وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دولت با محدودیت منابع مواجه است، اما تلاش میکنیم مراکز اهدای سلولهای بنیادی را در تمام ۳۱ استان کشور راه اندازی کنیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دولت با محدودیت منابع مواجه است، اما تلاش میکنیم مراکز اهدای سلولهای بنیادی را در تمام ۳۱ استان کشور راه اندازی کنیم.
سعید نمکی روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت روز جهانی اهداکنندگان سلولهای بنیادی افزود: تلاش میکنیم مراکز اهدای سلول را در تمام ۳۱ استان کشور راه اندازی کنیم. هم پیوند و هم داروهای مورد نیاز گران قیمت هستند، اما با حمایت از بیمه ها، آن را برای گیرندگان پیوند ارزان کردیم.
وی به پیشرفتهای کشور در حوزه پیوند عضو و سلولهای بنیادی اشاره کرد و ادامه داد: گرچه در زمینه تامین منابع برنامههای کم هزینه و پرمنفعت مثل تزریق برخی واکسنها با سختی رو به رو هستیم با این حال برنامهها و پروژههای پرهزینه را نیز در دست انجام داریم و رها نکرده ایم.
نمکی با اشاره به هزینههای زیاد پیوند در دنیا و پیشرفتهای ایران در این حوزه گفت: ما در حوزه پیوند کبد، حتی از اروپا هم بیمار داریم.
وزیر بهداشت اضافه کرد: سلولهای بنیادی فقط در درمان سرطان خون به کار نمیروند و در درمان بیماریهای زیادی کاربرد دارند.
وی، ایجاد بانک سلولهای بنیادی را یک اقدام مهم ارزیابی کرد و گفت: این اقدام، بسیاری از گرههای نظام سلامت را حتی در حوزه تحقیقات باز میکند.
نمکی از مردم و سازمانهای مردم نهاد برای تقویت بانک سلولهای بنیادی کمک خواست و از تمام خیرین، هنرمندان و رسانهها به خاطر فرهنگ سازی در این حوزه تقدیر کرد.
مراسم بزرگداشت روز جهانی اهداکنندگان سلولهای بنیادی، در وزارت بهداشت با حضور وزیر بهداشت، تعدادی از اهداکنندگان و گیرندگان عضو و هنرمندان برگزار شد.
روز جهانی اهداکنندگان سلولهای بنیادی هر ساله در سومین شنبه از ماه سپتامبر در بیش از ۵۰ کشور جهان گرامی داشته میشود که امسال با ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریورماه) مصادف شد. این پویش در ابتدا به عنوان یک رویداد اروپایی در ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و بلژیک برگزار میشد و از سال ۲۰۱۵ به بعد به یک مناسبت جهانی تبدیل شد.
نخستین هدف از گرامیداشت این روز، قدردانی از تمام اهداکنندگان سلولهای بنیادی در سراسر جهان است، از اهداکنندگان خویشاوند و غیرخویشاوند گرفته تا اهداکنندگان خون بند ناف، افرادی که سلولهای خود را اهدا کرده و آنهایی که نامشان را در بانک جهانی ثبت کرده و در انتظار پیدا شدن فرد سازگاری هستند تا بتوانند جانش را نجات دهند. از دیگر اهداف گرامیداشت این روز افزایش آگاهیها در میان مردم و سیاستگذاران در مورد یک اهداکننده سلولهای بنیادی بودن و تاثیری که این پیوند بر زندگی بیماران میگذارد، است.
سلولهای بنیادی خونی سلولهای اولیهای هستند که قادرند به هر کدام از سه نوع از انواع سلولهای خونی اصلی تبدیل شوند؛ گلبولهای سفید که از ما در برابر عفونتها محافظت میکنند، گلبولهای قرمز که اکسیژن را به سراسر بدن حمل میکنند و پلاکتها که به تشکیل لخته خون برای جوش خوردن و ترمیم زخم کمک میکنند. سلولهای بنیادی خونی عمدتا در درون بافت اسفنجی داخل استخوانها یا مغز استخوان یافت میشوند. تعداد کمی از این سلولها در خون و بندناف نیز وجود دارند.