گروهی از محققان معتقدند با ارسال میکروبهایی از زمین به مریخ میتوان این سیاره را به مکانی قابل زیست برای بشر تبدیل کرد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، سازمانهای فضایی کشورهای مختلف از فرایندهای مختلفی استفاده میکنند تا اجسام آسمانی را به میکروبهای زمینی آلوده نکنند. اما برخی از دانشمندان معتقدند ارسال میکروبهای زمینی به مریخ مفید است.
در همین راستا تحقیقی جدید ادعا میکند میکروبهای انسانی فرایند آماده سازی سیاره سرخ برای حیات انسان را آغاز میکنند و محیطی به وجود میآورند که حیات در آن ماندگار میشود.
این گروه از محققان معتقدند باید فرایندی را ایجاد کرد تا با بررسی میکروبهای مختلف، قبل از ارسال آنها به مریخ، نمونههای خطرناک حذف شود.
خوزه لوپز یکی از استادان دانشگاه ساوث ایسترن ایالت فلوریدا با همکارانش از دانشگاه فدرال ریودو ژانیرو این ایده جدید را ارائه کرده اند. این گروه از محققان تمایل دارند ناسا و سازمانهای فضایی دیگر میکروبهای زمینی را به مریخ بفرستند و امیدوارند با این شیوه شرایط نامساعد آب و هوایی در سیاره را کنترل و آن را به مکانی قابل زیست برای انسان تبدیل کنند.
محققان معتقدند پیشگیری از آلودگی تقریباً غیرممکن است، اما با انجام برخی کارها مانند ارسال میکروب انسانی به آنجا میتوان این کار را انجام داد.
لوپز در این باره میگوید: میکروارگانیسمها همان چیزی هستند که زمین را قابل سکونت کردند. بدون میکروارگانیسمهای مفید، زندگی مفید وجود نخواهد داشت. بیش از چهار میلیارد سال قبل، زمین قابل سکونت نبود، اما زندگی میکروبی به وجود آمد و با گذشت زمان تکامل یافت.
این درحالی است که سازمانهای فضایی مختلف پروتکلهای خاصی برای اجتناب از آلودگی سیارات دیگر دارند. همچنین کارشناسان نیز اشاره کردهاند برای آلوده کردن سیارات دیگر به تحقیقات وسیعتری نیاز است. البته ایده آلوده کردن سیارات دیگر به میکروبهای زمینی به دهه ۱۹۵۰ تعلق دارد.