كانون پرورش فكري يزد با رونمايي از يك قطعه تمبر از مهدي آذريزدي تجليل كرد
آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۴۸۷

كانون پرورش فكري يزد با رونمايي از يك قطعه تمبر از مهدي آذريزدي تجليل كرد

از تمبر ويژه‌اي به مناسبت سالگرد درگذشت مهدي آذريزدي، راوي قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب در يزد رونمايي شد.

به گزارش گروه فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، رونمايي از اين تمبر به همراه دو كتاب، توسط دكتر سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اولين سالگرد درگذشت اين نويسنده نيك‌انديش صورت گرفت.

اين تمبر را كانون استان يزد طراحي كرده است تا با استفاده از آن، مهدي آذريزدي را به كودكان و نوجوانان عضو مراكز كانون در قالب فعاليت معرفي شخصيت معرفي كند.

به گفته عليرضا جلالي، مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان يزد تمبر مربوط به آذريزدي شخصي است و براساس نياز مراكز كانون چاپ خواهد شد.

وي گفت: طراحي و انتشار اين تمبر از نيمه دوم سال 88 پيشنهاد شد تا براي انجام فعاليت‌هاي ادبي و هنري به مراكز استان اهدا شود.

جلالي همچنين افزود: تصوير اين تمبر نشان دهنده ارتباط آذريزدي با كودكان است.

در اين مراسم دو كتاب «پسر شهرزاد» و «شهيد گمنام و پيرقصه‌گو» نيز رونمايي و اولين گره قاليچه‌اي منقوش به تصوير چهره‌ي آذر يزدي نيز زده شد.

قرار است سه قاليچه با تصوير اين چهره شاخص ادبي كشور بافته و به موزه آستان قدس رضوي، سازمان بين‌المللي يونسكو و مؤسسه‌ هانس كريستين اندرسن اهدا شود.

بر اساس اين گزارش، كانون استان يزد در بزرگداشت مهدي آذريزدي نقش برجسته‌اي را در اجراي ويژه برنامه‌هاي سالگرد او در يزد بر عهده گرفته بود.

در اين مراسم چهره‌هاي شاخص عرصه ادبيات كودك مانند اميركاووس والا‌زاده، مدير نويسنده محقق و استاد دانشگاه و دوست آذريزدي، مصطفي رحماندوست، نويسنده و شاعر كودك و نوجوان، احمد نصاري، مدير انتشارات اميركبير و جواد محقق، محمد ميركياني، غلام‌رضا امامي و مريم صباغ‌زاده، نويسنده و پژوهش‌گر ادبيات كودك و مسوولان فرهنگي و استاندار يزد نيز حضور داشتند.

نقل قصه منظوم «قند و عسل» توسط رقيه دوست‌فاطمي‌ها، قصه‌گوي برتر جشنواره بين‌المللي قصه‌گويي كانون و قصه منظوم «ريش بهلول» توسط فاطمه ملازينلي 11 ساله از اعضاي كانون و از دوستان كوچك آذريزدي، از جمله برنامه‌هاي ويژه كانون در اين مراسم بود.

همچنين نمايشگاه كاريكاتور افشين افلاطونيان يكي از اعضاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان يزد از وجوه زندگي و چهره آذريزدي در نگارخانه آفتاب مجتمع امام علي(ع) توسط وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افتتاح شد.

اين نمايشگاه كه تا روز 5 مرداد ادمه خواهد يافت مجموعه‌اي از 19 كاريكاتور افشين به همراه 9 اثر از نقاشي آثار كودكان كم بينا را در معرض ديد علاقه‌مندان قرار داده است.

اين كودك هنرمند عضو مجتمع فرهنگي، هنري كانون در شهر يزد در آثار خود داستانِ زندگي تلخ آذر را با قصه‌هاي شيرين‌اش آميخته و در ميان خطوط چهره‌هايي كه او را به تصوير مي‌كشند، نانوشته‌هاي آذر را به زباني طنز، روايت كرده است.

رضا بردستاني، مسوول دبيرخانه بنياد فرهنگي، هنري و پژوهشي آذر يزدي، در اين مراسم با اشاره به برنامه‌هاي آينده اين بنياد، پايه‌گذاري نخستين جايزه بين‌المللي ادبيات كودك و نوجوان در ايران، راه‌اندازي نخستين واحد كتابخانه تخصصي كودك و نوجوان، تا شهريور سال جاري در مجتمع امام علي(ع) يزد با همكاري اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي استان، تاسيس سينماي كودك، تاسيس پارك كودك با نگاه فرهنگي، آموزشي، برگزاري مسابقات ملي و بين‌المللي در زمينه‌هاي تصويرگري، نقد و ترجمه آثار منتخب و اهداي نشان دو سالانه استاد مهدي آذريزدي در سطح ملي و بين‌المللي را از مهم‌ترين اين برنامه‌ها دانست.

احمد نصاري، مدير انتشارات اميركبير نيز از انتشار مجموعه آثار مهدي آذريزدي بر روي لوح فشرده و ترجمه و چاپ اين آثار براي كودكان كشورهاي مختلف جهان خبر داد.

غلامرضا امامي، نويسنده و پژوهشگر نيز با اشاره به اين‌كه ادبيات ميهن ما نه تنها براي نسل‌ ما بلكه براي نسل‌هاي بعد حرف‌هاي بسياري براي گفتن دارد، تاكيد كرد: ترجمه آثار افرادي مانند آذريزدي، ادبيات كودك و نوجوان ما را به جهان معرفي خواهد كرد زيرا كتاب‌هاي آذريزدي در ميان موج تبليغات و موج انتشار كتاب‌هايي مانند تن‌تن، گُل كرد و او يك‌تنه برخاست و بر آرمان‌ها، ايده‌ها و انديشه‌هاي خود ايستاد و براي كودكان، داستان‌پردازي كرد.

در اين مراسم همچنين مصطفي رحماندوست نيز به بيان خاطراتي از آخرين ملاقات خود با استاد مهدي آذريزدي و نامه‌هاي رد و بدل شده با وي پرداخت./ انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار