کد خبر:۸۰۶۱۸۷
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گیلان:

نمایندگان مجلس با اصلاح فوری ایرادات طرح افزایش قیمت بنزین، از فشار‌های معیشتی مردم بکاهند

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گیلان در بیانیه‌ای اعلام کرد: بسیج دانشجویی از مسئولان کشور به ویژه نمایندگان مجلس انتظار دارد که با اصلاح فوری ایرادات وارده بر این طرح، از فشار‌های معیشتی مردم بکاهند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گیلان در بیانیه‌ای پیرامون تغییر نرخ سوخت و اتفاقات اخیر در کشور اعلام کرد: بسیج دانشجویی از مسئولین کشور به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی که وظیفه نظارت بر اجرای قوانین توسط دولت و اختیارات گسترده‌ای نظیر تحقیق و تفحص در تمام امور را دارند، انتظار دارد که با اصلاح فوری ایرادات وارده بر این طرح، از فشار‌های معیشتی مردم بکاهند.

متن بیانیه به شرح زیر است:

اصلاح وضعیت اقتصادی در کشوری که همواره از جانب دشمنانش در معرض خطر تحریم و محاصره اقتصادی قرار داشته است، راهی به جز تکیه کردن بر توانمندی‌های داخلی و قطع امید از کمک‌های بیگانگان ندارد.

هرچند الگوی اقتصاد مقاومتی شش سال است که در قالب یک سند قانونی و تحت عنوان سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به قوای سه گانه ابلاغ شده است، اما پیشینه آن به قبل از این سال‌ها بر می‌گردد، زمانی که رهبر معظم انقلاب، در دهه هفتاد، از مسئولین می‌خواستند که جهت برنامه ریزی‌های اقتصادی را به سمتی هدایت کنند که در بلندمدت اقتصاد کشور از فروش نفت خام بی نیاز شود، اما وزرای تکنوکرات دولت وقت، به تعبیر رهبر انقلاب، پوزخند انکار تحویل می‌دادند. مسیری که اگر با خودباوری و تلاش مسئولین اجرایی طی می‌شد، کشور را به سمت اقتصادی تحریم ناپذیر سوق می‌داد.

می‌دانیم که مطابق قانون اساسی، نقش رهبری معظم انقلاب تعیین جهت کلی حرکت قوای سه گانه در قالب ابلاغ سیاست‌های کلی نظام است و معظم له –جز در عرصه فرماندهی کل قوا- مدیریت هیچ یک از عرصه‌های اجرایی کشور را بر عهده ندارند.

به راستی مسئولین اجرایی کشور از دهه هفتاد تا کنون، چه حدی از سیاست گذاری رهبر معظم انقلاب را در عرصه‌های گوناگون، به ویژه عرصه اقتصادی اجرا کردند؟ و یا اصلا چند درصد از وزرای دولت‌های پنجم تا دوازدهم به سیاست گذاری‌های ایشان التزام عملی داشته اند؟

راه دور نرویم، از همین شش سال پیش تا کنون که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به طور رسمی و قانونی از جانب ایشان به قوای سه گانه ابلاغ شده است، چه بخشی از اصول این سند توسط مسئولین اجرایی کشور پی گیری شد؟ واقعیت تلخ ماجرا این جاست که دولت کنونی از آن جا که اصلا اعتقادی به اساس اقتصاد مقاومتی نداشته است و مشاورینشان صراحتا می‌گفتند جماعت ایرانی فقط توان تولید قورمه سبزی و آبگوشت بزباش دارند، نه تنها گام محکمی در جهت اقتصاد مقاومتی برنداشته است، بلکه در موارد متعددی نیز بر خلاف مسیر ترسیم شده در این سند حرکت کرده است.

مسیری که اگر به درستی طی می‌شد، امروز در عرصه اقتصادی شاهد بسیاری از کاستی‌ها و مشکلات نبودیم و با تکیه بر توان تولید داخلی، آسیب پذیری کشور از ضربات تحریم خارجی به کمترین حد ممکن می‌رسید. مسیری که اگر با عزم جهادی از سوی مسئولین طی می‌شد، امروز بخش قابل توجهی از بار مشکلات معیشتی، از دوش مردم شریف و رنج کشیده ایران اسلامی برداشته می‌شد.

کلیات تصمیم اخیر شورای هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه مبنی بر سهمیه بندی و افزایش نرخ بنزین، از نگاه کارشناسان حاوی نقاط قوتی است و البته درباره جزئیات طرح، شیوه و زمان اجرای طرح و همچنین توانمندی مجریان طرح نیز نقاط ضعفی وجود دارد و همین نقاط ضعف نیز در بعضی موارد زمینه‌ای را برای نگرانی هم میهنان عزیزمان فراهم نموده است.

واقعی‌تر شدن نرخ سوخت در کشور از دو جهت کلی حائز اهمیت است. نخست آن که به تحقق عدالت اقتصادی کمک می‌کند. چرا که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور فاقد وسیله نقلیه شخصی هستند، اما فقط کسانی که وسیله نقلیه شخصی دارند مستقیما از یارانه اختصاص یافته به بنزین بهره مند می‌شوند.

جهت دوم نیز کاهش سود ناشی از قاچاق سوخت و به دنبال آن حفظ سرمایه‌های کشور است. همچنین سهمیه بندی سوخت به خودی خود باعث اصلاح الگوی مصرف و کاهش هزینه‌های کشور می‌شود. با روی کار آمدن دولت یازدهم و حذف کارت سوخت، این روند متوقف شد و امروز ناچار شدند که برای مدیریت مصرف سوخت باز هم راه سهمیه بندی را انتخاب کنند.

اما آن چه در این میان باعث نگرانی مردم است:
الف) موج گرانی کالا‌ها بعد از افزایش قیمت سوخت که در تجربیات قبلی افزایش قیمت سوخت با آن مواجه شدیم. هر چند مسئولین اجرایی کشور تعهد کرده اند که مانع ایجاد این موج شوند و مطالبه مردم و رهبری معظم انقلاب نیز چنین است، اما با توجه به سوء مدیریت‌های قبلی دولت در عرصه اقتصادی، در زمینه کنترل قیمت ارز و موارد مشابه، متاسفانه اعتماد مردم به توان مدیریتی این دولت رنگ باخته است.

ب) شیوه اعلام این تصمیم به مردم موجب غافلگیری و نگرانی اقشار مختلف جامعه شد. در حالی که چنین تصمیماتی باید از چند ماه قبل با مردم در میان گذاشته شود و توضیحات کارشناسی لازم جهت اقناع افکار عمومی به آنان ارائه شود، متاسفانه خبر اجرای این طرح بدون آمادگی قبلی و به صورت شبانه و ناگهانی در رسانه‌ها منتشر گردید. دولتی که ادعا می‌کند برای تصمیمات مهم کشور حتی باید از مردم همه پرسی شود، برای اجرای چنین طرحی که مستقیما بر معیشت مردم تاثیر دارد، حتی یک ساعت قبل از اجرای طرح نیز افکار عمومی را از این مهم آگاه نساخت.

ج) در شرایطی که مردم در مسئولین اجرایی کشور عزم جدی به منظور مبارزه با فساد ببینند، در برهه‌های حساس این چنینی نیز با دولت همدل شده و از تصمیم مسئولین حمایت می‌کنند. اما اگر شاهد فساد و رانت خواری و اشرافی گری مسئولین و خویشاوندان آن‌ها باشند، نمی‌توانند با آنان احساس همدلی و تعامل کنند.

۳- آحاد ملت شریف ایران واقف هستند که با وجود تمام انتقادات و مطالبات، مسیر آشوب و ناامنی و اردوکشی‌های هنجارشکنانه خیابانی نه تنها مسیر تحقق مطالبات را هموار نمی‌کند، بلکه با وارد ساختن خسارات سنگین به اموال عمومی و تلف کردن وقت و سرمایه ملت، باعث تشدید مشکلات اقتصادی نیز می‌شود.

در این میان فرصت طلبی و سوء استفاده دشمنان و معاندین انقلاب که قطعا هیچ گاه خیرخواه ملت ایران نبوده و نیستند، باعث ایجاد فضای ناامنی در برخی نقاط کشور شد و در این فضا اتفاقات تلخی رقم خورد.

بسیجی مظلومی که تنها یک ماه از تولد فرزند دلبندش می‌گذشت، در شهرستان ملارد به درجه شهادت نائل شد. کدام عقل سلیمی می‌پذیرد که این اتفاقات به طور طبیعی و ناشی از اعتراضات عادی مردم صورت پذیرفته باشد؟ آیا اقشار مستضعفی که نسبت به مشکلات معیشتی معترض هستند اسلحه‌ای دارند تا هم وطن خود را به خاک و خون بکشند؟ تردیدی نیست که نفوذ اشرار و ضد انقلاب و سرویس‌های جاسوسی بیگانه باعث به انحراف کشیده شدن تجمعات خیابانی و ایجاد آشوب و ناامنی شده است.

در پایان، بسیج دانشجویی از مسئولین کشور به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی که وظیفه نظارت بر اجرای قوانین توسط دولت و اختیارات گسترده‌ای نظیر تحقیق و تفحص در تمام امور را دارند، انتظار دارد که با اصلاح فوری ایرادات وارده بر این طرح، از فشار‌های معیشتی مردم بکاهند.

ما در کنار آحاد مردم شریف و انقلابی کشور، ضمن تاکید بر مسیر مطالبه گری صحیح و پیگیرانه از مسئولین کشور در قوای سه گانه، آشوب و ناامنی را سمی مهلک برای مسیر پیشرفت کشور می‌دانیم و هم، چون گذشته برای تحقق مطالبات مردم، به ویژه مستضعفین که به تعبیر امام خمینی (ره) صاحبان این انقلاب هستند از هیچ تلاشی فروگزار نخواهیم کرد، ان شاالله.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار