به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو، رضا عبدی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان اردبیل اظهار کرد: با توجه به اینکه در مسیر توسعه کشور آموزش و پرورش از ارکان اصلی و اساسی محسوب میشود و در تأمین نیروی انسانی آن به عنوان یک اولویت اصلی، دانشگاه فرهنگیان نقش آفرین اساسی است، از همین روی توسعه کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان در دستور کار است.
وی به ۱۰۰ سال فعالیت این دانشگاه در مقاطع مختلف از سال ۱۲۹۷ تاکنون اشاره و خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی ما در دو پردیس دانشگاه علامه طباطبایی پسران و بنتالهدای دختران و یک مرکز تربیت معلم آزادگان نیز نسبت به تربیت دانشجومعلمان اقدام میکنیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اردبیل به مزایای توسعه این دانشگاه در تأمین نیروی انسانی، ایجاد اشتغال، افزایش بهرهوری و همچنین جذب بهترین استعدادها در رشتههای مختلف اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر این دانشگاه تحولی جدی در حوزههای مختلف پیدا کرده، به طوری که قرار است در ۳۱ استان کشور با تأمین ۱۰۰ هکتار زمین در استانها دانشگاه جامع تربیت معلم احداث شود که این کار در ۳۱ استان کشور با تأمین زمین و برخی زیرساختها آغاز شده است.
عبدی با بیان اینکه تا ۱۰ سال آینده دوسوم نیروی آموزش و پرورش بازنشسته شده و از ۹۵۰ هزار معلم بیش از ۶۵۰ هزار نفر بازنشسته خواهند شد، تصریح کرد: ما به شدت به نیروهای جدید و جوان نیاز خواهیم داشت که دانشگاه فرهنگیان تنها بستر تأمین این نیروها محسوب میشود.
وی ادامه داد: در استان اردبیل نیز با بازنشسته شدن هزار نفر معلم ما جذب ۶۲۵ نفر را برای ترمیم این ورودیها و خروجیها در نظر گرفتیم تا یک شرایط تعادلی را در این وضعیت شاهد باشیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اردبیل به جذب دانشجومعلم در دو سال اخیر اشاره کرد و افزود: در سال ۹۶ بالغ بر ۸ هزار و ۳۴۰ نفر جذب دانشجو را در این دانشگاه شاهد بودیم که در سال گذشته با سه برابر شدن این رقم این تعداد به بیش از ۲۳ هزار نفر رسید و امسال ۳۵ هزار دانشجومعلم را جذب خواهیم کرد.
عبدی اظهار کرد: براساس یک برنامهریزی ۱۰ ساله تعداد دانشجویان این دانشگاه به یک هزار و ۶۸۰ نفر خواهد رسید که امیدواریم به تناسب خروج معلم از آموزش و پرورش کمبود معلم را در این نهاد برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در سالجاری ۴۲۰ نفر جذب دانشجومعلم خواهیم داشت که در نقطه مقابل خروجی ما ۷۱ نفر است و ما با این شرایط ورودی و خروجی دانشجو با کمبود فضای آموزشی و خوابگاهی روبرو خواهیم شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اردبیل گفت: با توجه به کمبود کلاس و تخت خوابگاهی ما انتظار داریم تا از ظرفیت مدارس و دانشگاهها برای مهیا کردن فضاهای آموزشی استفاده کنیم، به طوری که حداقل به دو فضای خوابگاهی و ۱۰ تا ۱۲ کلاس درس مجهز نیاز مبرم داریم.
عبدی به تأمین ۱۰ هزار مترمربع زمین با اعتبار اولیه ۱۵ میلیارد تومان برای ساخت فضای آموزشی و دانشگاهی اشاره کرد و افزود: ما ۱۰۰ هکتار فضا نیاز داریم تا با تأمین این فضا بتوانیم جذب دانشجویان را در یک افق ۱۰ ساله به تناسب خروجی آموزش و پرورش داشته باشیم.
وی در پایان گفت: برای جذب ۴۰۰ هیات علمی مجوز گرفتیم و در کنار توسعه رشتههای علوم انسانی سایر رشتهها نیز در دانشگاه فرهنگیان تقویت خواهد شد.