رئیس دانشگاه زابل با بیان اینکه سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی منصفانه نیست، گفت: چرا باید به ناحق برای فردی که توانایی اش کمتر است بستری را فراهم کنیم که نسبت به افراد با توانایی بیشتر، موقعیت بهتری کسب کند.
بهلولی، رئیس دانشگاه زابل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاهها گفت: هر صنفی تسهیلاتخاص خودش را دارد، ولی اگر بخواهیمدر مسائل علمی برای اساتید که مروج علم هستند، امتیاز خاصی قائل شویم، عاقلانه نیست. اساتید که دسترسی بیشتری به علم و ابزار علم دارند و در ترویج علم نیز فعال هستند باید برای خانواده خود وقت بیشتری بگذارند. منصفانه نیست افراد با توانایی کمتر در مقایسه با افرادی که هم توانایی بیشتری دارند و هم در ساختارهای متفاوتی هستند، به راحتی وارد سطوح علمی بالا شوند.
رئیس دانشگاه زابل ادامه داد: بحث مخالفت با سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی و یا نقد به آن، ممکن است در رسانهها اعلام شود و افرادی هم نسبت به این مسئله نقدی داشته باشند که این کاملا طبیعی است. اما متاسفانه در محیط دانشگاه هیچ استادی از سهمیه ناراحت نمیشود.
وی افزود: جالب نیست که کسی که پدرش مدرس دانشگاه است بتواند از رشته دامپزشکی به رشته پزشکی انتقالی بگیرد، از اینگونه موارد زیاد اتفاق افتاده و متاسفانه اساتید و فرزندان آن ها نیز از این سهمیه بسیار استفاده کرده اند. به اعتقاد من، بهره مندی از این سهمیه درست نیست، اما برای مخالفت با این سهمیه بستری نداشتم. قبول شدن، ثبت نام و نقل و انتقالات دانشگاهها زیر نظر سازمان سنجش است و روسای دانشگاه ها بستری برای مخالفت با این نوع سهمیه را ندارند، زیرا این موضوع قانون شده و در حال اجرا است.
بهلولی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند که این سهمیه، تشویقی برای اساتید است، گفت: این موضوع اصلا درست نیست. اساتید حقوق دریافت میکنند و برای تشویق کردن آنها میتوان پول بیشتری به آنها داد، چرا باید به ناحق برای فردی که توانایی اش کمتر است بستری را فراهم کنیم که نسبت به افراد با توانایی بیشتر، موقعیت بهتری کسب کند؛ تنها به این دلیل که پدرش استاد یک دانشگاه است!
رئیس دانشگاه زابل در خصوص رانت و لابی در ارتقای اعضای هیئت علمیها اضافه کرد: در ارتقای اعضای هیئت علمیها لابی صورت نمیگیرد، زیرا ارزیابی اعضای هیئت علمی بر اساس هیئت ممیزی دانشگاههاست که نمایندگان وزیر در دانشگاهها در آن حضور دارند. اما در کل منکر اعمال سلیقه در آن نیستم.
وی خاطرنشان کرد: اگر فرزندم در کنکور قبول شود و درخواست انتقالی دانشگاه و یا رشته داشته باشد، شخصا مخالفت خواهم کرد و از این سهمیه استفاده نمیکنم. زیرا با این کار قطعا فرزندان مان را در مسیری وارد میکنیم که شاید علاقهای به آن نداشته باشند و تنها به دلیل اعمال این سهمیه، وارد آن رشته میشوند. اگر اجباری برای این موضوع داشته باشیم، نتیجه خوبی نخواهیم گرفت.
بهلولی در خصوص تفاوت سهمیههای شاهد و هیئت علمی گفت: سهمیه شاهد به کسی تعلق میگیرد که شخص مهمی را در زندگی از دست داده است؛ فردی که پدر و شرایط خوب زندگی اش را به خاطر وطن از دست داده است. سهمیه فرزندان اساتید و هیئت علمی با سهمیه شاهد تفاوت دارد و دارای ماهیت متفاوتی است.
رئیس دانشگاه زابل به واکنش اساتید به لغو سهمیه هیئت علمیها اشاره کرده و گفت: به طور کلی همه افراد منافع شخصی برایشان مهم است و ممکن است در صورت لغو این سهمیه، اکثر اساتید با آن به مخالفت بپردازند.اما قطعا متوسط رو به بالای جامعه با قطع سهمیه فرزندان هیئت علمیها موافق هستند.
وی در خصوص نقل و انتقالات فرزندان هیئت علمی در دانشگاه زابل گفت: استفاده از این سهمیه در دانشگاه زابل نیز انجام شده و بسیاری از این اساتید دانشگاه به سهمیه هیئت علمی واقف بوده و با وجود شرایط بهتر برای فرزندانشان از آن فرصت استفاده کرده اند.