بخشی از سهام هپکو که در اختیار شرکت هیدرواطلس بود، به سازمان خصوصی سازی بازگشته، اما هنوز مقداری از آن نزد مالک هیدرواطلس باقیمانده که این امر نگرانی کارگران را درپی داشته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مساله هپکو به درازا کشیده است؛ زمانی که به دو ماه اخیر محدود نمیشود و سالهای زیادی است که بخشی از اقتصاد کلان کشور را دچار چالش کرده است. اما از دو ماه گذشته که اعتراضات کارگران دوباره اوج گرفت، انتظار میرفت که مسئولان این بار با جدیت بیشتری به مساله هپکو بپردازند.
از همان زمان کارگران هپکو در اعتراضات خود و در جمع اصحاب رسانه، اعلام کردند که دغدغه اصلی آنان بازگشت رونق تولید به این کارخانه عظیم ماشین سازی است. جلسات متعدد کارگران هپکو با مسئولان سازمان خصوصی سازی با اینکه وعدههای زیادی برای قرارداد خرید محصولات هپکو و همچنین تعیین تکلیف سهامدار، هنوز نتیجه نداده است.
این بار شورای اسلامی کار هپکو مستقیما نامههای جداگانهای به مهدی جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و علی آقازاده، استاندار مرکزی نوشته است و در آن مطالبات کارگران ذکر کرده است.
در متن این نامهها آمده است: با توجه به سوءمدیریت و عدم همکاری سهامدار عمده شرکت در گذشته و با عنایت به عدم تولید در هشت ماه سال جاری و باع اتراض شدید پرسنل و پیگیریهای حضرتعالی و با دستور مستقیم رئیس جمهور سهام بلوکی هپکو به دولت (سازمان خصوصی سازی) انتقال داده شد، حال جهت برقراری و حفظ آرامش در شرکت هپکو تا به نتیجه رسیدن برنامه تولید که توسط مدیریت شرکت ارائه شده است، چنین به نظر میرسد که برای بعضی از خواستههای به حق پرسنل این شرکت باید چارهای اساسی اندیشیده شود.
در ادامه این نامه، خواستههای کارگران به این شرح ذکر شده است: پیگیری تضمین پرداخت حقوق پرسنل به صورت منظم و ماهیان، تعیین تکلیف افراد واجد شرایط بازنشستگی که از سال گذشته تاکنون مشخص نشده است، پیکیری و تعیین تکلیف سنوات پرسنلی که در سالهای قبل بازنشسته شده اند، پیگیری سریع و رایزنی با واحدهای بزرگ صنعتی و وزارتخانههای مربوطه در جهت رونق تولید در شرکت و ایجاد انگیزه در پرسنل و پیگیری و شفاف شدن مابقی سهام انتقال داده شده به سازمان خصوصی سازی که ۱.۷ درصد آن همچنان در اختیار سهام دار خلع ید شده است.
درخصوص انتقال سهام هپکو از اسدالله احمدپور به سازمان خصوصی سازی، به نظر میرسد این انتقال هنوز به طور کامل صورت نگرفته است، به طوری که آنچه در سایت کدال به عنوان سهام هپکو نمایش میدهد، در تاریخ ۱۴ آبان امسال ۵۹.۰۱ درصد سهام هپکو به سازمان خصوصی سازی انتقال داده شده، اما ۱.۷ درصد سهام آن همچنان در اختیار مالک اولیه قرار دارد.
علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده و طی نامهای به رئیس سازمان خصوصی سازی به این موضوع اشاره کرده است.
کریمی در این نامه نوشته است: با توجه به مصوبه هیات واگذاری بنگاههای دولتی به بخش خصوصی در مورد بازگشت سهام اصلی شرکت هپکو اراک به دولت جهت تعیین تکلیف مسائل مالی و حقوقی، این مصوبه براساس اطلاعات ساید کدال در تاریخ ۱۴ آبان ۹۸ به اجرا درآمده و سهام شرکت هیدرواطلس به سازمان خصوصی سازی منتقل شده است.
در ادامه این نامه آمده است: با توجه به اطلاعات ثبت شده ۵۹.۰۱ درصد سهام شرکت هپکو به سازمان خصوصی سازی منتقل شده درحالیکه مقدار سهام هیدرو اطلس ۶۰.۷۲ درصد است.
نماینده اراک در ادامه این نامه از صالح، رئیس سازمان خصوصی سازی خواسته است علت این اختلاف را توضیح دهد و نسبت به انتقال همه سهام به سازمان خصوصی سازی اقدام کند.