آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۹۴۷۵
ستاری در مشهد:

رشد مبتنی بر فناوری و شرکت‌های دانش بنیان در خراسان رضوی پیشرو است

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر جوشش و رشد اکوسیستم مبتنی بر فناوری و شرکت‌های دانش بنیان گفت: خوشبختانه در خراسان رضوی این دیدگاه در دانشگاه، پارک‌های فناوری و شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری خراسان رضوی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، به اهمیت زیست‌بوم‌ها اشاره کرد و گفت: آن چه که از اهمیت برخوردار است، زیست بومی است که در آن بتوان اقتصاد دانش بنیان را ارتقا داد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به پیشینه‌ای که این حوزه دارد، بیان کرد: در ۲ سال اخیر نیز شاهد رشد شرکت‌های دانش بنیان بودیم، چراکه این حوزه توانایی ایجاد  اکوسیستم را دارد.

وی با انتقاد از اقتصاد مبتنی بر نفت، اظهار کرد: بزرگ‌ترین خیانت نفت به ما فرهنگی است که اقتصاد مبتنی بر نفت آورده، به طوری که اقتصاد ایران را تبدیل به اقتصادی وارداتی کرده که بر اساس آن نفت بفروشیم و کالا تحویل گیریم.

ستاری با تاکید بر این نکته که هیچ کشوری در اقتصاد دانش بنیان رشد نکرده مگر اینکه از اقتصادش مانند ناموسش حمایت و محافظت کند، گفت:، اما ما به راحتی بازار‌های خود را باز می‌گذاریم و با صادر کردن مجوز‌های ضد تولید و به نفع واردات، جلوی رشد این نوع از کسب‌و‌کار‌ها را می‌گیریم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور به صدور مجوز‌های دست و پاگیر اشاره و تصریح کرد: برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب باید مدیران از پشت میز‌های خود برخیزند و مانند جوانان وارد میدان مبارزه شوند.

وی با بیان اینکه ساختار تمام دولت‌ها که بر اساس منابع زیر زمینی است باعث شکل گیری  دولت‌ها و حکومت‌های چاقی شده، توضیح داد: علت آن این است که دولت با قوانینی که وضع کرده وارد کار اجرایی و محدوده بخش خصوصی شده و با این اقدام به بازار کار ضربه زده، چراکه تصور می‌کند تکنولوژی خریدنی است و همه چیز با پول اصلاح می‌شود.

ستاری این امر را ضعف بزرگ اقتصاد‌های زیرزمینی دانست و تنها راه رها شدن از این رویه را یک مبارزه فرهنگی با کمک مردم خواند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه به هر حال تمام کمبود‌ها قابل حل است و دلیل داخلی دارد، یادآور شد: ما در اقتصاد رشد نمی‌کنیم مگر کار آفرینی ارزش و استخدام منفور باشد، چراکه با استخدام تمام نوآوری و استعداد و نبوغ آن جوان را از بین می‌بریم.

ستاری سخنانش را با این سوال ادامه داد که چرا ما باید کرکره کسب و کار فردی را پایین بکشیم  و جلوی حرکتش را بگیریم؟

وی اضافه کرد: این خیانت به کشور است، چراکه بعد از آن نیز باید شاهد مهاجرت جوانانمان به کشور‌ها و سایر استان‌ها باشیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید مجدد بر جوشش و رشد اکوسیستم مبتنی بر فناوری و شرکت‌های دانش بنیان، بیان کرد: خوشبختانه در خراسان رضوی این دیدگاه چه در دانشگاه و چه در پارک‌های فناوری و چه شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد و شهرداری مشهد یک شهرداری پیشرو در این حوزه است.

ستاری با بیان اینکه ما باید نواحی نوآور داشته باشیم تا به  شهر نوآور دست یابیم، تصریح کرد: وقتی شهرداری از این نوآوری‌ها حمایت و زمینه فعالیت را فراهم کند و متقابلا بخش خصوصی هم وارد شود، یک ناحیه‌ای شکل می‌گیرد که بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری روی جوانان می‌تواند در این حوزه فعالیت‌های مثمر ثمری انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان دولت باید زیر ساخت‌ها را فراهم کنیم و با مجوز‌ها و قوانین دست و پاگیر مقابل کسب و کار‌ها نایستیم.

معاون فناوری و علمی رییس جمهور تاکید کرد: وظیفه خود را حمایت کامل از شرکت‌های دانش بنیان می‌دانم چه در قالب معافیت‌های مالیاتی و چه در  ارائه تسهیلات.

ستاری با بیان اینکه چرا خودمان را در این حوزه اینقدر آزار می‌دهیم، ادامه داد: با این موانع دست و پاگیر به خودمان و فرزندانمان ضربه می‌زنیم و تا زمانی که به نیرو‌های جوان و نیروی انسانی، بها ندهیم به رشد و پیشرفت نمی‌رسیم.

وی ضمن تاکید بر حمایت از فعالیت‌های پارک فناوری و شهرداری مشهد، ابراز کرد: در خصوص اعتبارات تبصره ۱۸ مشکلی نداریم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه مراکز فناوری را باید بیاوریم داخل شهر‌ها نه در مکانی که با شهر فاصله بسیار دارد، از دانشگاه فردوسی تقاضا کرد زمینی را برای احداث این پارک اختصاص دهد.

ستاری قول مساعد داد هزینه بازسازی این زمین را دولت تامین کند، البته به شرط آن که بخش خصوصی پای کار بیاید.

وی ادامه داد: در خراسان رضوی پتانسیل در این زمینه خیلی بالا است به همین علت به منظور توسعه این شرکت‌ها عدد قابل توجهی برای صندوق این استان اختصاص می‌دهیم.
 

اختصاص ۲۰۰ هکتار زمین برای شرکت‌های دانش بنیان در خراسان رضوی

در ادامه این جلسه علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به رونمایی از دارو‌های دام و شرکت فرآوری برتر و کارخانه نوآوری مشهد اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی را به ۱۲ منطقه با عنوان الگوی مثلث اقتصادی و فرهنگی  تقسیم کردیم تا بتوانیم توسعه استان را در مناطق محروم و روستا‌ها نیز داشته باشیم.

رسولیان با بیان اینکه تاکنون ۱۰۲ معین اقتصادی در استان مشخص شده اند، تصریح کرد: مجموعه گزارشی که از این معین‌های اقتصادی رسیده است این است که تفاهم نامه‌ها را مسؤولان مختلف امضا کرده‌اند و معین‌های بخش عمده استان مشخص شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی استان طبق برنامه ششم باید ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته باشیم، اظهار کرد: خوشبختانه نرخ بیکاری ما به ۹ درصد رسیده و تولیدات استان ۵۰ درصد رشد وسهم سوغاتی داخلی افزایش داشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  به ۱۸ طرح سرمایه گذاری خارجی ثبت شده است اشاره کرد و گفت: پروژه‌های زیادی وجود دارد که سرمایه گذاران خارجی دارد، اما، چون ثبت نشده آماری از تعداد آن‌ها در دست نیست.

رسولیان تصریح کرد: در ذیل کارگروه اقتصاد و سرمایه گذاری در کریدور علم و فناوری در استان شرکت‌های عضو را مشخص کردیم و آمادگی این را داریم که آن را با محوریت بخش خصوصی انجام دهیم.

وی از اختصاص ۲۰۰ هکتار زمین در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای شرکت‌های دانش بنیان خبر داد.

وجود ۲۸۰ شرکت دانش بنیان در خراسان رضوی

حسن جعفری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی در صنعت و تجارت است، گفت: به خصوص با هم‌مرز بودن  با دو کشور افغانستان و ترکمنستان همراه با تلفیقی که در ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در استان اتفاق افتاده شاهد رشد و اتفاقات خوبی در حوزه شرکت‌های دانش بینان و فناوری هستیم.

جعفری بیان کرد: امید است با اقداماتی که در این خصوص صورت می‌گیرد این شرکت‌ها که در استان تعدادشان ۲۸۰ شرکت است را بتوانیم با رشد هر چه بیشتر به رتبه اول در حوزه شرکت‌های دانش بنیان در کشور برسانیم.


خراسان رضوی در حوزه فناوری استان، ضعیف است

در ادامه این نشست محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص موضوع دستور جلسه گفت: خراسان رضوی در حوزه فناوری استان ضعیفی بوده است، اما در ۵ سال گذشته حرکات خوبی صورت گرفته و اکنون با صراحت عرض می‌کنم دانشگاه فردوسی با تبدیل ایده به تولید و فناوری خوب پیش رفته است.

