رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران با بیان اینکه مبارزه با فساد در دولت مهمتر از قوه قضائیه است گفت: ابتدا باید پیشگیریها انجام شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام موسی غضنفر آبادی در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، با تبریک هفته قوه قضائیه گفت: امسال هفته قوه قضاییه را در حالی آغاز میکنیم که ریاست آن را آیت الله رییسی به عنوان فردی از داخل قوه قضاییه بر عهده دارد که این موضوع مایه امیدواری همگان است تا با شناختی که ایشان از قوه قضاییه دارند بر مشکلات فایق شویم.
وی افزود: دادگاه انقلاب اسلامی بر خلاف تصور برخی از افراد که هنوز شاید درک درستی از آن ندارند، همان دادگاه انقلاب اوایل پیروزی انقلاب است. همه میدانیم هر انقلاب نوپایی برای حفظ خود نیاز به اقداماتی دارد. انقلاب اسلامی هم در ابتدا دادگاه انقلاب را برای مبارزه با ضد انقلاب تاسیس کرد، اما امروز این دادگاه یک دادگاه تخصصی در کنار سایر دادگاهها است
غضنفر آبادی در رابطه با عنوان دادگاه انقلاب توضیح داد: علت آن این است که نام انقلاب از همان ابتدا بر این دادگاهها باقی ماند. برخی از خارج نشینان فکر اشتباهی دارند و دادگاه انقلاب متبرک به نام انقلاب است.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران تصریح کرد: برطبق قانون به جرایم امنیتی، قاچاق کالا و ارز، اخلال در نظام اقتصادی، مواد مخدر و جرایم اقتصادی را بر عهده دارد. قوه قضائیه و مشخصاً دادگاه انقلاب سر لوحه کار خود را بر گرفته از دستورات رهبری در برخورد با فساد قرارداده است.
وی با بیان اینکه هیچ خط قرمزی برای برخورد با مفسد وجود ندارد گفت: اگر مسئولی چشمش را به روی فساد ببندد از مفسد بدتر است و هیچ جایگاهی نزد ما نخواهد داشت. تسامح در مبارزه با فساد همدستی با فاسدان است.
رئیس دادگاههای انقلاب افزود: اجرای عدالت باید قاطع و دقیق و ظریف باشد که دادگاه انقلاب این موضوع را ثابت کرده است. البته ممکن است بحث هیاهو و یا اخبار کذب وجودذ داشته باشد.
وی با تاکید براینکه در امر مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نیستیم گفت: هیچ فردی با انتساب خود به یک جریان نمیتواند از کار خود فرار کند. اول هم باید به سراغ دانه درشتها رفت. در امر قاچاق باید به سراغ باندها رفت، کولبرها به خاطر معیشت خود مجبورند برخی کارها را انجام دهند.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تصریح کرد: برای حرکت رو به جلو باید با فساد مبارزه جدی صورت گیرد.
غضنفر آبادی ادامه داد: مبارزه با فساد را جهاد و البته کار بسیار دشوار میدانیم. کسی که وسوسه میشود وارد میدان فساد مالی شود باید بداند دردسر این کار زیاد است، کسی که وارد میشود باید بداند هزینه زیادی را باید بپردازد. مبارزه با فساد البته نباید سیاسی بوده و یا برداشت سیاسی از آن شود.
وی اظهار داشت: مفاسد اقتصادی جریان آلودهای است که اگر جلوی آن گرفته نشود کل فضا را آلوده میکند.
غضنفرآبادی با تاکید بر اینکه طبق گفته رهبری مبارزه با فساد ابتدا کار دولت است، گفت: اول باید پیشگیری انجام شود؛ در جریان جلوگیری از فساد در دولت خود مسئولان دولت وظیفه دارند. یکی از زبانهای فساد در دولت این است که پول را در خدمت قدرت و قدرت را خدمت پول قرار میدهند و دور باطلی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: در نظام اسلامی فریب و حیله گری برای جلب آرای مردم جرم است. نباید فقط تحمّل شود باید بدانیم که فساد ابزار دشمن در نظام ما است. ما معتقدیم باید با آمریکا مبارزه کند طبق فرمایشات رهبری هر کسی میخواهد با آمریکا مبارزه کند باید به این مردم خدمت گذاری کند. ابزارهای دشمن در کشور ما عبارت است ازفساد، تبعیض و فاصله طبقاتی که باید با آن مقابله کنیم.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران با تاکید بر اینکه طبق فرمایشات رهبری، افساد مالی مثل خوره، ایدز و سرطان است، گفت: اگر این بیماری درمان نشود کشنده است. رهبری فرمودند که دامان پاک و دست پاک است که میتواند همه چیز را پاک کند.
وی مبارزه با فساد را بر عهده دستگاههای دولتی عنوان کرد و گفت: هر جا فساد به وجود بیایید مثل زخم واگیر دار خواهد بود. مادامی که با فساد مبارزه نشود کارها هدر میرود. در دستگاه قضا یک نقطه سیاه هم زیاد است و هر مسئول با وجدان با یک فساد هم باید نگران شود.
غضنفر آبادی اهمیت مبارزه با فساد در دولت را مهمتر از قوه قضاییه دانست و افزود: ابتدا باید پیشگیریها انجام شود. نکته بعدی این است که مفسد اقتصادی در دولت جای پا پیدا میکند. این به معنی است که این مفسد کسی را پیدا میکنند که به او کمک کند.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران افزود: طبق فرمایشات رهبری، فساد سیستمی را در دستگاه دولتی رد میکنیم. دانه درشتهایی که محاکمه میشوند دلیل بر این است که بخش اعظم دستگاههای دولتی سالم هستد. کسانی که مستند نوشتند دربار پر از فساد بود و یک مورد آن هم محاکمه نمیشدند.
وی افزود: دشمنان نظام مبارزه با فساد را بر فساد جامعه تفسیر میکنند. در بحث مواد مخدر هم رهبری توصیههایی داشتند. طبق گفتههای ایشان دشمن با ترویج فحشا به دنبال نابودی جوانان ما است.
غضنفر آبادی به شعبات ویژه دادگاه مفاسد اقتصادی اشاره کرد و گفت: این شعبات مربوط به دو سال است، اما امیدواریم تلاشها و پیگیریهای مسولان به جایی برسد که این چهار شعبه تعطیل شوند.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران در پاسخ به این سوال که آخرین پروندههای مربوط به ماده ۴۵ که منجر به کاهش تعداد اعدامیها چه تعداد است؟ گفت: ماده ۴۵ اصلاحی فرصتی بود که قریب به پنج هزار پرونده اعدامی یا حبس ابد به محکومیتهای کمتر از این موارد تبدیل شوند.
وی افزود: پروندهها رو به اتمام است و فکر نمیکنم پروندهای باقی مانده باشد.
رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران در خصوص علت ارجاع پرونده عراقچی از دادگاه به دادسرا گفت: هر زمانی که دادگاه نقصی در این پرونده ببیند این ارجاع را انجام میدهد.
در ادامه این نشست قاضی ابوالقاسم صلواتی با گرامیداشت هفته قوه قضائیه گفت: قضات دادگاه انقلاب قاطعانه با هر گونه اقدامات ضد امنیتی، گروهک ها، جواسیس، قاچاقچیان مواد مخدر و کالا برخورد جدی کرده و ادامه خواهند داشت.
وی افزود: حفظ نظام از اوجب واجبات است و دادگاه انقلاب اسلامی با هر گونه اعمال ضد انقلاب برخورد خواهد کرد، قضات دادگاه انقلاب قاطعانه با هر گونه اقدامات ضد امنیتی، گروهک ها، جواسیس، قاچاقچیان مواد مخدر و کالا برخورد جدی کرده و ادامه خواهند داشت.
صلواتی تصریح کرد: حفظ نظام از اوجب واجبات است و دادگاه انقلاب با هر گونه اعمال ضد انقلاب برخورد خواهد کرد.