یک فعال رسانهای در پست اینستاگرامی خود ویدئویی از وضعیت عجیب و غریب ساخت و ساز در روستای زیارت گزارش میدهد و در آن به نقش امام جمعه گرگان در کوه خواری اشاره میکند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛مدتی است که گروهی از جوانان مطالبه گر در مناطق مختلف کشور روی ویژه خواریها دست گذاشته اند و فساد در زمین خواری و کوه خواری را به مردم معرفی میکنند. یکی از موضوعاتی که گروههای دانشجویی و جوانان مطالبه گر روی آن تمرکز کرده اند، قصه پرغصه زمین خواریهای روستای زیارت در گلستان است.
مساله زمین خواری در روستای زیارت را چندماهی است دانشجویان قرارگاه شهید احمدی روشن در گلستان دنبال میکنند. اسناد و مدارکی به دست آوردند و آنها را در اختیار دادگستری گلستان قرار دادند. این اسناد که با تلاش کارگروه پژوهشی قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان به دست آمده بود، به مسائلی مانند تخلفات واگذاری اراضی و تغییر گسترده کاربری کشاورزی در گلستان و به ویژه روستای زیارت اشاره میکرد. پس از آن بود که از سوی دادگستری گلستان جلسهای با مسئولان قرارگاه شهید احمدی روشن برگزار شد و در آن جزییات بیشتری از زمین خواریها در اختیار مسئولان قضایی گلستان قرا گرفت.
موضوع جنگل خواری و زمین خواری در گلستان سالها قبل نیز مطرح شده بود و این مساله تا جایی پیش رفت که سازمان بازرسی کل کشور در سال ۸۴ طی نامهای به سازمان مراتع کل کشور درباره وضعیت واگذاری اراضی به افراد ذی نفوذ سوالاتی پرسیده شد. با اینکه متن نامه سازمان بازرسی در رسانهها پیدا شد، اما پاسخ سازمان مراتع در هالهای از ابهام ماند تا اینکه با پیگیری خبرگزاری دانشجو، مدیرکل سازمان مراتع و جنگل داری گلستان، فقط به این نکته اشاره کرد که طرح تنفس جنگل در جنگلهای گلستان در حال اجرا است و دیگر چوب از این اراضی برداشت نمیشود.
اما مساله به همین جا ختم نشد. دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز از دستور رهبر انقلاب برای رسیدگی به زمین خواری این استان خبر داد. پالیزدار در مصاحبهای گفته بود پس از این دستور بود که در گلستان و به خصوص روستای زیارت حضور پیدا کرده و از نزدیک شاهد فساد گسترده بوده است.
حالا قضیه را گروهی از جوانان مطالبه گر دنبال میکنند. وحید اشتری، فعال رسانهای و عضو سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی، در صفحه اینستاگرام خود گزارشی ویدئویی و کوتاه از وضعیت روستای زیارت ارائه میکند.
در این ویدئو اشتری به وضعیت این روستا اشاره میکند و میگوید: وضعیت عجیب و غریب ساخت و سازها در این روستا از این جهت تکان دهنده است که زیارت در سال ۸۵ با ۶ یا ۷ باب منزل مسکونی بع عنوان روستایی ملی ثبت میشود و اکنون حدود ۷۰۰۰ واحد در این روستا ساخته شده است.
این فعال رسانهای با نمایش بخشهای مختلف روستا در ویدئو اشاره میکند: هیچ تپه و بلندی نیست که روی آن واحدی ساخته نشده باشد. در شیبهای تند هم ویلاهای ۷۰۰ متر و ۵۰۰ متر ساخته شده است.
وی ادامه میدهد:، چون این منطقه جنگلی و حفاظت شده بوده، هیچ قانونی هم بر ساخت و ساز در این منطقه نظارت نمیکرده است و اوضاع عجیب و غریبی را در اینجا حاکم کرده است.
اشتری وضعیت روستای زیارت را بسیار فاجعه بارتر از وضعیت مناطقی مانند لواسان و هفت سنگان قزوین میداند و میگوید: وضعیت در زیارت معکوس لواسان یا هفت سنگان است. به این شکل که در زیارت اول مسئولان وارد ساخت و ساز شده اند و پس از آن مردم به حریم روستا ورود کرده اند.
وی توضیح میدهد: یکی از ویلاهای بزرگ در زیارت که دیوارهای آن از بقیه ویلاها بلندتر است، متعلق به امام جمعه گرگان است.
عضو سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه میدهد: کسی که خودش تریبون نقد و امربه معروف را در سطح استان در اختیار دارد، وارد ویلاسازی در منطقه شده و همین امر باعث شده که مسئولان دیگر نیز در این منطقه به ساخت و ساز مشغول شوند و پس از آن، مردم نیز وارد ساخت و ساز در زیارت شده اند.
وی بیان میکند: بخشهای زیادی از جنگل تخریب شده و در وسط جنگل ساختمانهای بتنی بسیاری سربرآورده اند.