سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: هر کارگری (که مشمول قانون تأمین اجتماعی باشد) حق دارد از اولین روز اشتغال به کار تحت پوشش بیمه قرار بگیرد پس بیمه کردن کارگر از روز اول آغاز به کار الزامی است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، با توجه به اینکه کارگران از همان روز اول اشتغال مشمول قانون تأمین اجتماعی هستند، کارفرما هم از همان ماه اول باید نسبت به پرداخت حق بیمه کارگران اقدام کند.
کارفرمایان طبق ماده ۳۹ قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران اقدام میکنند. در این قانون مقرر شده که کارفرما مکلف است تا پایان آخرین روز ماه بعد، فهرست و حق بیمه کارکنان را به سازمان تأمین اجتماعی ارائه کند.
هر فرد پس از آغاز بیمه پردازی میتواند از سازمان تأمین اجتماعی خدمات بیمهای و درمانی را در چارچوب قوانین این سازمان مطالبه کند.
در صورتی که کارفرما در زمینه حق بیمه کارگران قصور کند، بیمه شده میتواند با اطلاع دادن به نزدیکترین شعبه یا مرکز ارتباطات مردمی (۱۴۲۰) این سازمان، تقاضای خود را در خصوص مراجعه بازرس به محل کار اعلام کند.
در حال حاضر ۹ میلیون نفر از بیمه شدگان تأمین اجتماعی در شغل شریف کارگری از خدمات این سازمان بهرهمند هستند. کارگران تحت پوشش این سازمان همراه با اعضای خانواده خود از خدمات گسترده بهرهمند هستند و با پرداخت حق بیمه برای ایام سالمندی، بیماری یا بیکاری نیز پشتوانهای مطمئن خواهند داشت.
از میان حوادث ثبت شده در سال گذشته (۱۳۹۶) حدود ١٢ هزار و ۵۰۰ مورد آن معادل ٦٤ درصد به دلیل بی احتیاطی کارگر صورت گرفته است. به همین دلیل کارفرمایان موظف به پرداخت حق بیمه کارگران از همان روزهایاول شروع به کار در هر کارگاهی هستند.
سازمان تأمین اجتماعی با حدود ۴۲ میلیون نفر بیمه شده و مستمری بگیر، خدمت بیمهای و درمانی به تمام افراد زیرپوشش ارائه میدهد.