ارائه شیوههای نوین درمانی برای بیماری سرطان از راهکارهایی است که امید بیماران را افزایش میدهد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرطان از بیماریهایی است که محققان دغدغه بسیاری برای درمان آن دارند تا با ارائه شیوههای نوین درمانی امید بیماران را افزایش دهند.
در ایران جوانان خلاق با ارائه ایدههای خود در شرکتهای دانش بنیان قصد دارند در این مسیر گامهای محکمی بردارند. دو شرکت دانش بنیان سلتک فارمد و آروین پادتن با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قصد انجام پروژهای مشترک در این حوزه را دارند. کارآزمایی بالینی ایمونوسل تراپی بیماران مبتلا به سرطان عنوان این پروژه است.
اما ایمونوسل تراپی چیست؟ با ورود باکتری، ویروس یا هر عامل بیماری زا به بدن سیستم ایمنی واکنش نشان میدهد. این بخش سیستم ایمنی ذاتی است یعنی از زمان تولد همراه ما است یا اکتسابی (با تزریق واکسن) حاصل میشود. با تزریق واکسن ویروس ضعیف شده به بدن وارد و باعث تحریک و واکنش سلولها میشود. این فعالیت در خاطر سلولها میماند. اگر این اقدام به صورت دستکاری شده (مصنوعی) با هدف خاص انجام شود اساس روشی است که به آن ایمنوسل تراپی میگویند. در این روش غیرطبیعی تحریک سیستم ایمنی برای رسیدن به خواسته محققان صورت میگیرد. محققان با پژوهش و تحقیق در این حوزه نوین قصد دارند به جنگ با سرطان بروند. روشی که به کمک درمانهای رایج آمده و پیشرفتهای اخیر جهانی امیدها برای درمان سرطان با این روش را افزایش داده است.
در مطالعهای که قرار است توسط دو شرکت دانش بنیان به صورت کارآزمایی بالینی انجام شود، تعدادی از بیماران مبتلا به سرطان پستان که به درمانهای متداول از جمله شیمی درمانی، رادیو ترا پی و هورمون درمانی پاسخ نداده اند تحت واکسیناسیون و سلول درمانی قرار میگیرند. پس از بررسی پاسخهای ایمنی القاء شده و نتایج بالینی قبل و بعد از واکسیناسیون و عوارض جانبی بررسی میشود؛ و در مرحله بعدی پاسخ این بیماران با گروه بیماران شاهدی که درمانهای متداول را دریافت میکنند مورد مقایسه قرار میگیرد.
توسعه درمانهای جدید بیماری سرطان یکی از دغدغههای ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. انجام این پروژه اقدامی برای فعالیت در این حوزه است و ستاد از دو شرکت دانش بنیان پیشگام در ارائه محصولات سلولی برای انجام این پروژه حمایت میکند. زیرا انجام آن زمینه ساز ارائه رویکرد جدیدی در حوزه پزشکی است.