به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی (یکشنبه 5 خردادماه) چهارمین دوره انتخابات هیات رییسه مجلس دهم در دستور کار قرار گرفت.
ساعت 9:20 دقیقه فرآیند توزیع کارت های رای گیری در بین نمایندگان آغاز شد و پس از آن سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی که برای ریاست مجلس کاندید شده بودند را اعلام کرد.
علی لاریجانی و محمدرضا عارف نامزدهایی بودند که نامشان پیشتر برای تصاحب کرسی ریاست مجلس در رسانه ها مطرح شده بود اما سیدمحمدجواد ابطحی کاندیدای دیگری بود که یک باره برای ریاست مجلس نام خود را اعلام کرد.
بدین ترتیب از میان 274 رای ماخوذه لاریجانی به عنوان کاندیدای نمایندگان مستقل ولایی با کسب 155 رای توانست برای بار چهارم در مجلس دهم و 12 سال پیاپی بر کرسی ریاست ساختمان سبز بهارستان تکیه زند.
همچنین عارف به عنوان کاندیدای فراکسیون امید 105رأی و ابطحی کاندیدای نمایندگان ولایی 9 رأی را کسب کردند.
لاریجانی پس از انتخاب مجدد خود به عنوان رئیس مجلس ضمن تشکر از اعتماد مجدد نمایندگان گفت: از اعتماد مجدد شما نمایندگان تشکر می کنم، امیدوارم سالی که پیش روی داریم با حمایت و تلاش شما عزیزان مشکلات مهمی که پیش روی داریم برطرف شود.
وی ادامه داد: امیدواریم مشکلات اقتصادی که پیش پای ملت ایران قرار گرفته است با حمایت نمایندگان رفع شود و همچنین با حمایت و تدابیر شما نمایندگان مسائل منطقه و بین الملل به سرمنزل مقصود برسد.
رئیس مجلس تصریح کرد: امیدواریم ملت ایران سال پر توفیقی داشته باشد، مجدد از حسن نظری که به بنده حقیر داشتید تشکر می کنم.
پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست مجلس و به هنگام قرائت نام لاریجانی برخی از نمایندگان با فریاد شیره،شیره حمایت خود را از کاندیداتوری رئیس 12 ساله اعلام کردند.
در ادامه جلسه قاضی زاده هاشمی نام مسعود پزشکیان، عبداالرضا مصری، علی مطهری و محمد حسین فرهنگی را به عنوان کاندیدای نواب رییسی مجلس قرائت کرد که از میان 280 رای اخذ شده، پزشکیان با 148 رای، به عنوان نایب رییس اول و عبدالرضا مصری با 143 رای به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند.
گفتنی است علی مطهری و محمد حسین فرهنگی دیگر کاندیدای نواب رئیسی بودند که به ترتیب 128 و 121 رای کسب کردند و از گردونه این کارزار خارج شدند. همچنین 8 رای باطل نیز در این میان اعلام شد.
نکته جالب توجهی که دور از چشم خبرنگاران پارلمانی نماند دست دادن و معانقه مصری پس از انتخاب خود با اغلب نمایندگان بود که نشان از صمیمت و ابراز علاقه وی با همکاران خود داشت.
اسدالله عباسی، عبدالکریم حسین زاده، محمود صادقی، سید مهدی مقدسی، بهروز نعمتی، محمد آشوری تازیانی، سید قاسم جاسمی، قاسم احمدی لاشکی، و سید علی ادیانی نیز کاندیدای ناظرین مجلس بودند که در نهایت بهروز نعمتی با 165 رأی، آشوری 144 رأِی و اسدالله عباسی با 134 رای به عنوان ناظرین هیات رئیسه انتخاب شدند.
در جریان فرآیند انتخابات هیئت رئیسه برخی از نماینده ها با صدای بند نام برخی از کاندیداها را به عنوان حمایت از خود اعلام می کردند که این موضوع با اعتراض لاریجانی مواجه شد.
از سوی دیگر همهمه نمایندگان، گعهده های دو و چند نفره و تلاش برای لابی در جهت انتخاب کاندیدای مورد نظرشان به حدی بود که در طول برگزاری انتخابات رئیس مجلس مکررا از نمایندگان خواست تا در صندلی های خود بنشینند و اجازه دهند فرآیند رای گیری مسیر خود را به دقت طی کند.
آنقدر فضای صحن مجلس پر رفت و آمد بود که شاید کمتر نماینده ای بر سر جای خود نشسته بود و اجازه می داد فضای صحن با آرامش طی شود.
قاضی زاده هاشمی در ادامه انتخابات رئیسه هیات رئیسه مجلس، اسامی کاندیدهای دبیری مجلس را قرائت کرد که غلامرضا کاتب، وکیلی، احمد امیرآبادی فراهانی، سمیه محمودی، غلامرضا یوسف نژاد، اکبر رنجبرزاده، رسول خضری، علیرضا رحیمی، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، بهروز بنیادی، فاطمه سعیدی، رضا کریمی، عباس گودرزی و صباغیان بافقی به عنوان کاندیدا معرفی شدند.
پس از قرائت این اسامی لاریجانی گفت از بین این افراد تنها باید 6 نفر به عنوان دبیر انتخاب شود.
در نهایت از میان 277 رأی ماخوذه محمد علی وکیلی 153 رای، یوسف نژاد 151رای، علیرضا رحیمی 126 رای، قاضی زاده هاشمی 160 رای، رنجبرزاده 138 رای و امیرآبادی فراهانی 132 رای به عنوان دبیران مجلس شورای اسلامی ابقاء شدند.
پس از اعلام نتایج انتخابات هیات رییسه مجلس، مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید ضمن تبریک به مناسبت انتخاب مجدد علی لاریجانی برای سکانداری ریاست مجلس گفت: امیدوار هستم سال چهارم سال عدالت و قانون گذاری هیأت رئیسه باشد، به هر حال مشخص شد ما اصلاحطلبان اکثریت مجلس نیستیم و تمامی مسئولیت نباید به دوش اصلاح طلبان بیفتد.
همچنین در پایان پس از مشخص شدن نتایج انتخابات هیأت رئیسه مجلس، ۱۲ عضو هیأت رئیسه جدید سوگند برای اجرای آئیننامه را قرائت کردند.
«بسماللهالرحمنالرحیم
من به عنوان عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بیطرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هر گونه اقدام مخالف با آئیننامه اجتناب نمایم.»