به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در مراسم اختتامیه گردهمایی صنایع، شرکت های دانش بنیان و استارت آپ های صنعت غذایی اظهار کرد: اگر در کشور در شرایط عادی بود تحریم نداشتیم و یا شاهد مشکلات اقتصادی نبودیم باز هم باید از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت می کردیم.
واعظی ادامه داد: امروز شاهد آن هستیم که در کشور محدودیت آب، شرایط سرزمینی و امکانات داریم و از طرف دیگر جمعیت رو به افزایش است در نتیجه ما باید برنامه ریزی هایمان را تغییر دهیم تا نسل آینده شرایط بهتری برای زندگی داشته باشد.
وی افزود: اما امروز با شرایط خاص مواجه هستیم امروز شاهد بدترین فشارهای اقتصادی بوده و دشمن فکر می کند اگر اقتصاد ما را تحت الشعاع قرار دهد ما را زمین زده و به همین جهت است که نباید در این بخش عقب بنشینیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: در چند سال گذشته ادبیات اقتصاد مقاومتی به جامعه ما تزریق شده و ما زمانی در اقتصاد مقاومتی موفق می شویم که اولا از اقتصاد سنتی عبور کرده و به اقتصاد دانش بنیان برسیم و دوما برای عبور از گذار اقتصادی باید بر روی شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کنیم.
واعظی تصریح کرد: ما در ایران فرصت های مناسبی داریم که بسیاری از کشورها آن را ندارند به طور مثال ما یک سرمایه بزرگ به نام نسل جوان تحصیل کرده داریم و اگر کشوری در گذشته باید منابع خود را تبدیل به سرمایه می کرد امروز به این نتیجه رسیده که تبدیل منابع طبیعی به زیرساخت ها بی فایده است و باید ایده ها به سرمایه ها تبدیل شود.
وی یادآور شد: در گذشته اقتصاد ما وابسته به نفت بود اما باید بدانیم این اتفاق تا کی ادامه دارد به هر حال نفت یک روزی تمام می شود اما اگر مایه اقتصاد ما نیروی تحصیل کرده باشد دیگر تمامی ندارد.
واعظی افزود: با همین اهداف باید از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنیم و به طور قطع یکی از نتایج اقتصاد دانش بنیان عدم وابستگی به کشورهای خارجی و کاهش خروج ارز از کشور خواهد بود.
وی افزود: برای حمایت از شرکت های دانش بنیان باید بستری آماده شود تا این گروه ها یکدیگر را پیدا کرده و نیازمندی های خود را مطرح کنند.
واعظی ادامه داد: ما هر چه بخواهیم به روش سنتی تولید کنیم شاید موفق شویم خصوصا اگر نقدینگی تزریق شود اما اگر تولیداتمان برمبنای دانش بنیان باشد قطعا جهش چند برابری را شاهد خواهیم بود.
وی اظهار کرد: در شرایط امروز باید به دنبال افزایش اشتغال جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی باشیم که قطعا این وظیفه حاکمیت است تا بستر لازم را فراهم نماید زیرا توجه به دانش بنیان ها موجب افزایش اشتغال و توسعه و رونق در کشور می شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: شرکت های دانش بنیان خلق ثروت می کنند به گونه ای که امروز شاهد آن هستیم ده شرکت بزرگ دنیا عموما شرکت هایی هستند که پول و منابع پولی آنها را بزرگ نکرده بلکه با فناوری های جدید به شرکت های بزرگ تبدیل شده اند.
واعظی یادآور شد: شرایط جهان به سرعت تغییر کرده و ما هر یک روز که تاخیر داشته باشیم ده روز نسبت به آنها عقب می افتیم در نتیجه دولت باید از شرکت های دانش بنیان و فناوری های جدید به صورت جدی حمایت نماید.