کد خبر:۷۹۶۶۰۰
محمد لو در گفتگو با دانشجو:

امیدواریم شورای نگهبان مصوبه ایجاد وزارت بازرگانی را رد کند

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: امیدواریم شورای نگهبان مصوبه ایجاد وزارت بازرگانی را به دلیل ضرباتی که به اقتصاد کشور می‌زند، رد کند.

محمدلو، مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: همسو بودن بخش تجارت و صنعت باعث ایجاد رقابت در اقتصاد می‌شود و این همسو بودن می‌تواند برای رشد اقتصاد امید بخش باشد.

وی با اشاره به اینکه وقتی سیاست گذاری‌ها در حوزه صنعت و تجارت از همدیگر منفک باشند این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد اختلال شود، افزود: حتی در حال حاضر نیز در کشور در حوزه واردات با مشکلاتی مواجه هستیم یعنی وارداتی را شاهد هستیم که کالای مشابه آن در داخل تولید می‌شود و این در حالی است که بنابر فتوای رهبر معظم انقلاب وارد کردن کالایی که مشابه آن در داخل وجود دارد حرام است و این فتوا نیز در راستای تقویت بخش صنعت بوده است.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر اینکه باید سیاست‌هایی که در حوزه صنعت و تجارت اتخاذ می‌شوند به صورت کلی باشند نه اینکه سیاست‌های جداگانه اتخاذ شود، افزود: اتخاذ سیاست‌های جداگانه برای واردات و صادرات مسلماً موجب عدم تعادل در بازار می‌شوند.

محمدلو به تجربه جهانی در حوزه صنعت و تجارت اشاره کرد، و گفت: تجربه اکثر کشور‌های دنیا از قبیل: آمریکا و انگلیس، کشور‌های در حال گذار و کشور‌هایی که تازگی به توسعه رسیده و صنعتی شده‌اند نشان می‌دهد که ادغام صنعت و تجارت برای آن‌ها یک مسئله مهم بوده است.

وی با بیان اینکه در آمریکا و انگلیس به طور واضح شاهد ادغام سیاست‌ها در حوزه صنعت و تجارت هستیم، تصریح کرد: این سیاست موجب رقابت در اقتصاد می‌شود و مسلماً بیانگر رشد خواهد بود.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با بیان این که چین از جمله کشور‌هایی است که صنعت و تجارت در آن از هم منفعک هستند، تصریح کرد: با وجود منفک بودن بخش صنعت و تجارت در چین، اما سیاست‌های کلی برای بخش صنعت و تجارت اتخاذ می‌شود و این دو بخش مجبورند که یک سیاست را اجرا کنند.

محمدلو بیان کرد: اگر وزارت صنعت و بازرگانی در کشور ما از هم تفکیک شوند این تفکیک و جداسازی معنایش این است که هر کدام از این دو بخش سیاست‌های جداگانه‌ای را در پیش می‌گیرند و این موضوع مسلماً باعث اختلال در کشور می‌شود.

وی اظهار کرد: ادغام وزارت بازرگانی در وزارت صنعت با هدف کوچک سازی بدنه دولت و همچنین کاهش بودجه اختصاصی به دولت بوده با این وجود احیاء مجدد این وزارت خانه در شرایطی که کشور وضعیت اقتصادی مناسبی ندارد خرج بیشتری روی دست دولت می‌گذارد.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه ایجاد وزارت بازرگانی می‌تواند موجب افزایش واردات بی‌رویه و صادرات بدون ارزش افزوده شود، تصریح کرد: زمانی که بخش وارداتی از بخش صادراتی کشور از هم جدا باشند مسلما صنعت از این وضعیت ضربه خواهد خورد و به سمت خام‌فروشی می‌رود و در واقع ما فقط با فروش نفت اقدام به واردات کالا خواهیم کرد و این وضعیتی است که اقتصاد بازار آزاد را به وجود می‌آورد و باعث می‌شود کشور به سمت تک کالایی پیش برود.

محمدلو با بیان اینکه اگر پیشینه افراد در وزارت بازرگانی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که پیشینه آن‌ها پر از فساد و مسائلی است که اخیراً توسط قوه قضاییه مورد بررسی قرار گرفته اند، تصریح کرد: مسلما وزارت بازرگانی به دنبال واردات خواهد بود و این واردات می‌تواند به صنعت کشور ضربه بسیاری وارد کند و این بر خلاف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است، چون ما باید به سمتی برویم که بتوانیم در صنعت و نفت ارزش افزوده ایجاد کنیم که با وجود وزارت بازرگانی این هدف محقق نمی‌شود.

وی به تبعات منفی ایجاد وزارت بازرگانی در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: به گفته طرفداران بازار آزاد در کشور مزیت کشاورزی وجود ندارد با این وجود در دولت هشتم و نهم تلاش شد و کشور در بخش کشاورزی به خودکفایی رسید. در هر حال تشکیل وزارت بازرگانی به بخش کشاورزی ضربه می‌زند و باعث می‌شود این بخش از وضعیت معیشتی و صنعتی به کشاورزی اقتصادی و تجاری تغییر وضعیت دهد. با این وجود در این وضعیت واردات محصولات کشاورزی در دستور کار قرار می‌گیرد و این مغایر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه ما امیدواریم مصوبه تشکیل وزارت بازرگانی به دلیل اینکه به صنعت کشور ضربه می‌زند و موجب عقبگرد بخش کشاورزی می‌شود توسط شورای نگهبان مورد تایید قرار نگیرد، افزود: کره جنوبی و ژاپن هیچگاه با توهمات بازار آزاد توسعه نیافته اند بلکه با سیاست‌های صنعتی و وضع تعرفه‌های سنگین صنعتی شدند مثلاً در کره جنوبی با تلاش‌هایی که صورت گرفت امروز این کشور به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان تبدیل شده است پس ما نیز باید این توهمات را کنار بگذاریم و تجربه‌های کشور‌های موفق را به صورت دقیق ببینیم نه به تاریخ تحریف شده‌ای که نئولیبرال‌ها به ما تحویل می‌دهند دل ببندیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار