بزرگترین سیستم جامع آبیاری هوشمند کشور که توسط شرکت دانشبنیان فناوران صنعت رباتیک مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی یزد طراحی و اجرا شده بود، به بهرهبرداری رسید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بزرگترین سیستم جامع آبیاری هوشمند کشور که توسط شرکت دانشبنیان فناوران صنعت رباتیک مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی یزد طراحی و اجرا شده بود، به بهرهبرداری رسید.
بزرگترین سیستم جامع آبیاری هوشمند کشور (با توجه به نیاز آبی گیاه و اطلاعات محیطی) که توسط شرکت دانشبنیان فناوران صنعت رباتیک مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی یزد طراحی و اجرا شده بود با حضور عیسی کلانتری رئیس سازمان محیطزیست کشور، استاندار و جمعی از مسئولان استان یزد در شرکت فولاد آلیاژی این استان افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
نوید نصیریزاده، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یزد در حاشیه این مراسم گفت: این نوع آبیاری در فضایی به مساحت ۵۰ هکتار اجرا و توسط ۵۱ ایستگاه هوشمند که مجهز به سلول خورشیدی و سنسورهای رطوبت خاک، دمای خاک، فشار و سنسورهای محیطی است، اطلاعات را به صورت بیسیم به مرکز کنترل ارسال و پس از پردازش و تجزیه و تحلیلهای آماری، با توجه به نیاز گیاه، آبیاری میکند.
نصیریزاده افزود: با توجه به بحران آب در کشور به ویژه شهر کویری یزد، این سیستم میتواند حداقل ۲۵ درصد در مقایسه با آبیاریهای تحتفشار (قطرهای) و بیش از ۷۰ درصد نسبت به آبیاری غرقابی صرفهجویی داشته باشد.
سیدبهادر احرامیان مدیرعامل فولاد یزد نیز با بیان اهمیت حفظ ذخایر آبی، این طرح را بسیار مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد با توجه به خشکسالیهای اخیر و کمبود منابع آبی در کشور سیستمهای سنتی بتوانند جای خود را به سیستمهای هوشمند و بهینه بدهند.