کد خبر:۷۷۲۲۲۲
ملکی‌فر:

همکاری‌های فناورانه میان ایران و سایر کشور‌ها با اختصاص خط اعتباری ویژه تسهیل می‌شود

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: آمادگی داریم برای تسهیل همکاری‌های فناورانه میان ایران و سایر کشور‌ها خط اعتباری ویژه در صندوق نوآوری در نظر بگیریم.

همکاری‌های فناورانه میان ایران و سایر کشور‌ها با اختصاص خط اعتباری ویژه تسهیل می‌شود

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، در روز دوم کارگاه بین‌المللی سیاستگذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری (STI) که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، دکتر سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به تشریح دستاورد‌های اکوسیستم فناوری و نوآوری در ایران پرداخت و گفت: این اکوسیستم در طول سال‌های اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و تحولات جدی را تجربه کرده است. در حوزه علم ما به رتبه‌های خوبی به خصوص با شاخص‌هایی نظیر انتشارات علمی دست پیدا کرده‌ایم. ما تا سال ۲۰۱۶ سهم خوبی در بیش از ۲۸ درصد انتشارات علمی به دست آوردیم و رتبه اول منطقه را داشتیم که در حال حاضر نسبت به آن سال با رشد مواجه شده‌ایم. در دنیا نیز به سهم ۱.۵ درصدی از انتشارات علمی رسیده‌ایم و رتبه ۱۶ را کسب کرده‌ایم.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در زمینه علم، فناوری و نوآوری، در حوزه دانشگاه‌ها، ۱۵۴ دانشگاه دولتی، ۵۸ دانشگاه علوم پزشکی که زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می‌کنند و صد‌ها دانشگاه خصوصی از جمله دارایی‌ها و زیرساخت‌های آموزشی کشور است. علاوه بر این تعداد قابل توجهی دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی و بیش از پنج میلیون دانشجو داریم.

وی افزود: ما در ایران بیش از ۴۵ پارک علم و فناوری داریم که همراه مراکز رشد از حوزه دانش‌بنیان کشور پشتیبانی می‌کنند. همچنین نزدیک به چهار و ۴۰۰ شرکت دانش بنیان در ایران وجود دارد و صادرات محصولات و خدمات فناورانه و دانش بنیان نیز با سرعت خوبی در حال افزایش است. در چرخه عمر این حوزه در ایران ما سه نسل داریم؛ نسل اول که متکی بر آموزش عالی بود، نسل دوم بر تحقیقات در حوزه فناوری متمرکز بود و نسل سوم که اکنون وارد آن شده‌ایم، بر روی حوزه نوآوری و تجاری‌سازی فناوری در قالب شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌های مبتنی بر فناوری متمرکز شده است.

ملکی‌فر در ادامه سخنان خود به تاسیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم اشاره کرد و گفت: این صندوق به طور مستقیم و بدون واسطه به عنوان نهاد تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت می‌کند. این صندوق به موجب قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و تاسیس شد. این قانون نقطه عطفی در نظام نوآوری و فناوری ایران بود.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در این قانون حمایت‌ها و معافیت‌های بسیاری مانند معافیت‌های مالیاتی، گمرکی و بیمه‌ای، برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است. بند پنجم این قانون تاکید می‌کند که صندوقی تحت عنوان صندوق نوآوری و شکوفایی ایجاد شود که وظیفه آن تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان و فناور باشد. از همین رو این صندوق با یک سرمایه سه هزار میلیارد تومانی تشکیل شد و به تدریج در سال ۹۱ و ۹۲ فعالیت جدی خود را با اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان آغاز کرد. به بیان ساده‌تر ماموریت اصلی این صندوق کمک به تجاری‌سازی اختراعات، فناوری‌ها و دستاورد‌های شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و فناور با استفاده از ابزار‌های مالی است.

وی صندوق نوآوری و شکوفایی را متشکل از دو بخش هیات امنا و هیات عامل دانست و اظهار داشت: در راس این صندوق هیات امنایی وجود دارد که ریاست آن بر عهده رئیس جمهوری است. اعضای هیات امنا نیز جمعی از وزرا هستند. ذیل هیات امنا، هیات عامل یا همان هیات مدیره صندوق فعالیت می‌کند که در حال حاضر هیات عامل سوم صندوق نوآوری و شکوفایی مشغول فعالیت است.

تشریح انواع خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش بنیان و فناور
ملکی‌فر در رابطه با خدماتی که این صندوق به شرکت‌های دانش بنیان و فناور ارایه می‌دهد، گفت: برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان سه دسته حمایت اصلی تحت عنوان تسهیلات، توانمندسازی و سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده است؛ در حوزه تسهیلات ما خدمات بسیار متنوعی مانند، تسهیلات نمونه‌سازی، تسهیلاتی که برای صنعتی شدن به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت می‌شود، تسهیلات اشتغالزایی، سرمایه در گردش، تامین فضای استقرار و برخی خدمات دیگر داریم؛ به گونه‌ای که صندوق را بیشتر به واسطه تسهیلاتی که دارد، می‌شناسند.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری، صندوق هنوز جوان است. ما در سال گذشته به صورت جدی وارد این حوزه شدیم. سیاست ما در این حوزه پرهیز از ورود مستقیم به مقوله تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان است، لذا تلاش کرده‌ایم تا با کمک صندوق‌های پژوهش و فناوری به این شرکت‌ها کمک کنیم، چرا که بسیاری از آن‌ها در مراحل خاصی از رشد خود نیازمند سرمایه‌های خطرپذیر هستند. از همین رو در سال جاری بودجه‌های بسیار خوبی برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است. ما می‌توانیم تا ۸۰ درصد از منابع مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها را فراهم کنیم.

خدمات توانمندسازی جنبه بلاعوض دارد
وی در ادامه با اشاره به خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش بنیان و فناور، گفت: این نوع خدمت لازمه ادامه حیات شرکت‌های دانش بنیان است. خدمات توانمندسازی جنبه بلاعوض دارد و در هیات عامل سوم صندوق نوآوری و شکوفایی بودجه این تسهیلات در سال جاری نسبت به سه سال گذشته بیش از ۱۰ برابر شده است. این خدمات قابلیت نقد شدن ندارد و در قالب خدمت به شرکت‌های دانش بنیان ارایه می‌شود.

ملکی‌فر، کمک به شرکت‌های دانش بنیان برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و عرضه محصولات فناورانه خود در این نمایشگاه‌ها، کمک به دریافت خدمات مالکیت فکری، کمک به اخذ استاندارد‌های جهانی، ارائه مشاوره‌های لازم و نیز آموزش را از جمله خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه توانمندسازی برشمرد و تاکید کرد: خدمات این صندوق تاثیر خوبی بر حوزه دانش بنیان داشته است. ما امروز در حدود چهار هزار و ۴۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که در سال گذشته دو هزار شرکت از این تعداد شرکت‌ها از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی بهره برده‌اند و تاکنون چیزی در حدود هزار و ۲۰۰ محصول دانش بنیان به کمک خدمات صندوق به مرحله تولید صنعتی رسیده است.

پیشنهاد‌های همکاری صندوق به مهمانان خارجی کارگاه بین‌المللی STI
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مهمانان خارجی حاضر در کارگاه بین‌المللی سیاستگذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری (STI) گفت: چند پیشنهاد به کشور‌های مهمان برای همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی داریم. اول اینکه ما می‌توانیم با تبادل فهرستی از نیاز‌های فناورانه در نهاد‌های مشابه کشور‌های مختلف، همکاری‌های فناورانه میان ایران و سایر کشور‌ها را برقرار کنیم، به این صورت که نیاز‌های فناورانه آنان را در قالب فهرستی دریافت کرده و شرکت‌های دانش بنیان توانمند ایرانی در این زمینه را به آنان معرفی کنیم تا محصول مورد نیاز خود را با قیمت و کیفیتی قابل رقابت از آن‌ها تهیه کنند.

وی افزود: علاوه بر این ما برای ایجاد صندوق‌های مشترک تخصصی در حوزه‌های مختلف از جمله فناوری پیشرفته، مواد پیشرفته و... آمادگی داریم و می‌توانیم برای تسهیل همکاری‌های فناورانه میان ایران و سایر کشور‌ها خط اعتباری در نظر بگیریم.

ملکی‌فر در پایان با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری آمادگی میزبانی از نشست‌های تبادل تجربه در خصوص سیاست‌گذاری، ترویج علم و... را دارد، گفت: همچنین از ایجاد و راه‌اندازی نمایشگاه‌های دایمی محصولات دانش بنیان ایرانی در سایر کشور‌ها نیز استقبال می‌کنیم. البته تاکنون نیز در سه کشور چین، ترکیه و آذربایجان، نمایشگاه‌های دایمی با حمایت صندوق فعالیت خود را آغاز کرده و محصولات فناورانه ایرانی در آن‌ها به نمایش گذاشته شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار