رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه برنامه دارد تا بیرغبتی دانشجویان به حوزه کشاورزی را بکاهد و این حوزه را به یک حوزه کاملا درآمدزا تبدیل کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه مراسم سالگرد تاسیس این دانشگاه در جمع خبرنگاران بیان کرد: هم زمان که کشور و انقلاب وارد گام دوم شده است دانشگاه آزاد نیز با تمام تغییر و تحولات مدیریتی خود برنامههایی را برای گام دومش منطبق بر آنچه که در بیانیه رهبری عنوان شده، در نظر گرفته است.
طهرانچی بیان کرد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد دارای قابلیتها و تواناییهای بسیاری است و در سراسر کشور واحدهای آن حضور فعالی دارند بحث کارآمدی در اقتصاد شهری و بالا بردن بهره وری و بسترسازی اشتغال دانش بنیان جوانان را به عنوان حرکتی نوین در حوزه آموزش و پژوهش دنبال میکنیم. در حوزه آموزش کاملا هر شهر را احصا کردیم که اقتصادش مبتنی بر چه تغییراتی در آموزشها و سطوح رشته هاست تا بتوانیم جوانانی که در آن شهرها تربیت میشوند را متناسب با اقتصاد آن شهر و کارآمد در اقتصاد آن پرورش دهیم.
وی ادامه داد: در حوزه علوم انسانی بحث بومی سازی، تعالی سازی و کارآمدسازی رشتهها را داریم چرا که یکی از ضعفهای آموزش عالی همین است که رشته علوم انسانی جدا از جامعه شده و به مسائل جامعه نمیپردازد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با طرح پایش قصد داریم پروژهها و آموزشهای مقطع تحصیلات تکمیلی را هدفمند کنیم در واقع سال تحصیلی جدید تمام دانشجویان دانشگاه آزاد پایان نامهها و رساله هایشان در نظام موضوعاتی است که در سامانه طرح پایش عرضه شده است این امر کمک میکند تا بتوانیم چالشهای ملی را بهتر رفع کنیم. در واقع میتوان گفت: این طرح تحولی است برای به خدمت گرفتن دانشجویان تحصیلات تکمیلی در راستای حل مسائل کشور.
طهرانچی با بیان اینکه تاکنون مهارتهای لازم به دانشجویان آموزش داده نمیشده است، اظهار داشت: در حال تلاشیم که با طراحی و آغاز به کار مدارس عالی مهارت این مشکل را رفع کنیم همچنین بحث آموزشهای مهارتی در آموزشکدههای خود را به طور جد پیگیر هستیم.
وی عنوان کرد: دانشگاه آزاد فضای کالبدی بسیار خوبی در شهرهای مختلف کشور دارد این فضا به فضای تحول در اشتغال هر منطقه اختصاص پیدا خواهد کرد. سرمایههای دانشگاه که تاکنون در بانک گذاشته میشد و واحدها از سود آن استفاده میکردند از این پس کاملا به سمت صندوق پژوهش و فناوری و صندوق دیگری که با کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تشکیل شده هدایت میشود.
طهرانچی با اشاره به بحث اقتصاد غذا و اقدام دانشگاه در این راستا تصریح کرد: به بحث کشاورزی و غذا ورود پیدا کردیم و در این جهت طرح تولید بذر ملی در سیفی جات در واحد خراسان پیشرفتهای خوبی داشته است با کمک و همکاری وزارت کشاورزی یک واحد ۵۰ هکتاری تولید بذر را قرار است که راه اندازی کنیم و از این طریق میتوان وابستگی کشور را در حوزه غذا به خارج از کشور کاهش داد.
وی ادامه داد: حوزه کشاورزی را از یک حوزه بی رغبت برای دانشجویان به حوزهای کاملا درآمدزا تبدیل میکنیم. با توجه به آنکه دانشجویان تا حد زیادی به این حوزه بی رغبت شده اند مشاهده میشود که آموزش عالی کشاورزی را از همه کنکورها خارج کرده و حتی دانشگاههای دولتی هم بدون کنکور در این رشته دانشجو میپذیرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین درباره سراهای نوآوری اظهار داشت: در حال تلاش هستیم که حداقل یک سرای نوآوری را در هر استان داشته باشیم تا مجموعهای از محیط تعاملی از مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری تشکیل شوند. در کشور ما متاسفانه فناوری به پژوهش چسبانده شده در حالی که جزو مستقل علم است و کاربرد علم برای تولید محصول محسوب میشود.