عضو یک تیم استارتآپ دانشگاهی گفت: برای جداسازی روغن از آب یا امولسیونها پایلوت یک دستگاه بر پایه نانو اراده ساخته شده که از نظر هزینه مقرون به صرفه است.
نازنین مصلح دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی معدنی دانشگاه خوارزمی از تیم نانوبستاآوران ایران در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: تیم ۴ نفره ما از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه خوارزمی، شیراز و کاشان است که با استفاده از پلیمرهای آلی و معدنی پایلوتهایی طراحی کردیم که میتواند روغن یا حلالهای آلی را از آب جدا کند.
مصلح افزود: ویژگی اصلی پایلوت ما نسبت به سایر پایلوتها این است که این دستگاه میتواند امولسیون آب و روغن را نیز از یکدیگر جدا کند.
این محقق دانشگاه ادامه داد: در این طرح آیروژل جامدی با چگالی بسیار کم در مقیاس نانو و در عین حال با کاربرد در زمینه عایق گرمایی و جاذب ساخته شده است که قابلیت جداسازی روغن از آب را دارد.
مصلح درخصوص کارایی این دستگاه نسبت به نمونه مشابه تصریح کرد: این دستگاه راندمان بسیار بالایی دارد و غشاهایی که برای آن تعریف کرده و درون راکتورهای پایلوت قرار دادهایم میتواند به راحتی عمل جداسازی روغن از آب یا سایر حلالها را انجام دهد.
وی با اشاره به امکان تجاری سازی این محصول در کمترین زمان ممکن گفت: این طرح یک نمونه اولیه صنعتی است و برخی از صاحبان صنایع در دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو استقبال خوبی از آن کردند و قرارهایی برای عقد قرارداد گذاشته شده است.
مصلح درخصوص لزوم برگزاری نمایشگاههای مختلف از جمله نمایشگاه نانو نیز تاکید کرد: در نمایشگاهها استقبال بیشتری از محصولات ارائه شده میشود و به بازاریابی و تجاری سازی محصولات کمک میکند.
این محقق در ادامه افزود: طرح پایلوت ما ساخته شده و برای ساخت نمونههای اصلی مورد نیاز صنایع زمان زیادی لازم نیست، اما با توجه به مقیاسهای بزرگ و کوچک مورد نظر و یا سفارش صنعتی که قرار است این دستگاه در آن استفاده شود، کمی زمانبر خواهد بود.
مصلح مهمترین چالش و مشکل کار پژوهشی و استارتآپها در دوران دانشجویی را نبود بودجه دانست و تاکید کرد: تامین هزینه در انجام کارهای پژوهشی دغدغه اصلی یک دانشجو است. برای انجام کارهای تحقیقاتی بزرگترین مشکل تامین هزینه و مخارج بود.
وی ادامه داد: در درجه دوم پیدا کردن بازار مناسب بود که البته ستاد توسعه فناوری نانو کمکهای بسیاری برای جذب مشتری و عقد قراردادهای تجاری به ما کرده است.
مصلح درخصوص نمونههای خارجی این محصول گفت: در حاضر در صنعت دستگاههایی وجود دارد که همین خدمات را انجام میدهند، اما معمولا یا پرهزینه هستند یا راندمان بالایی ندارند.
وی تصریح کرد: صنایع معمولا با ساتریفیوژ کردن؛ استفاده از جاذبها یا اولتراسونیک این کار را انجام میدهند که در مقایسه با آنها دستگاه ما هزینه بالایی ندارد، زیرا ما غشایی طراحی کردهایم و به راحتی روغن را عبور میدهد و هزینه نمونه اولیه آن ۱۰۰ میلیون تومان بوده است.