مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی گفت: وجود صدای مخالف باعث رشد گفتمان سیاسی دانشجویان میشود و امروز ما به عنوان تشکلهای انقلابی مدعی اصلی سردی و سکون فضای سیاسی دانشگاه هستیم.
سید رسول حسینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خورازمی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نسبت به اظهارات رئیس این دانشگاه درخصوص نبود فضای باز سیاسی در دانشگاه انتقاد کرد و گفت: جبهه انقلاب در واقع طلبکار اصلی سردی فضای سیاسی دانشگاه است و نسبت به اینکه مسئولان دانشگاه از فعالیتهای سیاسی جلوگیری میکنند، انتقاد دارد.
حسینی شرایط فعالیت تشکلهای انقلابی را در فضای این دانشگاه توصیف کرد و گفت: وقتی که مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی را به عهده گرفتم، به همه مسئولان دانشگاه گفتم که بسیج در این دانشگاه تشکلی انقلابی است و تنها وابستگی آن انقلاب اسلامی است و از گفتمان انقلاب خط میگیرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی با تأکید براینکه تعهد ما به نظام اسلامی است، افزود: اگر دانشگاه براساس قانون با ما رفتار نمیکند، ما با قانون پیش میرویم و جلوی زدوبندهای سیاسی در دانشگاه میایستیم.
وی با بیان اینکه سکون سیاسی دانشگاه به نفع هیچ طیفی نیست، بیان کرد: این اعتقاد ما است و بنابراین بسیج دانشجویی و تشکلهای انقلابی دانشگاه از صدای مخالف جلوگیری نمیکند.
حسینی گفت: ما که در تشکلهای دانشجویی فعالیت داریم عمیقا درک میکنیم که وجود صدای مخالف در سطح دانشگاه در رشد سیاسی دانشجویان چه تأثیری دارد و باعث رشد گفتمان منطقی و استدلالی میشود و اگر امروز گفته میشود که صدای سیاسی در دانشگاه ضعیف شده، عامل اصلی آن مدیرانی مانند رئیس دانشگاه هستند که با محافظه کاری اجازه بروز صدای مخالف را نمیدهند.
وی به روند حرکت جریانات سیاسی در سطح دانشگاه اشاره کرد و گفت: فعالیت سیاسی در سطح دانشگاهها در دوران ریاست جمهوری روحانی به سکون رسیده است و دلیل این سردی فضای سیاسی در دانشگاهها این است که دولت خواهان شنیدن صدای منتقد نیست.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: شرایط به گونهای است که همان افرادی که در ابتدای دوران ریاست جمهوری روحانی از وی دفاع میکردند، اکنون منتقد عملکرد رئیس جمهور شده اند و به همین دلیل هر صدایی در دانشگاه، صدای منتقد دولت است و مسئولان دانشگاهی نمیخواهند این صدا شنیده شود.
وی بیان کرد: ما میخواهیم در کنار دوستانی که با وجود اشتراکات فراوان، در مواردی اختلاف نظر سیاسی هم داریم، سخنان متضاد یکدیگر را بشنویم و به جمع بندی برسیم. در مناظرات مختل، یا کرسیهای آزاداندیشی که برگزار کردیم، این حرفها را زده ایم، اما کدام یک از این جلسات منجر به تشنج شده است؟ یا پس از برگزاری کدام یک از این برنامهها دانشجویان به حراست دانشگاه رفته اند؟
حسینی به حضور معصومه ابتکار در دانشگاه خوارزمی اشاره کرد و گفت: تشکلی که قرار بود ابتکار را دعوت کند مجوز نداشت، مسئولان دانشگاه هشدار دادند و معاونت فرهنگی خود مسئولیت برگزاری این برنامه را به عهده گرفت و این در حالی است که حضور بسیاری از مهمانان مدنظر بسیج دانشجویی با مشکلات بسیاری مواجه میشود و بسیاری از این مهمانان مجوز حضور در دانشگاه را دریافت نمیکنند.
وی با بیان اینکه رئیس دانشگاه و جریان همفکر وی نباید درباره فضای سیاسی دانشگاه طلبکار باشند، گفت: ما میخواهیم گفتمان سیاسی در دانشگاه رشد کند، اما اجازه نمیدهند. استاد دانشگاه در کلاس حرف خود را میزند و انتقادات خود را به نظام مطرح میکند، اما حاضر نیست در فضایی بازتر و با حضور منتقد این انتقادات را مطرح کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی به عدم حضور تشکلهای انقلابی دانشگاه خوارزمی در مراسم دیدار دانشجویان با رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: وقتی معاون اول رئیس جمهور در دانشگاه حضور یافت، باز هم تشکلهای انقلابی نادیده گرفته شدند.
وی به بیان چند توصیه به رئیس دانشگاه خوارزمی پرداخت و گفت: آقای حبیبی از دفتر خود بیرون آمده و آزادی را در دانشگاه خوارزمی ببییند؛ اینکه برخی استادان دانشگاه در فضایی بسته کلاس و یک جانبه علیه نظام سخن میگویند، اما حاضر نیستند در فضایی دو طرفه و با حضور منتقدان سخنان خود را بیان کنند، نمونهای از وجود آزادی در دانشگاه است.
حسینی خاطرنشان کرد: توصیه دیگر به رئیس دانشگاه این است که اگر فضای باز سیاسی میخواهند از رئیس شورای شهر کرج بخواهد در دانشگاه حاضر شود، یا مسئول جشن ۱۰۰ سالگی دانشگاه را به پاسخگویی به دانشجویان وادار کند تا به دانشجویان پاسخ دهد که بودجه دانشگاه و پول بیت المال را چگونه هزینه کرده است.