به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس گزارش مسوول استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در چند روز گذشته، تراز دریاچه 1271.45 است که نسبت به مشابه سال گذشته 105 سانتیمتر افزایش تراز را نشان میدهد.
وسعت دریاچه ارومیه نیز دو هزار و 931 کیلومتر مربع و حجم دریاچه سه میلیارد و 870 میلیون متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته دو میلیارد و 580 میلیون متر مکعب افزایش دارد.
نخستین مصوبه دولت روحانی، احیای دریاچه ارومیه بوده و رئیسجمهور نیز در وعدههای انتخاباتی خود به احیای آن تاکید کرده بود و به همین سبب، چندین پروژه برای احیای دریاچه ارومیه پیشبینی شد و برخی از آنها به مراحل نهایی خود نزدیک میشوند.
در هفته دولت امسال، معاون اول رئیسجمهور به همراه دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه و وزیر نیرو به آذربایجانغربی سفر کرده و از نزدیک از پیشرفت پروژههای مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه آشنا میشوند و برخی پروژهها را افتتاح خواهند کرد.
در این زمینه با«عیسی کلانتری» دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در زمینه مسائل مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه گفتوگویی انجام شده که در پی میآید.
در مورد اعتبارات سال 98 ستاد احیای دریاچه ارومیه بفرمایید که چه زمانی تخصیص پیدا میکنند؟
عیسی کلانتری: اعتبارات مربوط به احیای دریاچه ارومیه از اول سال به مرور تخصیص مییابد اما اینکه، از اول سال نیز تا چه میزان تخصیص یافته به خاطر ندارم.
اخیرا برای پروژه انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه که پروژه مهمی است مبلغ 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود آیا تخصیص پیدا کرد؟
عیسی کلانتری: مقداری از اعتبارات مربوط به آن تخصیص پیدا کرده است.
در هفته دولت به همراه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و وزیر نیرو به آذربایجانغربی سفر خواهید کرد برنامه شما در این سفر چیست؟
عیسی کلانتری: در این سفر سد پسوه افتتاح شده و کانال جلدیان نیز تقریبا به پایان رسیده است و بنابراین از برخی پروژهها بازدید و برخی نیز افتتاح خواهند شد و این پروژهها به هم پیوسته هستند.
مشخصا چه زمانی پروژههای مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه مورد بهرهبرداری قرار میگیرند؟
عیسی کلانتری: اگر اعتبارات مربوط به آن تخصیص یابد، اواخر امسال و یا حداکثر اوایل سال آینده همه آنها قابل افتتاح هستند.
پروژه مهم انتقال آب از زاب هماینک در چه مرحلهای است؟
عیسی کلانتری: 30 کیلومتر از این پروژه حفاری و به پایان رسیده و تنها 6 کیلومتر از آن باقی مانده است.
با افتتاح پروژههای ستاد احیای دریاچه ارومیه، سالیانه میلیونها مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه سرازیر میشود، یکی از این پروژههای در دست مطالعه نیز انتقال آب از دریاچه وان ترکیه بوده، آیا همچنان این موضوع در حال پیگیری و مطالعه است؟
عیسی کلانتری: این موضوع همچنان در حال بررسی بوده اما تاکنون تصمیم خاصی مبنی بر انتقال آب از وان اتخاذ نشده است.
در مورد شفافسازی هزینههای مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه، حرف و حدیثهای فراوانی وجود دارد، چرا این هزینهها شفافسازی نمیشوند؟
عیسی کلانتری: در این رابطه همه چیز شفاف و روشن است و مسئله غیرشفافی در رابطه با نحوه هزینهکرد برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و اطلاعرسانی هم شده است.
اعتبارات مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه تخصیص یافته و دستگاههای اجرایی نیز همچون جهاد کشاورزی و آب منطقهای و غیره نسبت به هزینهکرد آنها در استانهای آذربایجانغربی، شرقی و کردستان اقدام میکنند.
در رابطه با نحوه هزینهکرد بودجه فرهنگی احیای دریاچه ارومیه نیز برخی صحبتها وجود دارد که به دست چند شرکت خاص داده شده، نظر شما در این رابطه چیست؟
عیسی کلانتری: بودجه فرهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه به استانداریهای هر استان تخصیص یافته و از طریق استانداری، توسط مراجع فرهنگی، شوراها و دستگاههای مختلف هزینه میشود.