دبیر علمی همایش ملی پلیمر ایران گفت: تعداد کل مقالات دریافتی ۱۳۸ مقاله بود که پس از داوری ۱۱۷ مقاله پذیرش شد که از این میان ۸۴ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۳ مقاله به صورت پوستر ارائه میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هوشنگ طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان در پنجمین همایش ملی پلیمر که فعالیت خود را از امروز آغاز کرده است، اظهار کرد: دانشگاه با یک رسالت ماموریتگرا در جهت رفع نیازهای اساسی جامعه شکل گرفته و رشد کرده است.
طالبی افزود: در بخشی از تاریخ دانشگاه، راهاندازی رشتههای مختلف بدون توجه به نیازهای اساسی جامعه و این که آیا جامعه ظرفیت جذب این افراد را دارد، ثبت شده است.
رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به پیشرفت تکنولوژی بر مبنای علم گفت: متفکران امروزی به این نتیجه رسیدهاند که رقابت در دنیا بر مبنای تکنولوژی مبتنی بر علم استوار است. دانش باید در راستای رفع نیازهای جامعه شکل بگیرد و در نهایت تبدیل به فناوری و تولید ثروت شود.
وی همچنین ضمن ابراز خرسندی از پیشرفتهای حاصل شده در علم پلیمر اظهار کرد: دانشجویان و استادان بسیاری در این رشته فعال هستند و لازم است صنایع از این ظرفیتها به نحو مطلوب استفاده کنند.
رئیس دانشگاه اصفهان همچنین تاکید کرد: امروزه فقط نیروی انسانی و آموزش برای دانشگاهها کافی نیست و ایده ها، پشت دربهای بسته تولید نمیشود.
در ادامه مهدی نکومنش، رییس انجمن علم و مهندسی پلیمر و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران نیز، با بیان اهمیت برگزاری همایشهای ملی و بین المللی، اهداف انجمن پلیمر کشور را اینگونه اعلام کرد: شناساندن و معرفی هرچه بیشتر علوم و تکنولوژی پلیمر به جامعه علمی و مردم، ایجاد ارتباط و همکاری میان متخصصان علوم پلیمر، شیمیدانان، مهندسان شیمی و متخصصان مرتبط، ایجاد ارتباط علمی با جوامع علمی و موسسات علمی-پژوهشی کشور و جهان در زمینه پلیمر، ایجاد ارتباط نزدیک و هماهنگی میان پژوهشگران و واحدهای صنعتی و پژوهشی پلیمری کشور، جهت دادن به پژوهشها با توجه به وضعیت صنایع داخلی، تشکیل همایشهای علمی و صنعتی در سطح ملی، منطقهای و بین المللی، همکاری با دستگاههای اجرایی دولتی و خصوصی درجهت برنامه ریزی آموزشی، پژوهشی و صنعتی، تشویق پژوهشگران و صنعت گران، تهیه و انتشار کتب علمی و فنی، ارتباط با دیگر انجمنهای علمی کشور از جمله اهداف انجمن پلیمر ایران است.
نکومنش تصریح کرد: حدود ۱۹۰ عضو هیات علمی، ۲۷۰دانشجوی مقطع دکتری، ۷۲۸دانشجو مقطع کارشناسی ارشد و بالغ بر ۲ هزار دانشجوی کارشناسی پلیمر در کشور وجود دارد که بکار گیری آنان در صنعت خروجی خوبی به دست خواهد آمد.
رئیس انجمن علم و مهندسی پلیمر با ابراز امیدواری از اقدامات انجام شده انجمن برای خوگرفتن خروجیهای مشخص از صنعت با کمک دانشگاه ها، افزود: انجمن ملی پلیمر ایران سابقه برگزاری سمینار ملی پلیمر ایران با هدف ایجاد ارتباط میان پژوهشگران و صنعت گران را از ۲۹ خرداد ۶۵ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در کارنامه خود دارد. امیدواریم با این تمهیدات نقش انجمن برای متحدکردن تمام نیروهای پلیمری به خوبی انجام شود و این سمینارها با برگزاری میزگردها و نشستهای عمومی-تخصصی به اجرایی کردن ایدهها کمک کند.
وی همچنین اعلام کرد: همایش پلیمر ایران در سال ۱۴۰۰ در دانشگاه صنعتی سهند تبریز برگزار میشود.
امیرحسین نوارچیان، دبیرعلمی این همایش نیز ضمن ارائه گزارش مختصری از بخش علمی این گردهمایی ملی اظهار کرد: محتوای علمی همایش شامل ارائه مقالات پژوهشی کاربردی و فناورانه (سخنرانی – پوستر)، نشستهای علمی- تخصصی (با موضوع پلی وینیل کلرید، پلی اولفین، کامپوزیتهای پلیمری، چسب و رزین و پلی یورتان)، بازار ایده و فناوری (طرح ایدههای فناورانه در زمینه علوم و مهندسی پلیمر)، طرح مسائل و چالشهای پژوهشی صنایع پلیمر کشور (در قالب همکاری پژوهشی با دانشگاهها و پژوهشگاه ها) ونمایشگاه دستاوردهای صنایع و دانشگاهها است.
دبیرعلمی همایش تصریح کرد: تعداد کل مقالات دریافتی ۱۳۸ مقاله بود که پس از داوری ۱۱۷ مقاله پذیرش شد که از این میان ۸۴ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۳ مقاله به صورت پوستر ارایه میشود. همچنین تعداد مقالات انصرافی ۱۰ مقاله و تعداد مقالات رد شده ۲۱ مقاله بوده است.
محورهای بخش علمی همایش برای ارسال مقاله شامل مواردی مانند روشهای نوین تهیه پلیمرها با کاربردهای فناورانه، نانوساختارها، نانوکامپوزیتها و آمیزههای پلیمری، پلیمرهای سبز، پلیمرهای زیست تخریب پذیر و بازیافت پلیمرها، فرآیندهای پلیمری و بومی سازی تولید پلیمرها، مواد اولیه و افزودنیهای مرتبط میباشد.
همچنین محمدی دبیراجرایی همایش نیز ضمن ارایه گزارش مبسوطی از فرخوان همایش تا برگزاری آن اظهارداشت: پنجمین همایش ملی پلیمر ایران (همپا ۹۸) با رویکرد فناورانه و ارتباط با صنعت و با هدف توسعه و حرکت به سوی صنعتی شکوفا و دانش بنیان با همکاری انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران و دانشگاه اصفهان ۲۸ آبان ماه آغاز به کار کرد و تا ۲۹ آبان ماه سال جاری ادامه دارد.
گفتنی است، ارائه مقالههای پژوهشی کاربردی و فناورانه، نشستهای علمی و تخصصی با موضوع پی وی سی، پلی اولفین، کامپوزیتهای پلیمری، چسب و رزین و پلی یورتان، بازار ایده و فناوری، طرح چالشهای پژوهشی صنایع پلیمر کشور در قالب همکاری پژوهشی با دانشگاهها و پژوهشگاهها و نمایشگاه دستاوردهای صنایع و دانشگاهها از برنامههای این همایش است.