آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۸۸۹۱
عبداللهی خبر داد

طرح اولیه پروژه بین‌المللی ماهواره کوچک دانشجویی تایید شد

مدیر پروژه بین‌المللی ماهواره کوچک دانشجویی (SSS) گفت: دانشگاه بیهانگ چین تاییدیه اتمام دو فاز اولیه پروژه ماهواره کوچک دانشجویی را صادر کرد.
طرح اولیه پروژه بین‌المللی ماهواره کوچک دانشجویی تایید شد
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، طالب عبدالهی مدیر پروژه بین‌المللی ماهواره کوچک دانشجویی، گفت: در جلسه مرور فاز طراحی دقیق این پروژه بین‌المللی که به تازگی با حضور نمایندگان ایران در شهر پکن چین برگزار شد، تاییدیه اتمام دو فاز قبلی پروژه، شامل مرور الزامات اولیه و طراحی اولیه این ماهواره، از دانشگاه بیهانگ چین دریافت شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فضایی ادامه داد: پروژه بین‌المللی ماهواره کوچک دانشجویی که از سه ماهواره به نام‌های SSS-۱، SSS-۲ A و SSS-۲ B تشکیل شده، توسط کشور‌های عضو سازمان اپسکو در دست اجرا است و با توجه به تجارب خوب موجود در کشورمان، دانشگاه بیهانگ چین که متولی طراحی سیستمی ماهواره SSS-۱ است، مسئولیت طراحی و ساخت بخش‌های مهمی از این ماهواره را، طی قراردادی به پژوهشگاه فضایی ایران محول کرد.

وی افزود: پژوهشگاه فضایی ایران در راستای توسعه تعامل با دانشگاه‌ها و مشارکت هر چه بیشتر این مراکز در پروژه‌های فضایی در قالب ۳ قرارداد مجزا طراحی زیرسیستم تعیین و کنترل وضعیت این ماهواره را به دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، زیرسیستم محموله تصویربرداری را به دانشگاه صنعتی شریف و زیرسیستم مخابرات باند اس را به دانشگاه صنعتی امیرکبیر واگذار کرد.

مدیر پروژه بین‌المللی ماهواره کوچک دانشجویی گفت: در جلساتی که با حضور نمایندگانی از ۸ کشور عضو اپسکو (سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه) در ساختمان مرکزی این سازمان برگزار شد، در ابتدا، رئیس دپارتمان آموزش اپسکو توضیحاتی در مورد روند اجرایی و پیشرفت این پروژه ارائه کرد.

وی افزود: سپس، نمایندگان دانشگاه بیهانگ، به عنوان متولی طراحی سیستمی این ماهواره توضیحاتی در مورد آخرین وضعیت این پروژه و ۳ زیرسیستم سازه، مکانیزم و کنترل حرارت آن ارائه کردند که افزون بر مهندسی سیستم، بر عهده این دانشگاه است.

وی ادامه داد: پس از آن، نمایندگاه ایران در مورد ۳ زیرسیستم محول شده به پژوهشگاه فضایی ایران و نمایندگان سازمان فضایی پاکستان در مورد ۳ زیرسیستم نرم‌افزار و کامپیوتر محلی، توان الکتریکی و مخابرات باند UHF/VHF این ماهواره توضیحاتی ارائه کردند.

عبدالهی گفت: هدف از این جلسات، مرور اسناد فاز طراحی دقیق و نتایج تست مدل مهندسی تمام زیرسیستم‌های این پروژه بود که قبلا برای نمایندگان کشور‌های عضو اپسکو ارسال شده بود. این اسناد قبل از برگزاری جلسات، از سوی نمایندگان کشور‌های عضو و مشاوران انتخاب شده توسط اپسکو مطالعه شده و موارد ابهام، عدم انطباق و یا ایراد فنی استخراج شده که در قالب اسناد (RID) فهرست و برای کشور‌های عضو ارسال شده بود، در این جلسات مطرح شد.

مدیر پروژه بین‌المللی ماهواره کوچک دانشجویی اضافه کرد: با بحث و تبادل نظر بین نمایندگان کشور‌های عضو و مشاوران اپسکو، موارد مدنظر رفع ابهام شد و اصلاحات یا فعالیت‌های مورد نیاز برای هر مورد در اسناد RID ثبت شد تا وظایف کشور‌های مختلف برای اتمام این فاز مشخص شود.

به گفته عبدالهی، با توجه به مذاکرات انجام شده، اسناد طراحی دقیق و نتایج تست مدل مهندسی ۳ زیرسیستم محول شده به پژوهشگاه فضایی ایران توسط کارفرمای چینی رضایت بخش اعلام شد و تاییدیه اتمام دو فاز قبلی پروژه، شامل مرور الزامات اولیه و طراحی اولیه این ماهواره، از دانشگاه بیهانگ چین دریافت شد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار