معاونت آموزش دانشگاه خوارزمی با اشاره به سهم این دانشگاه در پذیرش دانشجو بدون آزمون گفت: طبق آمارها حدود ۶۲ درصد فارغالتحصیلان این دانشگاه تاکنون وارد بازارکار شدند.
محمد حسین عبداللهی، معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره رشته گرایشهای بدون آزمون در این دانشگاه گفت: هیچ یک از رشتههای این دانشگاه در لیست رشتههای بدون آزمون سازمان سنجش قرار نگرفته است.
عبداللهی با بیان اینکه امسال اولین سالی است که سازمان سنجش اقدام به ثبتنام داوطلبان برای پذیرش در دانشگاهها بدون کنکور کرده است، ادامه داد: در این اقدام که به صورت آزمایشی انجام میشود، داوطلبان برای درصد محدودی از رشته ها، بدون آزمون در دانشگاهها پذیرش خواهند شد.
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی اظهار داشت: رشته گرایشهایی که برای آنها آزمون در نظر گرفته نشده است، عمدتا رشتههایی هستند که متقاضی کمی دارند، مثل رشته «زبان اردو» در دانشگاه تهران. در دانشگاههای دولتی پذیرش در رشتههای پر متقاضی همچنان به صورت گذشته انجام میشود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۳ دفتر کارآفرینی معاونت پژوهشی آماری را درباره میزان اشتغال فارغ التحصیلان این دانشگاه اعلام کرده است؛ افزود: از میانگین ۳۰۰۰ فارغ التحصیل این دانشگاه، ۶۲ درصد وارد بازار کار شده اند و حدود ۳۸ درصد از دانشجویان نیز بیکار هستند. از میان فارغ التحصیلانی که مشغول به کار شده اند ۶۵ درصد در بخشهای خصوصی و ۳۵ درصد در بخشهای دولتی فعالیت میکنند.
عبداللهی بیان کرد: نزدیک به ۹۶.۵ درصد از دانشجویان در رشتههای خدمات دهی مانند روانشناسی و ۳۵ درصد دیگر در بخش صنعت و کشاورزی وارد بازار کار شده اند. ۶۷ درصد از فارغ التحصیلان با توجه به رشته گرایش خود و حدود ۳۳ درصد نیز به صورت غیرمرتبط با رشته دانشگاهی خود مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه خوارزمی جزو ۱۰ دانشگاهی است که به لحاظ اشتغال زایی توانسته کارآمد باشد؛ تصریح کرد: بخشی از این قضیه به نحوه برگزاری دورهها و بخش دیگر آن به دلیل جامع بودن دانشگاه و تنوع رشتههای آن است. منتهی شدن تحصیل در هر رشته به بازار کار در ابتدای امر به ماهیت آن رشته مربوط میشود برای مثال رشته ادبیات فارسی و فلسفه در مقایسه با رشته پزشکی و ریاضی محض درصد اشتغال کمتری را به خود اختصاص میدهند، این طور نیست که این رشتهها دربحث اشتغال جایی نداشته باشند بلکه این نوع از رشته گرایشها به نحوی هستند که دانشجویان آنها باید برای اشتغال به دستگاههای دیگر ازجمله آموزش و پرورش و ... متصل شوند.
معاونت آموزش دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه آسیب شناسی دقیقی در خصوص اشتغال دانشجویان صورت گرفته است، تاکید کرد: لازم است دانشجویان در کنار دروس مرتبط با گرایشهای خود، مهارتهای عملی را نیز بیاموزند به این منظور دوره «کهاد» را برگزار کرده ایم، در مهر سال ۹۷، ۵ نمونه مهارت به صورت پایلوت در این دوره پایه ریزی شد. تعداد واحدهای ارائه شده طی این دوره از ۱۷ تا ۲۴ واحد در رشتههایی همچون اقتصاد، امور مالی، مدیریت و ... متغیر است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: قصد داریم در سال آینده تعداد این رشتهها و دورههای مهارتی متناسب با آنها را افزایش دهیم. فرض ما این است که برگزاری این دورههای مهارتی برای مباحث نظری نقش مکمل را داشته باشند، تا به کارآمدتر شدن رشتهها و مهارت افزایی و تسهیل در اشتغال زایی کمک کند.