد را ملایم دانست و تاکید کرد: این همه ساخت و ساز در دانشگاه یک رکورد است. دانشجو‌ها فکر می‌کنند وقتی به دانشگاه‌ها می‌آیند باید همه چیز فراهم باشد. از دانشگاهی که ۱۳ سال تاسیس شده انتظاری بیش از این نمی‌رود. در دانشگاه تهران باز است؛ چرا آنجا نرفتید؟ ۳۰ سال پیش در شهر تبریز درس می‌خواندم و آن موقع در صف نفت می‌ایستادم، اما این قدر اعتراض نمی‌کردم.

این سخنان باعث شد تا دانشجویان برافروخته شوند. یکی از دانشجویان نتوانست جلوی خود را بگیرد و از میان جمعیت برخواست و با صدای بلند گفت: شما باید خادم باشید و خدمت کنید و نه این که بگویید بروید دانشگاه بالاتر. دیگر به ما توهین نکنید؛ اگر شما ۳۰ سال قبل در صف نفت بودید پس از سی سال ما در دانشگاه بجنورد در صف غذا هستیم.

این سخنان با دست دانشجویان همراه شد و حضار به شدت از پاسخ به سخنان معاون دانشجویی دانشگاه به وجد آمدند.

پس از آرام‌تر شدن جو حاکم بر سالن آمفی تئاتر دانشگاه بجنورد، یک دانشجوی دختر برخواست و گفت: درست است که مشکلات مالی محدودیت ایجاد کرده، اما وظیفه دانشگاه صرفا حمایت مالی نیست. بار‌ها دیده ام کانون‌ها به دلیل عدم حمایت از هم پاشیده شدند.

یاسر طالبی، مدیر فرهنگی دانشگاه در پاسخ گفت: ما در سال ۹۱ با سه انجمن علمی کار خود را آغاز کردیم و آن هم فقط روی کاغذ بود، اما حالا در جشنواره ملی حرکت رتبه برتر آورده ایم.

کاهش تعداد نشریات و سخت بودن روند مجوزگیری
در ادامه محمد بانکیان، نماینده انجمن اسلامی دانشگاه مشابه دیگر دانشجویان از نبود رئیس دانشگاه در این جلسه گلایه کرد و ادامه داد: روند اخذ مجوز برنامه‌ها طولاتی و خسته کننده است. این روند طولانی در نشریات شدتش بیشتر است و امسال تعداد نشریات به شدت کاهش یافته.

بانکیان تعیین تکلیف ورود تاکسی‌های اینترنتی به داخل دانشگاه را نیز از مسئولان مربوطه مطالبه کرد.

سپس محتشمی، رئیس حراست دانشگاه به این سئوال پاسخ داد و عنوان کرد: برای ورود این تاکسی‌ها به دانشگاه از شرکت‌ها تاییدیه صلاحیت راننده‌ها را خواستیم، اما تامین نشد. اگر صلاحیت راننده‌ها تایید شود اجازه ورودشان به دانشگاه را خواهیم داد و فعلا منتظر پاسخ دادستان هستیم.

حمید یزدان پناه، نماینده انجمن‌های علمی نیز از کنسل شده اردو‌های علمی سخن گفت و یادآور شد: دفتر ارتباط با صنعت می‌گوید حتی درخواست بازدید علمی نیاورید چه برسد به بررسی کردن درخواست.

کاری که دانشجو توانست، اما مسئول دانشگاه نه!
محمدرضا چاه بلندی دیگر دانشجویی بود که سخن گفت. چاه بلندی در ابتدا بیان کرد: رئیس دانشگاه در بین دانشجویان همیشه می‌گفت: در کنار دانشجو بودن لذت دارد، اما ایشان به ما گفتند جلسات دانشجویی بازده ندارد.

عضو سابق شورای صنفی دانشگاه بجنورد ادامه داد: وضعیت ایاب و ذهاب روز به روز بدتر می‌شود. زمانی که شورای صنفی مدیریت اتوبوس‌ها را به دانشگاه سپرد، دانشگاه دیگر نتوانست اتوبوس‌های کمکی در اختیار بگیرد. چطور می‌شود که دانشجو می‌تواند، اما مسئول نمی‌تواند؟

دبیر سابق شورای صنفی: مسئولان دانشگاه به دنبال اثبات خود به مقام بالادستی هستند
هرچه جلسه به انتهای خود می‌رسید، انتقادات پررنگ‌تر می‌شد. سینا رهنما، دبیر سابق شورای صنفی نیز انتقادات صریحی را روانه مسئولان کرد.

رهنما گفت: تا زمانی که مسئولان بخواهند خود را به بالادستی‌ها ثابت کنند به جایی نخواهیم رسید. سال گذشته که مسئولان وزارت علوم به دانشگاه آمدند، مسئولان دانشگاه جلویم را گرفتند و نگذاشتند با آن‌ها صحبت کنم و جناب محقر داشت ساختمان‌ها را نشان می‌داد. مسئولان به دنبال زدن بنر تبریک انتصاب هستند.

دیگر مسئولان دانشگاه کمتر پاسخ دانشجویان را می‌دادند و دانشجویان پیوسته مشکلات را عنوان می‌کردند. دانشجویی دیگر گفت: اتوبوس‌های درون دانشگاه معاینه فنی ندارند و اگر اتفاقی بیفتد چه کسی پاسخگو است؟

رئیسی که بود و نبودش فرقی ندارد
اما در پایان و در حالی که معاون دانشجویی جلسه را ترک کرده بود، محمد حاچمی، عضو شورای صنفی دانشگاه بجنورد گفت: پیش از شروع جلسه از دانشجویان خواهش کردیم که بود و نبود رئیس دانشگاه برای شما فرقی نکند. رئیسی که دانشگاهش برایش اهمیت نداشته باشد بهتر است که نباشد.

هرچند سخنان دانشجویان بسیار صریح بود، اما باید دید که بیان این دغدغه‌ها تاثیری بر عملکرد مسئولان دانشگاه دارد؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار