رئیس دانشکده اقتصاد و معارف اسلامی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: جایزه مصطفی (ص) با تامین مالی مناسب، شخصیتهای مهم علمی را به خوبی گرد هم جمع میکند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ مهدی صادقی رئیس دانشکده اقتصاد و معارف اسلامی دانشگاه امام صادق (ع)، اولین نشست کمیته راهبردی ششمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، گفت: در حال حاضر ما در این برهه از تاریخ، تاکید ما بر دیپلماسی سیاسی و اقتصادی است؛ اما اگر بخواهیم در عرصه دیپلماسی سیاسی و اقتصادی به خوبی پیش بریم، دیپلماسی علم و فناوری به خوبی میتواند بستر مناسبی را فراهم کند؛ بنابراین باید توجه بسیاری به این موضوع کنیم، زیرا ظرفیت بسیار مهمی است و دستگاههای موجود باید حساسیت آن را درک کنند.
وی همچنین افزود: دانشگاهها و مراکز پژوهشی باید توجه داشته باشند که اگر ما میخواستیم این برنامه را در همه دانشگاهها برگزار کنیم، رقم بسیار بالایی را نیاز داشت که هیچ مرکزی هم توان تامین مالی را نمیتوانست بر عهده گیرد، اما جایزه مصطفی (ص) برای آن، تامین مالی بسیار خوبی را در نظر گرفته است و شخصیتهای مهم علمی را دعوت کرده که هیچ دانشگاهی به تنهایی نمیتوانست این کار را انجام دهد؛ ما باید از ظرفیت موجود در جهت توسعه علم و فناوری بهرهمند شویم و کلیه شخصیتهای برجسته علمی جهان اسلام باید بدانند با این تعاملات میتوانند فعالیتهای بسیار خوبی را انجام دهند و تعامل سازنده نیز با دیگر دانشمندان ایجاد کنند.
در ادامه این نشست، شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا و سیما و دبیر علمی کمیته ارتباطات علم، گفت: من به عنوان یک پژوهشگر، از توجه به رسانه در این نشست تشکر میکنم. اگر ما دستاوردهای مختلفی داشته باشیم، اما تا زمانی که منتقل نشود و مردم درک عمومی از این حوزهها و ضررتها نداشته باشند، شاید ما آن تاثیرگذاری و تداوم را نداشته باشیم؛ لذا دانش عمومیسازی علم و اطلاعرسانی علم و دانش، همه فهمکردن علم و مسائل علمی خصوصا در زمینههایی که ما با بحرانهایی همچون سلامت و محیطزیست مواجه هستیم، این نقش بسیار مهم است.
وی همچنین افزود: ما در جهان شاهد آن هستیم که رسانههای بسیار معتبری فعال هستند و لازم است در کشور ما در بسترهای گوناگون فعالان حرفهای علم، داشته باشیم؛ دانشگاه صداوسیما در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و بررسی جدیدترین دانشهای حوزهای سی تی و آی تی با همکاری معاونت فناوری صدا و سیما، چندین همایش فناوری رسانه را برگزار کرده که امسال نیز با نشستهای استپ مقارن است.
علی بیتالهی، رئیس گروه علم و فناوری نانو نیز اظهار کرد: بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با یک راهبرد کلان به دنبال یک جریانسازی، شبکهسازی و همافزایی در حوزه علم و فناوری در کشورهای جهان اسلام است؛ ما به عنوان اولین بدنه در دنیا هستیم که به شناسایی و اعتبار بخشی به دانشمندان و فناوران برجسته جهان اسلام با هدف انجام پژوهشها و تحقیقات هدفمند و اثرگذار پرداختهایم.
وی در ادامه گفت: این برنامه کلان باید در دراز مدت اجرایی شود و ما اکنون در آغاز راه هستیم؛ همچنین باید اثر بخشی این برنامه بسیار جدی گرفته شود.
در پایان این نشست، سیدعلی عمرانی، مدیر اجرای بنیاد مصطفی (ص) بیان کرد: آنچه در اختیار ما است، بسیار محدود بوده و تعداد افرادی که در بنیاد به صورت متمرکز مشغول فعالیت هستند، بسیار کم است؛ اما باتوجه به اهداف، گامهای خوبی برداشته شده است. در اولین دوره رویداد استپ که با جایزه مصطفی (ص) همراه بود، سعی شد از ظرفیت مهمانان استفاده شود.