آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۶۳۴۸
دادستان بندرعباس در پاسخ به دانشجویان:

ورود پساب‌های تصفیه شده به منابع آبی در صورت رعایت استاندارد‌های محیط زیستی منعی ندارد

دادستان بندرعباس در جوابیه‌ای به دانشجویان مطالبه‌گر دانشگاه پیام‌نور بندرعباس اعلام کرد: ورود پساب‌های تصفیه شده به منابع آبی پذیرنده، در صورتی که استاندارد‌های سازمان حفاظت محیط زیست رعایت شود، منعی ندارد.

//ورود پساب‌های تصفیه شده به منابع آبی پذیرنده در صورت رعایت استاندارد‌های محیط زیستی منعی ندارد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفتح ابوالهادی، دادستان بندرعباس بعد از پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های پیاپی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس در خصوص ورود فاضلاب‌های شهری به دریای خلیج فارس، جوابیه‌ای صادر و اعلام کرد: ورود پساب های تصفیه شده به منابع آبی پذیرنده (اقیانوس ها، دریاها، دریاچه ها و...) در صورتی که استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور رعایت شود، منعی ندارد.

در بخشی از این جوابیه آمده است:
طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر بندرعباس با اهداف کلی ارتقا سطح بهداشت عمومی، تصفیه فاضلاب و استفاده از پساب در کشاورزی، صنایع، فضای سبز و کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست دریایی از سال ۷۴ آغاز شد و در سال ۸۳ به بهره برداری رسید. تاکنون بیش از ۸۱۰ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب، ۷ باب ایستگاه بالابر و پمپاژ، ۴.۳ کیلومتر خط انتقال و همچنین یک باب تصفیه خانه به ظرفیت ۳۲۰ هزار نفر احداث شده که در حال حاضر بیش از ۷۸ درصد جمعیت شهر را تحت پوشش دارد.

این پروژه یکی از مهم‌ترین طرح‌های زیست محیطی جنوب کشور بوده که نقش بسزایی در ارتقا جایگاه توریستی و گردشی با عنایت به شرایط اقتصادی، اجتماعی شهر بندرعباس داشته و دارد.

به طور کلی پساب‌های حاصل از تصفیه فاضلاب براساس ماده سه بخشنامه ابلاغی شماره ۸۷۵۱۲/۷۰۰ مورخ ۸/۱۱/۸۶ در اختیار شرکت‌های آب منطقه است، اما شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان طبق تبصره ۱۹ قانون بودجه ۱۳۹۴ کل کشور مصوب ۲۴/۱۲/۹۳ این اختیار را گرفت که تاسیسات فوق را از طریق سرمایه گذار به بخش خصوصی (شرکت ژرف کار جم) واگذار کند تا بتواند پساب را جهت مصارف آن مدیریت کند.

براساس توضیحات داده شده از سال ۹۵ تاسیسات فاضلاب بندرعباس در قالب قرارداد بیع متقابل (با سرمایه گذاری ۲۵۰۰ میلیارد ریال) به بخش خصوصی واگذار شد تا بتواند پس از بازسازی و ارتقا تاسیسات فوق نسبت به فروش و انتقال پساب به صنایع مستقر در غرب بندرعباس و همچنین استفاده در فضای سبز شهری اقدام کند.

با توجه به اهتمام ویژه شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان و پیگیری‌های جدی استانداری هرمزگان، پس از رفع موانع پیش رو، به صورت جدی بازسازی و ارتقا تاسیسات از مهرماه ۹۷ شروع شده و با پیشرفت فیزیکی بیش از ۲۷ درصد در حال انجام است.

ارتقا تصفیه خانه فاضلاب از ظرفیت ۶۴ هزار متر مکعب در روز فعلی به ۸۰ هزار متر مکعب تا پایان سال و احداث تاسیسات انتقال پساب شیرین شده به غرب بندرعباس (براساس نیاز صنایع) از اهداف کلی این طرح است.

لازم به ذکر است، در دنیا، انتقال حتی فاضلاب خام به درون دریا‌ها و اقیانوس‌ها یکی از روش‌های اصولی دفع فاضلاب است و در کشور ما به طور کلی ورود پساب‌های تصفیه شده به منابع آبی پذیرنده (اقیانوس ها، دریاها، دریاچه‌ها و...) در صورتی که استاندارد‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور را که در این خصوص نیز مشخص است (تخلیه به آب‌های سطحی) را رعایت کند، منعی ندارد.

در شهر بندرعباس به طور عمده روان آب‌های سطحی وارد خور‌ها و یا کانال‌های شهری شده و پس از اختلاط با زباله‌ها و سایر پسماند‌های شهری رها شده در خورها، با افزایش چندبرابری آلودگی از این طریق راهی دریا می‌شود که طبق تبصره چهار ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، مسئولیت جمع آوری و ساماندهی اینگونه پسماند‌ها به عهده شهرداری‌ها است و بنا بر ماده یک قانون تشکیل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، این شرکت مسئول جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب مناطقی است که در آن امکان احداث شبکه فاضلاب میسر باشد.

عمده روان آب‌ها مربوط به مناطقی است که به علت بافت فرسوده و قدیمی شهر (عدم وجود معابر مناسب، توپوگرافی ناهمگونی، خطر ریزش ساختمان‌ها در اثر حفاری و سایر موارد) امکان ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب در آن‌ها میسر نبوده و یا بسیار مشکل و پرهزینه است (محلاتی مانند آیت الله غفاری، درخت سبز، محله چاهستانی‌ها و شمال کمربندی)، پس از هر بار بازگشایی معابر در این محلات توسط مسکن و شهرسازی و شهرداری بلافاصله شرکت آبفا اقدام به ایجاد تاسیسات جمع آوریی فاضلاب کرده است. این شرکت علیرغم تمام مشکلات قید شده و کمبود چشمگیر اعتبارات عمرانی و داخلی نسبت به طراحی و اجرای شبکه فاضلاب این محلات اهتمام دارد که در گام اول اجرای شبکه فاضلاب محلات بافت فرسوده به طول بیش از ۷۰ کیلومتر از مرداد سال گذشته، در دستور کار قرار گرفت که بیش از ۳۳ کیلومتر آن تاکنون اجرا شده است که با اجرای کامل این شبکه‌ها (مجموعا بیش از ۷۰ کیلومتر) مقدار قابل توجهی از حجم روان آب‌های سطحی به دریا و خور گورسوزان کاسته خواهد شد.

همچنین شرکت آب و فاضلاب در راستای افزایش سطح رضایتمندی عمومی و افزایش کیفیت زندگی شهروندان اقدام به اجرای سیستم‌های حذ بوی در ایستگاه‌های بالابر فاضلاب کرده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار