![](/files/fa/news/1398/5/16/737539_922.jpg)
به گزارش گروه دانشگاه
خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در مراسم سی و نهمین سالگرد جهاد دانشگاهی که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد؛ گفت: در این مراسم با ارائه دستاوردها و ظرفیتهای جهاد دانشگاهی اعلام میکنیم که آماده پذیرش مسئولیتهای بزرگ در حوزه فناوری، اشتغال و کمک به دولت هستیم.
طیبی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس تلاش کردیم که بیشترین ظرفیت خود را به پشتیبانی لجستیک از جنگ اختصاص دهیم و بعد از جنگ هم در حوزههای فناوری و پزشکی اقدامات گستردهای صورت گرفت و به عنوان مثال در سرطان سینه زنان و داروهای گیاهی جهاد دانشگاهی به پیشرفتهای بزرگی رسید.
وی با اشاره به دستاوردها و پیشرفتهای جهاد دانشگاهی در حوزههای فنی و مهندسی اظهار کرد: در حوزههای مختلف با نهادها و وزارتخانههای گوناگون قراردادهای همکاری امضا کرده و مشغول انجام پروژههای مشترک هستیم. به عنوان مثال جهاد دانشگاهی در صنعت مترو و حوزه برق اقدامات گستردهای انجام داده است.
طیبی با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در صنعت نفت یادآورشد: در زمینه بارگیری نفت، تخلیه نفت و همچنین حفاری جهاد دانشگاهی قدمهای بزرگی برداشته شده است. در یکی از پروژهها میخواستیم با یک شرکت خارجی همکاری کنیم که با مشاهده تکنولوژی ما اعلام کردند شما به همه تکنولوژی دست پیدا کردید و نیازی به همکاری با ما ندارید.
رئیس جهاد دانشگاهی ضمن درخواست از رئیس جمهور مبنی بر اینکه باید زمان تصمیم گیری در مورد طرحها کاهش پیدا کند، تصریح کرد: در انتقال فناوری عملکرد مناسبی داشتیم و تلاش کردیم در خریدهای خارجی به این نکته توجه داشته باشیم.
طیبی با بیان اینکه در حوزه گردشگری و آموزش عالی جهاد دانشگاهی فعالیتهای ثمر بخشی داشته است؛ افزود: یکی از اقدامات ما در حوزه فرهنگی با توجه به دغدغه رهبری بحث طراحی کتابهای مناسب زبان برای دانش آموزان و زبان آموزان بود. در همین زمینه مجموعه هشت جلدی طراحی شده است که به زودی رونمایی میشود. این کتابها حاصل زحمت یک تیم ۳۴ نفره است.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه اشتغال ادامه داد: با وزارت کار در حوزه ایجاد اشتغال قراردادهایی بستهایم که این طرحها ابتدا در ۹ استان اجرا شد و با توجه به رضایت بخش بودن، قرار شد در همه استانها اجرا شود. برای اشتغال زنان سرپرست خانوار هم با همکاری معاونت زنان و وزارت کار برنامههای مناسبی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی انتقال روحیه خود باوری و هویت ایرانی - ملی در حوزه اطلاع رسانی، گسترش سریع اطلاع رسانی از طریق ۳ خبرگزاری این نهاد، مسابقات ملی مناظره دانشجویی را راه اندازی کرد همچنین ششمین دوره در حوزه قرآن را برگزار کرده است.
طیبی بیان کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی هفت ماموریت برای جهاد دانشگاهی تصویب شد و تلاش کردیم این ماموریتها در حوزه انتقال فناوری، مشارکت در توسعه آموزشهای تخصصی در سطح ملی و بین المللی اجرایی شود و همچنین اقدامات لازم با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی دو بند در برنامه ششم توسعه در مورد صنعت ریلی و یکی هم با موضوع آبشیرینکنها صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه نظام علمی و فناوری ما از چالاکی لازم برخوردار نیست و فناوری به راحتی تبدیل به ثروت نمیشود، افزود: از ظرفیت کامل جهاد دانشگاهی برای تحقق اهداف کشور استفاده خواهد شد.
لازم به ذکر است، مراسم سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی صبح امروز ۱۶ مرداد ماه با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری و مدیران و محققان جهاد دانشگاهی در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.