دبیر خواهران قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی گیلان با اشاره به انتقال پسماندهای خوزستان به این استان گفت: وظیفه دانشجوی مطالبهگر و انقلابی ارائه راه حل در این رابطه است.
فاطمه علی پور، دبیر خواهران قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی گیلان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به انتقال پسماندهای خوزستان به استان گیلان گفت: ما در این رابطه پس از گفتگو و مناظره علمی چند روزه به اتفاق دانشجوهای دغدغهمند، به این نتیجه رسیدیم؛ که نه خوزستان متعلق به سرزمینی دیگر است و نه ما مردم خودخواهی هستیم. اما همچنان با انتقال پسماندها مخالفیم.
علی پور در ادامه مطرح کرد: مسلما درد مردم استانهای دیگر، درد ماست و آلودگی شهر آن ها، دغدغه ماست؛ حتی اگر خود دچار معضل دفن گاه سراوان باشیم.
دبیر خواهران قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی گیلان تصریح کرد: با وجود مجوز بازیافت پسماندهای پتروشیمی در کارخانه گیلان مسئولین بر آن شدند که پسماندها را به این استان منتقل کنند. با توجه به نظر تخصصی اساتید، این پسماندها دارای مواد سنگین و سبک است که مواد سنگین آن امکان بازیافت ندارد و در نهایت باید در کورهها سوزانده شود، اما مواد سبک آن قابلیت بازیافت دارد و این در حالی است که بندر امام (ره) خوزستان هر دو مواد سنگین و سبک را در کورههایی با دمای ۱۳۰۰سانتی گراد امحا میکرد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: ظاهراً برای جلوگیری از ایجاد آلودگی توسط کورهها و استفاده مجدد از بازیافتها در چرخه تولید پسماندها را به گیلان منتقل میکنند تا از امکانات موجود برای بازیافت استفاده شود. دریغ از آنکه به خطر زیست محیطی حمل و نقل پسماندهای پتروشیمی توجه شود.
علی پور اظهار داشت: تنها مخالفت با این مسئله فایده ندارد، وظیفه دانشجوی مطالبه گر و انقلابی ارائه راه حل است. فکر میکنم بهتر است جای مخالفت، خواستار فراهم آوردن هر چه سریعتر امکانات گیلان در خوزستان باشیم، چرا که اولاً، انتقال پسماندهای صنعت پتروشیمی خوزستان ادامه دارد، دوما، دیگر لازم نیست نگران خطر زیست محیطی و انتقال آن باشیم و سوما، استان دیگری همچون گیلان که خود در خصوص زباله و پسماند دچار بحران است درگیر پسماندهای پتروشیمی نمیشود.