رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: در فضای نوین کشاورزی باید به مقوله قارچشناسی توجه جدی شود و مطالعه قارچشناسی با روشهای بیوتکنولوژی ضروری است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین کنگره ملی قارچشناسی با حضور استادان، دانشجویان و محققان حوزه قارچشناسی کشور در سالن آمفیتئاتر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در حال برگزاری است.
اسدالله تیموری، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در آیین افتتاحیه کنگره ملی قارچشناسی، با تأکید بر این نکته که قارچشناسی بهعنوان یکرشته تخصصی و مستقل لازمه جامعه امروز برای تأمین امنیت و سلامت غذایی است، گفت: قارچ و تنوع این آفت در همه محصولات کشاورزی وجود دارد.
تیموری تولید محصولات سالم کشاورزی را تکلیف جدی دانشگاه با هدف تأمین امنیت غذایی کشور دانست و افزود: همافزایی با مؤسسات تحقیقاتی لازمه تکمیل آموزش در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری یکی از بخشهای تحقیقاتی مهم در کشاورزی را توجه به اهمیت مقوله قارچشناسی برشمرد و گفت: تاکنون به علم قارچشناسی آنگونه که باید توجه نشده و ظلم بزرگی به این بخش شده است.
وی به وجود ممیزی آموزشی قارچشناسی در کشور اشاره کرد و گفت: در فضای جدید و نوین کشاورزی باید به مقوله قارچشناسی توجه جدی شود، پس مطالعه قارچشناسی با روشهای جدید بیوتکنولوژی ضروری است.
تیموری افزود: امروز در تولید محصولات کشاورزی، نگهداری، ایمنی زیستی، آفت قارچ با هدف ایمنی و سلامت محصول به توجه ویژه نیاز دارد.
وی وضعیت اکوسیستم مازندران را مساعدترین منطقه برای رشد انواع قارچها دانست و گفت: همه شرایط به لحاظ رطوبت، دما و تغذیه برای رشد همه نوع قارچها مفید و مضر در بین میزبانان متنوع آب، خاک، جنگل، دریا فراهم است.
خداپرست: شناسایی سه هزار نوع قارچ در کشور علیاکبر خداپرست، رئیس چهارمین کنگره قارچشناسی ایران نیز در ادامه گفت: انجمن قارچشناسی قدمت طولانی ندارد و از سال ۸۹ تأسیس شده، ولی امروز شاهد چهارمین کنگره قارچشناسی هستیم.
خداپرست افزود: انجمن قارچشناسی ایران از نظر برگزاری کنگرهها موفق بوده و این توفیق قارچشناسی ایران با کمک و تلاش بزرگان فرهیخته محقق شده است.
وی با اظهار اینکه جهان هستی اسرار بزرگی را در خود جای داده است، تصریح کرد: همه ما مأموریت یافتیم تا گوشههایی از اسرار هستی را کشف کنیم و شرح دهیم.
رئیس چهارمین کنگره قارچشناسی ایران از شناسایی سه هزار نوع قارچ در کشور خبر داد و گفت: تخمینها نشان میدهد که ۱.۵ میلیون نوع قارچ در جهان وجود دارد ازاینرو راه زیادی برای کشف قارچها و رمز و راز خلقت آن در جهان داریم.
همچنین بر اساس اعلام تاجیک، دبیر علمی این کنگره، از ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه طی دو روز ۱۳۰ مقاله در قالبهای مختلف مطرح میشود و نویسندگان بعضی از مقالات هم ردپای حدود ۳۰ بیماری جدید قارچی را شناسایی کردهاند را مطرح میکنند.
ارائه دستاوردهای جدید علمی در زمینه تنوع زیستی قارچها، ارائه دستاوردهای جدید علمی در زمینهٔ سیستماتیک تنوع ژنتیکی و بیوتکنولوژی قارچها، ارائه نتایج پژوهشهای انجامشده در زمینهٔ عوامل قارچی بیماریگر گیاهی، پزشکی، دامپزشکی، مهار زیستی، همزیست گیاهی، جانوری و گلسنگها، ارائه نتایج پژوهشهای انجام شده درزمینه قارچهای خوراکی، صنعتی و دارویی از محورهای مقالات ارسالشده به این کنگره اعلام شده است.
پرفسور تاکاماتسو از اساتید قارچشناسی دانشگاه مای ژاپن مهمان ویژه این کنگره است که قرار است در این برنامه علمی مباحث جدید در این حوزه را مطرح کند. البته چهارمین کنگره ملی قارچشناسی تا فردا، ششم شهریور ادامه دارد.