عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی از تصویب قانون حفاظت از خاک ابراز خرسندی کرد و از عوامل بیابان زایی و وظایف مسئولان سخن گفت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد درویش عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی گفت: چیزی حدود ۵ میلیارد هکتار از قلمرو ۱۳ میلیاردی زمین درگیر مسئله بیابان زایی است و خسارتهای ناشی از این موضوع فقط به بخش کشاورزی حدود ۴ یا ۵ هزار دلار در سال است.
وی افزود: ما در کشوری هستیم که میانگین بارش مان کمتر و میزان تبخیرمان بیشتر است. ما اگر باران نیاید درگیر خشکسالی و اگر باران بیاید درگیر سیل میشویم. ما نباید اجازه بدهیم سفرههای زیرزمینی مان نابود شود و میزان فرسایش خاک در ایران ۸ برابر بیشتر از میزان دنیا است.
این کارشناس محیط زیست تاکید کرد: خوشبختانه سرانجام شورای نگهبان قانون حفاظت از خاک را تصویب کرد و این یک خواسته ۲۰ ساله بود تا با کسانی که خاک را تخریب و حاصلخیزی آن را کم میکنند، آن را شور یا آلوده میکنند و… به شدت مقابله شود. این امیدی برای آینده کشور است تا ما قدر خاکی که ارزشهای آن را از دست میدهیم بدانیم.
درویش یادآور شد: مردم در عین احترام به بیابان باید بدانند بیابان زایی چیست و چه عملکردهایی میتواند بیابان را افزایش بدهد. استفاده از پلاستیک، بطریهای آب معدنی و… یعنی داریم بیابانها را افزایش میدهیم. همین پلاستیکها باعث میشود قطرات باران نتوانند به زیرزمین راه پیدا کند.
وی در برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه سه تصریح کرد: مسئولان نباید از مالچهای نفتی برای تثبیت شنهای روان استفاده کنند. با ایجاد کارگاههای آموزشی و جلب مشارکت سازمانهای مردم نهاد آگاهی مردم را افزایش بدهند، اجازه ندهند تعداد دام سه برابر مرتع باشد، نباید بگذارند چاه غیرمجاز حفرشود و اگر چاهی هم حفر شد پلمپ شود، نباید به جز سه استان شمالی کشور در جایی برنج کاشته شود.