ضرابی، گفت: تا به حال توانستهایم بسیاری از بیماریهای صعب العلاج خونی را از طریق خون بندناف درمان کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی ضرابی مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان (بانک خون بند ناف) در نشست خبری بانک سلولهای بنیادی خون بندناف اظهار کرد: روز جهانی خون بند ناف یک رویداد بزرگ است که تا به حال توانسته ایم بسیاری از بیماریهای صعب العلاج خونی مانند بیماریهای خونی و تالاسمی را از طریق خون بندناف درمان کنیم.
وی با بیان اینکه در گذشته خون بند ناف یک زباله بیولوژیکی بوده، ادامه داد: امروزه از آن به عنوان یک ثروت نهفته یاد میشود و ذخیره سازی خون بندناف بلافاصله ۵ الی ۱۰ دقیقه پس از تولد نوزاد انجام میشود.
ضرابی بیان کرد: خون بندناف پس از دریافت وارد آزمایشگاه شده و در داخل تانکهای ذخیره سازی نیتروژن جمع آوری میشود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر توانستهایم در ۳۱ استان کشور و کشورهایی مانند: عراق و عمان دفتر نمایندگی خون بندناف را تاسیس کنیم و درحال حاضر حدود ۱۲۰ هزار نمونه در کشورمان ذخیره سازی شده است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان، گفت: مطالعات کارآزمایی بالینی نسبت به حیوان تمام شده است و در حال بررسی عملکرد این سلولها بر روی انسان هستیم.
ضرابی در ادامه بیان کرد: امیدواریم به کمک خون بند ناف بتوانیم در بازه زمانی ۳ تا ۵سال آینده بیماریهایی مانند فلج مغزی (CP)، اوتیسم، ناهنجاریهای قلبی و آرتروز را در افراد بالغ درمان کنیم.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان، گفت: ذخیره سازی خون بند ناف از نوزاد یکی از بزرگترین کارهای تحقیقاتی در کشور استب که در مراکز طبی اطفال و علوم پزشکی تهران در کودکان ۴ تا ۱۴ سال صورت گرفته است و حدود ۱۵۰ بیماری خونی درمان شده است.
ضرابی در پایان گفت: با توجه به درخواست کشورهای همسایه در تلاش هستیم تا دفاتر ذخیره سازی خون بند ناف را در این کشورها ایجاد کنیم.