آلژینات، فوکوییدان و پوشش خوراکی به همت محققان دانشگاه خلیج فارس بوشهر از جلبکهای دریایی تولید میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در سواحل استان بوشهر انبوهی از مایکروجلبکها وجود دارند و توجه به این مسئله و تمرکز بر استفاده از ظرفیتهای طبیعی دریا باعث تولید محصولاتی متنوع از جلبک در پژوهشکده خلیج فارس دانشگاه خلیج فارس بوشهر شده است.
محمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر در این باره میگوید: یکی از محصولات حائز اهمیتی که از جلبک دریایی قهوهای به دست آمده آلجینات است. آلجینات محصولی کاربردی است که در صنایع غذایی و دریایی به عنوان حمل کننده دارو میتوان از آن استفاده کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر میافزاید: فوکوئیدانی که از این نوع جلبک دریایی استخراج میشود ترکیب قند پلی ساکارید است که به شدت فعال بوده و خواص آنتی باکتریال، آنتی ویریال و آنتی کنسری دارد و طی مطالعهای که با دانشگاه علوم پزشکی بوشهر روی سلولهای خونی داشتیم، خوشبختانه پاسخ مطلوبی برای مهار سلولهای سرطانی از این طریق دریافت کردیم.
محمدی ادامه میدهد: علاوه بر این، با انجام فرآیندهای علمی و پژوهشی روی این جلبکها موفق شدیم غذای فراسودمند برای میگوها تولید کنیم. نمونه تولید شده غذای فراسودمند، آماده مصرف برای میگوها است تا به عنوان کمک کننده مصرف شود و بیماریهای آنان را مهار کند.
وی ابراز میکند: پوششهای خوراکی گرفته شده از این جلبکها را میتوان برای بازارپسندی محصولات مختلف نیز مورد استفاده قرار داد.
فاطمه زینعلیزادگان، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خلیج فارس بوشهر نیز در این باره میگوید: محصول بیوپلاستیک زیست تخریب پذیر بر پایه آلوژینات نیز از جلبک سارگوسوم بدست میآید که از سواحل خلیج فارس جمع آوری شده و کاربردهای آن برای افزایش کیفیت و ماندگاری محصولات است.
زینعلیزادگان میافزاید: از این محصول برای پوشش میوه جات و محصولات خوراکی و دانههای روغنی استفاده میشود و باعث افزایش کیفیت و ماندگاری این محصولات میشود.
این دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خلیج فارس بوشهر اظهار میکند: دانش فنی این محصولات اکنون بدست آمده و آماده عملیاتی و تجاری سازی شدن است.