کافی با بیان اینکه ماده خام توسعه هر جامعه‌ای فکر و خلاقیت و فناوری است، تصریح کرد: در این استان این اراده وجود دارد، نقش دانشگا‌ها در تولید دانش به فناوری جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده و چنانچه قرار باشد قدرتمان را به رخ بکشیم باید مشهد مقدس در این حوزه بیشتر فعالیت کند.

وی ادامه داد: برنامه مان این است در دانشگاه پارک فناوری و دانش ایجاد کنیم تا دانش تولید شود و در راستای آن تجاری سازی، انتقال فناوری، بومی سازی فناوری و تربیت نیروی کار آفرین نیز در برنامه ما است.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در تحقق دانشگاه سبز ما یکی از سبزترین دانشگاه‌های کشور هستیم و بنا داریم یک برج فناوری در این منطقه ساخته شود تا نماد فناوری باشد تا فرایند ایده تا بازار رقم بخورد.

کافی با بیان اینکه این برج تبدیل به نماد فناوری و هوشمندی این شهر می‌شود، اظهار امیدواری کرد با این اقدامات بتوانیم مشهد را شهری دانش بنیان و هوشمند کنیم.
 

پروژه راننده هوشمند برای اصلاح فرهنگ رانندگی مشهدی

همچنین حمیدرضا روحبخش مدیر فناوری اطلاعات استانداری خراسان رضوی در بخش دیگری از این نشست گفت: از جمله اقدامات در توسعه دولت الکترونیک اعتماد و خرید تضمینی تولیدات شرکت‌ها است.

روحبخش داشتن مدل نظام نوآوری را مهم دانست و بیان کرد: برای استقرار نظام نوآوری با ارائه طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی استاندار، در استان این مهم تحقق یافته است.

وی ادامه داد: در کنار شتاب دهنده‌های خوب استان دو هدف عمده داریم، اول اینکه اقتصاد هوشمندسازی را بتوانیم توسعه دهیم و دوم اینکه مسائل خودمان را در درون دولت با تولیدات این شرکت‌ها برطرف کنیم.

مدیر فناوری اطلاعات استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه اولین مسئله در استان مدیریت انرژی است، خاطرنشان کرد: در این خصوص سعی بر طراحی سامانه‌ای است تا تمام قبوض شرکت‌های خدمت رسان را در آن بانک داشته باشیم، بسیاری از مشکلات از طریق این سامانه در بخش قبوض بر طرف شد. در گام دوم برای تمام ساختمان‌های  دولتی و عمومی استان و در آخر برای تمام ساختمان‌های شهر این سامانه را در نظر گرفته ایم.

روحبخش با اشاره به پروژه بعدی یعنی کیف پول شهروندی، تصریح کرد:  ۱۱ هزار تاکسی مشهد مجهز به سامانه «کیار کد» هستند و پروژه‌های بعدی ما یکپارچه سازی کسب و کار‌های نوپا و  راننده هوشمند است تا مسائل ترافیکی و نحوه رانندگی رانندگان را از طریق آن از سوی کنترل کنیم تا فرهنگ رانندگی مشهدی اصلاح شود.

وی افزود: طرح بعدی زیر ساخت گردشگری یکپارچه استان است تا از طریق آن تمام کسب و کار‌های گردشگری استان را حمایت کند.

مدیر فناوری اطلاعات استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه ۲۵۳ شرکت دانش بنیان در استان وجود دارد، بیان کرد: اقتصاد بدون وجود بخش خصوصی به جایی نمی‌رسد، ما تا این لحظه کارگروه تخصصی ارزیابی دانش بنان را تشکیل دادیم که علاوه بر ۲۵۳ شرکت دانش بنیان سایر استارت آپ‌ها هم می‌توانند عضو باشند.

لازم به ذکر است، در پایان این جلسه تفاهم نامه راه اندازی مرکز آموزشی- تولیدی طلا و جواهرات در خراسان رضوی بین معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و کانون صنعت، دانش و بازار و اداره کل فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی و برای راه اندازی اولین   امضا شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار