کد خبر:۸۰۳۱۹۱
بدون کاهش هزینه‌ زندگی؛

افزایش دستمزد کارگران بی‌فایده است

یک کارشناس حوزه کار معتقد است تا زمانی که قدرت خرید کارگران افزایش پیدا نکند و هزینه‌های بهداشت و درمان، مسکن و اجاره‌بهای آن‌ها کاهش نیابد، افزایش دستمزد کمکی به معیشت کارگران نخواهد کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید حاج اسماعیلی با بیان اینکه دستمزد در ایران کفاف یک زندگی متوسط کارگری را نمی‌دهد، گفت: با وجود آنکه در سالهای گذشته نرخ دستمزد حتی بیشتر از نرخ تورم افزایش یافته ولی قادر نبودیم در طول سال بعد با آن دستمزد نیازهای ضروری زندگی کارگران را برآورده کنیم و از این جهت دستمزد در کشور ما همواره به عنوان یک مشکل جدی باقی مانده است.

فعال شدن جلسات دستمزد شورای عالی کار در طول سال 

وی ادامه داد: جلسه تعیین رقم دستمزد در اواخر اسفند نهایی می‌شود ولی دبیرخانه شورای عالی کار باید در طول سال فعال باشد و بررسی دستمزد و مباحث کارشناسی و فنی مربوط به آن در طول سال ادامه یابد.

حاج اسماعیلی افزود: دعوت از نمایندگان کارگری و کارفرمایی و نخبگان و کارشناسان به شورای عالی کار موثر است و می‌توانیم دستمزد کارگران را بر اساس گزارش هزینه‌ها، قیمت‌ها، نرخ تورم و پیگیری‌های میدانی از وضعیت معیشت کارگران در نقاط مختلف بررسی و رصد کنیم.

این کارشناس حوزه کار معتقد است اگر فعالیت شورای عالی کار در طول سال ادامه داشته باشد پیش‌بینی‌های لازم در خصوص شرایط اقتصادی کشور و نوسانات احتمالی به شکل منطقی صورت می‌گیرد و منجر به تعیین دستمزد واقعی و منطقی در کشور می‌شود.

بدون رسانه‌ها موضوع دستمزد به جریان نمی‌افتد!

وی ادامه داد: متاسفانه بیشتر مباحثی که در خصوص دستمزد کارگران مطرح می‌شود از سوی رسانه‌ها است و بحثهای رسانه‌ای باعث می‌شود مذاکرات  مزدی به جریان بیفتد؛ در حالی که مسئولان و مدیران هم باید در ازای مسئولیت و مدیریتی که در سازمانهای مربوطه دارند به بحث دستمزد کارگران و شرایط زندگی آنها و شرایط کارفرمایان ورود کنند و نقطه نظرات خود را به شورای عالی کار ارائه دهند تا با دید کارشناسی‌تری به مقوله دستمزد بپردازیم.

حاج اسماعیلی تصریح کرد: نرخ تورم در طول سال به دلیل بی ثباتی اقتصاد مدام در حال تغییر است و ما با اطلاع از این مساله، دستمزد را بر اساس نرخ تورم هر ساله برای سال آینده که هنوز نیامده تصویب می‌کنیم؛ بدون آنکه پیش‌بینی دقیقی از تورم سال بعد داشته باشیم.

افزایش نقدی مزد کفاف معیشت کارگران را نمی‌دهد

این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه افزایش نقدی حداقل دستمزد کفاف معیشت کارگران را نمی‌دهد، گفت: باید بتوانیم راهکارهای دیگری را برای حمایت از کارگران مدنظر قرار دهیم که از جمله آنها پرداخت کمکهای بلاعوض و وام های ودیعه مسکن، اختصاص زمین ارزان قیمت و سبد کالای ماهانه است.

به گفته وی تا زمانی که قدرت خرید کارگران افزایش پیدا نکرده و هزینه‌های سبد معیشت آنها اعم از بهداشت و درمان، مسکن و اجاره‌بها کاهش نیافته و نیازهای ضروری خانوارهای کارگری برطرف نشود، هر قدر دستمزد را افزایش دهیم کمکی به معیشت آنها نخواهد کرد.

در روزهای اخیر اولین جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار با هدف بررسی رقم سبد معیشت خانوارهای کارگری با حضور نمایندگان گروه کارفرمایی و کارگری برگزار شد. جلسه بعدی کمیته دستمزد به منظور ارائه گزارش وضعیت معیشت کارگران و نزدیک شدن دیدگاههای دو طرف اواخر آبان ماه برگزار می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۲
دیگه همه مردم میدونن که عمدا حقوق کارگران را پایین نگه داشته اند چرا حقوق یک نظامی پایین نیست چون کارگر برای حکومت ارزشی ندارد چیزی که زیاد است کار گر.حکومت به کسانی که نیاز دارد حسابی رسیدگی میکند وبرعکس این اوضاع این طوری نمی ماند.مردم هم تحملی دارند.
23
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۶
کمش کنن چطوره؟
15
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۲
سلام
اونی که میگه افزایش حقوق کارگران بی فایده است احتمالا خودش دارای حقوق نجومی ویا.... اموال دولتی است ونمی داند که مخارج زندگی چقدر زیاد وخریدمایحتاج زندگی خیلی سخت است بادریافت چندرغاز حقوق.
13
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۱
ای بابا کارگر کیلو چند کی برای کارگر بدبخت تره خورد میکنه بله کسی کاری به کارگر نداره این مملکت فقط ماله خودشون و اقازادهاشون هست ولی نمیدونن ک مملکت رو همین کارگرها میچرخونن ن اقازادهاشون ک در بیرون از کشور به عشق و نوش خودشون هستن بله بنده کارگر هستم و ۱۳سال سابقه کاری دارم ولی هنوز ک هنوزه مستاجرهستم بله بنده کارگر هستم ک بچم بیماره نمیتونم درمانش کنم چون حقوقم کفاف نمیده بله من کارگر هستم ک حقوقم تا نصب ماه بیشتر کفاف نمیکنه هههههههههههههه کارگر در ایران مساوی حیون ولی برا بعضیها ک از همین کارگرها ب اوج رسیدن بزار عشق و حال کنن و برا بچهاشون بهترین امکانات رو بزارن
24
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۵
از نظرمن اگر حقوق کارگر ودو برابر هم کنن فایده نداره اول باید فکر مسکن باشن دوم درمان وسوم حقوق تا مسئله کامل حل بشه به امید آن روز یک فکری هم برای نیروهای شرکتی بشه
20
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴
خدای این کارشناس فکر کنم از اروپا اوردن راست میگه حقوق کارگر اگر اضافه بشه دیگه کار نمیکنه میره درس میخونه وبچه هاشو میفرست دانشگاه بد کی برای بچه های این اقا زاده ها کار کنه نه دیگه نشد ....کارگر زاده باید کارگر بشه ....مبادا حقوقشو اضافه کنید بری در رفاه .افرین صد بارکلا
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۲
متاسفم که حق کارگر همیشه خورده میشه.منم کارگر شیفتی هستم.از ۱۲۰ ساعت اضافه کاری که وایمیستیم ۶۰ ساعت میدن. حق شیفت نمیدن.اعتراض هم میکنیم میگن هر کس ناراحته بره به همین راحتی .بیدار خوابی بکش بعد این حرفو بهت بزنن.خلاصه کارگر همیشه حقش خورده میشه ومسئولین هم فقط حرف میزنن
3
0
ناشناس
Iraq
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۴
کدوم کارگر آخه کی به فکر کارگر هیچکی همه دارن از جیب کارگر دزدی میکنن ببین کار دنیا چه قدر برعکس اونی که کار میکنه زحمت میکشه ن خودش میخوره ن استفاده میکنه ولی بقیه تو بهترین امکانات و رفاه زندگی میکنن به نظرم اگه پول حذف بشه مبادله کالا به کالا بشه اونوقت مفت خورا که با پول خودشونو بالا کشیدن می‌فهمن دنیا دست کیه چند مرده حلاج آن.
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۱
بله کارگر همیشه ببچاره ودر رفاه نیست با این حقوقها وساعت کاری زیاد و12 ساعت کار وبیشتر فکری هم به حال ان دسته از کارگرانی کنید که در این وضعیت دچار بیماری خاص میگردند و خودشان میمونند و خانواده مظلومشان و از همه جا رونده شدند
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۰
شما میگی حقوق من میگم کاش کار باشه من متاهل با لیسانس و چندین سال سابقه 7 ماه بیکارم دیگه به سرم زده کلیه بفروشم بخدا قسم ی روز بد میبینن بد جواب این وضع رو میدن
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۸
تا کی مخواهند حقوق ها را هر سال بالا ببرند چرا فکری برای گرانی نمیکنند مثلا ظرف یک سال گذشته مسکن سه برابر شده ایا میشود مزد را هم سه برابر کردیا مرغ و تخم مرغ سه برابر شده پس باید بجای اینک بیست درصد یا بیشتر فکر اصل کار باشند جلو بیرویه گرانی را گرفت
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۷
چه فایده داره حقوق یکم زیاد میشه،بهونه میشه برا کار فرما جنسها رو 3 برابر میکنه هیچ کس هم کاریش نداره 2 سال پیش کارفرما حقم رو خورده 2 ماه حقوق و عیدی و سنوات رو بهم نداده شکایتم کردم اداره کار،هیچ کاری برام نکردن ،دادگاه هم رفتم فایده نداشت.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۶
چرا قدرت خرید مردم عادی ومتوسط وفقیر را بالانمیبرید؟ به زودی همه مردم ایران ازفقر وگرسنگی وقحطی میمیرند
0
0
احسان
۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۹
خاک بر سر اون کسی که بخواد از گرسنگی بمیره همون بهتر که بمیره خود کرده را تدبیر نیست.
ناشناس
Germany
۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۳
کارگر اسم محترمانه برده است.
برده جون میکنه و اربابش توی رفاه هست
برده داره له میشه از بدبختی و گرفتاری و مریضی و..... هزارون مشکل دیگه ، ارباب و خانوادههاشون اصلا درکی از حال یه برده ( کارگر )را ندارند.
2
0
ناشناس
United States of America
۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۹
اصولا با بالا بردن حقوق تو هر قشری کار درست نمیشه دولت بی ۵رضه در مرحله اول باید جلوی تورم رو بگیره وگرنه که بالا بردن حقوق خودش برابره با افزایش قیمتها چون تولید کنندگان هزینه هاشون بالا میره واین چرخه همچنان ادامه پیدا میکنه دولت باید به عنوان یک ناظر قوی وارد عمل بشه قیمتها خوب سنجیده بشن و جنسها درست نرخ دار بشن اگه بتونن قیمتها رو کنترل کنن میشه در اینده امیدی به چیزی داشت
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار