به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، کاخ سفید در بیانیهای امروز جمعه تصریح کرد «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به صورت تلفنی با «محمد بن سلمان»، ولیعهد رژیم سعودی درباره «تهدید ایران» صحبت کرده است.
«هوگان گیدلی»، سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای تصریح کرد: «سران دو کشور در خصوص نقش حیاتی عربستان سعودی در تضمین ثبات در خاورمیانه و بازار جهانی نفت رایزنی کردند.»
آمریکا بعد از خروج از توافق هستهای برجام و اعمال تحریمها علیه ایران اعلام کرده قصد دارد با جایگزین کردن نفت عربستان سعودی در بازار نفت ثبات ایجاد کند.
با وجود این، خبرگزاری رویترز دو هفته پیش گزارش داد نتایج تحقیقات این رسانه نشان میدهد عربستان سعودی علیرغم افزایش تولید نفت در ماه مه میلادی نتوانسته است کاهش صادرات نفت توسط ایران را جبران کند.
نتایج تحقیق رویترز نشان میدهد ۱۴ عضو «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک) در ماه مه روزانه ۳۰.۱۷ میلیون بشکه نفت به بازار عرضه کردند. این رقم نسبت به ماه آوریل ۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داشته است. این رقم از سال ۲۰۱۵ بیسابقه بوده است.
با آنکه عربستان سعودی تحت فشار «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا تولید نفت را افزایش داده کماکان کمتر از میزانی که بر اساس توافقات اوپک مجاز است تولید میکند.
یک منبع که بر تولید نفت اوپک نظارت دارد به رویترز گفت: «شاهد کاهش عرضه نفت کشورهای اوپک به پایینترین سطح طی سالهای اخیر هستیم. در ماه جاری افزایش عمدهای [در عرضه]رخ نداده و بسیاری از کشورها نفت کمتری عرضه کردهاند.»
دولت آمریکا بعد از خروج از برجام، تحریمهای رفعشده ذیل این توافق را بار دیگر احیا کرده است. واشنگتن ماه نوامبر سال گذشته میلادی ۸ مشتری نفتی ایران را از تحریمها معاف کرد. این معافیتها در اوایل ماه مه به پایان رسید، اما دولت آمریکا آنها را تمدید نکرد.
دولت آمریکا هدف از تمدید نکردن این معافیتها را ادامه سیاست فشار حداکثری علیه ایران و رساندن واردات نفت این کشور به صفر اعلام کرد.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران تأکید کردهاند آمریکا قادر نخواهد بود فروش نفت ایران را به صفر برساند.