به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در روزهای گذشته انتشار تصاویری از برداشت نمک از بستر دریاچه ارومیه، سبب شده تا عدهای در فضای مجازی این برداشتها را مربوط به لیتیوم و یا سایر عناصر ارزشمند بدانند.
در رابطه با این موضوع حاشیه ساز سعید شهند، مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی اظهار کرد: به دنبال انتشار مطالب کذب و شایعات در فضای مجازی، مبنی بر اینکه املاح و مواد معدنی به غیر از نمک خشک برداشت میشود، ضمن تکذیب این موضوع به استحضار مردم عزیز کشورمان میرسانم، طبق روال سالهای گذشته از بستر دریاچه ارومیه برداشت نمک خشک با مجوز سازمان صنعت معدن و تجارت و اداره کل حفاظت محیط زیست انجام میشود.
وی ادامه داد: این برداشتها از نمک خشک دریاچه ارومیه برای صنایعی که ماده اولیه آنها نمک است، انجام میشود و به غیر از آن هیچ ماده معدنی از بستر دریاچه ارومیه برداشت نمیشود و مطالبی که در فضای مجازی منتشر شده را قویاً تکذیب میکنم.
سهند افزود: حداکثر محدودهای که در اختیار برداشت کنندگان صنعتی قرار میگیرد ۲۰ هکتار و حداکثر عمق برداشت ۴۰ سانتیمتر است که کارشناسان معاونت محیط زیست طبیعی اداره کل، مامورین یگان حفاظت محیط زیست و مامورین پارک ملی دریاچه بر حسن اجرای این ضوابط نظارت میکنند.
وی گفت: با توجه به اینکه نمک مادهای معدنی است، مجوز برداشت آن از سوی سازمان صمت استان صادر شده و اداره کل حفاظت محیط زیست، محل و نحوه برداشت را مطابق قواعد زیست محیطی تعیین و بر روند برداشت نظارت میکند.
شهند با اشاره به پایش شبانه روزی محدوده پارک ملی دریاچه ارومیه گفت: پارک ملی دریاچه ارومیه از بالاترین درجه حفاظتی برخوردار است و هرگونه دخل و تصرف و برداشت غیر مجاز در محدوده پارک ملی تخلف محسوب شده و با متخلفین برخورد قاطع و قانونی صورت میگیرد.