محققان با اتکا به پیوند بین مولکولها و بهره گیری از نانوذرات شیشههایی محکمتر از فولاد ساختند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تا به حال موبایلتان زمین خورده؟ اگر این اتفاق برایتان افتاده میدانید که چه حس وحشتناکی خواهد بود وقتی گوشی را برمی گردانید و میبینید صفحه گوشیتان شکسته است. محققان در موسسه پلی تکنیک رنسلار راهی برای ساختن شیشه مقاومتر پیدا کردهاند.
شیشهای که در حال حاضر برای بسیاری از گوشیهای هوشمند استفاده میشود، متعلق به خانواده اکسید شیشه است. در این ساختارها سیلیکون با ۴ اتم اکسیژن پیوند میدهد. این نوع چینش پیوندی یک شبکه شیشهای محکم میسازد و اجازه تغییر شکل را نمیدهد؛ بنابراین وقتی نیروی خارجی قابل ملاحظهای مثل افتادن به آن وارد میشود، میشکند.
این گروه تحقیقاتی به کمک شبیه سازی مولکولی شیشههای سیلیکونی یافتهاند که با نانوذرات سیلیکونی فشرده ساخته شدهاند و میتوانند بدون اینکه بشکنند، کشیده شوند. آنها همچنین کشف کردهاند زمانی که به جای ۴ اتم اکسیژن ۵ اتم متصل میشوند تغییر شکل دادن افزایش پیدا میکند.
این ماده «سیلیکون پنج لایه» نام گرفته و توانایی خوبی در ترک برنداشتن دارد. در واقع فشردگی وارد شده ساختار ماده را تغییر میدهد. این افزایش تغییر شکل گنجایش شیشه را برای ترک نخوردن بالا میبرد. حتی کاربردهای آن میتواند از موبایل فراتر رفته و در مقیاسهای بزرگتر استفاده شود.
این شیشه به اندازه فولاد محکم است و اگر به اندازه کافی سفت شود میتواند جایگزینی برای فولاد باشد. هدف نهایی این گروه ایجاد یک ساختار شفاف است. این کشف از طریق شبیه سازی مولکولی انجام شده و باید در آزمایشگاه تست شود.