کد خبر:۷۸۲۶۷۵
طیبی خبر داد

رونمایی از ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی / قرارداد ۳۱ طرح ملی منعقد شده

رئیس جهاد دانشگاهی از رونمایی ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی در روز ۱۶ مرداد، همزمان با سالگرد این نهاد خبر داد.

رونمایی از ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی / قرارداد ۳۱ طرح فناوری ملی منعقد شده است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در نشست خبری سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی که امروز برگزار شد، با ارائه عملکرد یک ساله این نهاد گفت: از اهداف مهم تاسیس جهاد دانشگاهی انجام فعالیت‌های شاخص فرهنگی گام‌های بزرگ علم و فناوری است که در حوزه پژوهش و فناوری اقدامات موثری انجام گرفته است.
 
وی افزود: آذر ماه سال گذشته ۱۰ طرح شاخص فناوری را رونمایی کردیم طرح‌هایی که در این مراسم رونمایی شد بازیابی فلزات گران بها از وسایل الکترونیک مستعمل که با پیشرفت الکترونیک عمر این قطعات کوتاه می‌شود بنابراین حجم زیادی از این قطعات راداریم بنابراین دانشی به دست آورده ایم که بتوانیم آن‌ها را بازیابی کنیم. طرح دیگر ساخت ابزار‌های نمونه گیری از بافت‌های سرطانی است که مصرف زیادی در حوزه پزشکی دارد تولید دارو‌های گیاهی درمان سوء هاضمه که تحقیقات آن توسط جهاد انجام شده مجوز تولید این دارو گرفته شده و رونمایی خواهد شد.

طیبی ادامه داد: در حوزه علوم انسانی و اجتماعی پیمایش علمی خانواده و سنجش و اطلاع دقیق از وضعیت خانواده‌های ایرانی که هدف از این طرح بنیان علمی برای رصد تغییرات خانواده و برنامه ریزی برای استحکام خانواده هاست. از دیگر طرح‌هایی که رونمایی خواهد شد پروژه مشابه پیمایش ملی گردشگری است که نتایج این طرح در بستر گردشگری استفاده می‌شود که هدف آن توسعه گردشگری و ایجاد زیرساخت‌های لازم است.

رئیس جهاد دانشگاهی همچنین از رونمایی و تحویل چند پروژه به دولت خبر داد و گفت: رونمایی از دکل دوم نفتی، افتتاح مرکز بین رشته‌ای دیابت توسط پژوهشگاه رویان و افتتاح مرکز پیشگیری بیماری‌های سرطانی از دیگر طرح‌هایی است که رونمایی و تحویل خواهد شد.

طیبی در خصوص طرح‌های پژوهشی گفت: در یک سال گذشته ۵۴۵ انعقاد قرارداد پژوهشی داشتیم که ۲۵۰ قرارداد توسط دفاتر جهاد دانشگاهی تامین اعتبار شده ۴۰ طرح در دفتر مرکزی منابع آن تامین شده و ۲۴۵ پروژه هم به صورت کارفرمایی اجرایی می‌شوند. حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان قرارداد‌های کارفرمایی داشتیم که به هیچ وجه متناسب با توانمندی‌های جهاد دانشگاهی نیست.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری اعتبارات پژوهشی جهاد ۴۷ درصد رشد داشته است در حوزه مقالات نیز ۶۰۳ مقاله خارجی چاپ شده که رشد ۱۲ درصدی داشته ۷۵۱ مقاله داخلی که با رشد ۶ درصدی مواجه بوده و ۴۵۲ مقاله در کنفرانس‌های مختلف ارائه شده است. همچنین ۱۴ مقاله حاصل پروژه‌های فناورانه که توسط پژوهشگران در حوزه پزشکی انجام شده ارائه شده است.

طیبی یادآور شد: تلاش ما این است که نظام به جهاد دانشگاهی ماموریت بدهد سال ۹۲ طرح نقشه جامع علمی کشور مصوب شد و از سال ۹۴ این طرح اجرایی شده است. با بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام قرارداد‌های خوبی را با پژوهشکده رویان و ابن سینا در مورد اصلاح نژاد دام انجام دادیم.

وی در ادامه گفت: قرارداد طراحی و پمپ‌های درون چاهی نفت را در حال انعقاد هستیم و دانشی برای ساخت موتور‌های دو متغیر که کاربرد زیادی دارند به دست آوردیم که در دیدار‌هایی که با بنیاد مستضعفان و ستاد فرمان اجرای امام داشتیم باعث شد تعداد زیادی قرارداد در این حوزه بسته شود. همچنین پروژه ساخت یک قطار هفت واگن مترو منعقد شده است که به زودی کار اجرایی آن آغاز می‌شود. ۷۳ دستگاه واگن نیز طی قراردادی با چینی‌ها به عنوان مسئولیت ساخت فناوری به داخل به جهاد دانشگاهی واگذار شده است.

طیبی همچنین از هوشمندسازی گلخانه‌ها خبر داد و گفت: قرارداد هوشمندسازی گلخانه‌ها منعقد شده مشکلی که در حوزه آب داریم باید به سمت گلخانه‌ها برویم که بتوانیم این مشکل را مرتفع کنیم حاصل این دیدار‌ها با سازمان‌ها واگذاری ۳۱ طرح فناوری ملی به جهاد دانشگاهی است که تیم‌های تحقیقاتی آن تدارک دیده شده در صورتی که قسط اول آن از طرف بانک مرکزی پرداخت شود کار این تیم آغاز می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: اعتماد به توان داخل و جهاد دانشگاهی به انجام کار‌های بزرگ و فناورانه باید انجام شود و این در حالی است که واگذاری ماموریت‌ها باید در زمان مناسب انجام شود. همچنین باید در این کار‌های بزرگ کل زنجیره‌های فناوری را به یک مجموعه واگذار کنیم.

طیبی خاطرنشان کرد: برخورد با فساد باید جدی‌تر شود که هزینه‌های مبارزه با فساد در کشور کم شود.

رئیس جهاد دانشگاهی از طرح ملی الگوی نوین مشاغل خانگی در ۹ استان کشور خبر دادو گفت: این طرح به صورت پایلوت در ۹ استان اجرایی شده مزیت‌های مشاغل‌های خانگی افراد علاقه‌مند شناسایی می‌شوند آموزش‌های لازم داده می‌شود کمک‌های مالی انجام خواهد شد و علاوه بر این وصل این مشاغل به بازار خواهد بود که توسط جهاد دانشگاهی انجام می‌شود این طرح ۱۶ مرداد برای کل استان‌های کشور انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: قرارداد توانمندسازی برای ۶۰۰۰ زن سرپرست خانوار منعقد کردیم طرح سرباز ماهر با همکاری وزارت ورزش و جوانان برای آموزش ۱۶ هزار سرباز را داریم همچنین مدیریت برگزاری ۱۳ هزار رویداد استارتاپ را جهاد دانشگاهی به عهده گرفته است.

طیبی با اشاره به افتتاح مرکز آموزش تخصصی رویان گفت: در آینده نزدیک این مرکز آموزشی تخصصی افتتاح می‌شود که آموزش‌ها را به فارغ التحصیلان دانشگاهی در دوره‌های سه ماهه و شش ماهه انتقال خواهیم داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار