برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
کسب و کارهای نوپا در حوزه دادههای زیستی توسعه مییابد تفاهم نامهای میان مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه زیست فناوری و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت امضاء شد. تفاهم نامهای که اساس آن حمایت از توسعه کسب و کارهای مبتنی بر دادههای زیستی بود. بر اساس آن فراخوانی منتشر شد تا سرعت این فعالیت شتاب گیرد.
راهاندازی بانک جلبکهای ایران مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه نخستین بانک ذخایر ژنتیکی اختصاصی جلبکهای ایران با سرمایه گذاری بخش خصوصی، راه اندازی شده است، بیان کرد: این بانک تحت عنوان بانک جلبکهای ایران فعالیت میکند.
صندوق نوآوری و شکوفایی از توسعه فناوریهای پهپادی حمایت میکند منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در تلاشیم تا برای پهپادهای تولید شده داخل کشور یک برند واحد تعریف کنیم. تا تحت آن خدمات صادراتی یکپارچهای برای توسعه صادرات انجام دهیم.
نانومواد ایرانی شما را از شر شوره سر خلاص میکند یک شرکت ایرانی با هدف تامین نیاز صنایع به نانومواد اقدام به تولید نانومواد مختلفی نظیر نانوذرات سلنیم، اکسیدروی و کلوئید نقره کرده است. این محصولات بسته به نیاز بازار و متناسب با تقاضای صنایع تولید و عرضه میشوند.
شرکت آرمان جستجوگران انرژی نور نانوذرات سلنیم دیسولفات برای استفاده در صنعت شامپو تولید کرده است که به صورت کلوئید بوده در حالی که سلنیم دیسولفاتی که در کارخانههای شامپوسازی استفاده میشود معمولا به صورت پودر است.
سهم اقتصاد فضایی باید یک و نیم میلیارد دلار باشد مرتضی براری رئیس سازمان فضایی در همایش ماهواره مخابراتی، نقش و توسعه آن که امروز در وزارت ارتباطات برگزار شد، گفت: بیش از ۴۰ هزار روستا و ۶۰ هزار آبادی داریم و ارتباطات دریایی نیز برای ما یک حوزه بسیار ارزشمند است که میتوان از ماهواره مخابراتی برای آن استفاده کرد بنابراین اقتصاد فضایی باید حداقل یک و نیم میلیارد دلار سهم اقتصاد را داشته باشد.
جایگاه ایران از لحاظ مهاجرت نخبگان به کشورهای دیگر کجاست؟ پدیده مهاجرت (بخصوص جوانان و تحصیلکردگان) در ایران در طول دهههای گذشته همواره یکی از موضوعات جدی و همواره داغ و پرطرفدار در جامعه ایران بوده؛ زیرا با در نظر داشتن ساختار هرم جمعیتی جامعه ایران که بخش مهمی از آن را جوانان تشکیل میدهند، این موضوع همواره کانون توجهات اساسی بوده است.
یکی از ادعاهای طرحشده این است که مرداد ۱۳۴۴ نتایج بررسی مهاجرت که توسط سازمان ملل انجامشده بود، ایران را از لحاظ مهاجرت اتباع به کشورهای دیگر در ردیف پنج کشور پایین جدول نشان میداد (نزدیک به صفر)
این در حالی است که با مراجعه به دادههای بانک جهانی در حوزه مهاجران خارج از کشور در دهه ۱۹۶۰ میلادی (دهه ۴۰ شمسی) ایران رتبه ۷۶ام را در بین ۲۳۲ کشور از نظر تعداد مهاجران در خارج از کشور را داراست، به عبارت دیگر به ازای هر هزار نفر جمعیت کشور، ۷.۸ نفر در خارج از کشور به سر میبردهاند.
۶۰ درصد صادرات دانشبنیان کشور مربوط به حوزه زیست فناوری است مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری گفت: ۵۰ درصد درآمد شرکتهای دانش بنیان و۶۰ درصد صادرات دانشبنیان کشور مربوط به حوزه زیست فناوری است. این موضوع نشان میدهد ایران در این حوزه رشد بسیار خوبی داشته است.
وی افزود: ایران در حوزه بیوتکنولوژی به خصوص در زمینه پزشکی رشد خوبی دارد و به مرحلهای رسیدیم که علاوه بر تامین نیازهای داخل، اقدام به صادرات داروهای بیوتکنولوژی به خارج از کشور میکنیم.
۱۰۰ شرکت دانشبنیان در تولید سلولهای بنیادی فعال هستند امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اظهار کرد: یکی از علوم استراتژیک، بومی سازی شده و دارای پتانسیل بالا در کشور علوم مربوط به سلولهای بنیادی است. با توجه به روند پیر شدن جمعیت، میزان نیاز به پزشکی بازساختی بسیار جدی است و در این حوزه کشورهایی مانند ژاپن و آمریکا پیشرفتهای چشمگیری داشته اند.
حمیدیه به فعالیت شرکتهای دانش بنیان و رشد فعالیتها در این حوزه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۱۴۰ شرکت در این حوزه در حال فعالیت هستند که بیش از ۱۰۰ شرکت عنوان دانش بنیانی را دریافت کردهاند.