کد خبر:۸۰۷۵۱۵
امیدی در گفتگو با «دانشجو»:

موسسه‌های مردم نهاد را دولت نه تنها حمایت نمی‌کند مانع هم می‌تراشد / مدیران دولت باید میزان استرس در جامعه را کاهش دهند

موسس انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی گفت‌: اگر دولت می خواهد مشکلات مردم را حل بکند باید به تشکل های مردمی بها بدهد و کار را به مردم بسپارد اما متاسفانه دولت نه تنها حمایت نمی کند بلکه مانع تراشی هم می کند.

امیدی موسس انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو گفت: انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی ٢۵ سال پیش و در سال ۷۳ شروع به فعالیت کرد.

وی افزود: اهداف این انجمن آموزش، کاریابی، غربالگری، خدمات رایگان، ویزیت رایگان و همچنین خدمات فوق تخصصی از لحاظ بررسی زخم دیابت، بیمه‌های تکمیلی دیابتی‌ها است که متاسفانه هیچ بیمه‌ای بیماران دیابتی را بیمه تکمیلی نمی‌کند.

امیدی اظهار داشت: آماردیابت در کشور ما حدود ده درصد جمعیت است و هر روز در حال افزایش است این یعنی حدود ۸ میلیون بیمار دیابتی که انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور تاکنون توانسته تنها ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را شناسایی کند؛ ٧٠درصد از جمعیت در دنیا از دیابت خود اطلاع ندارند.

موسس انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی گفت: بهترین راه تشخیص دیابت، تست قند خون است؛ مردم با یک آزمایش ساده قند خون می‌توانند از ابتلا با عدم ابتلا به دیابت آگاه شوند.

وی افزود: اگر قند خون ناشتای این‌ها دو بار از ۱۲۶ بالا باشد آن شخص کاندید دیابت است.

امیدی اظهار داشت: ده درصد از دلیل ابتلا به دیابت ارثی است. ۹۰ درصد محیطی است مانند: عدم تحرک، چاقی، زندگی ماشینی، غذا و فست فودها، استرس.

وی ادامه داد: به عنوان فوق تخصص ایمونولوژی به صراحت می‌گویم ٨۵ درصد از این عوامل محیطی استرس و تنش است که باعث دیابت می‌شود و احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد؛ به دلیل همین استرس است که اکثر وزرا، وکلا و قضات دچار دیابت می‌شوند.

امیدی گفت: استرس را از بین نمی‌رود و تنها می‌توان آن را مدیریت کرد البته با این زندگی ماشینی رایج در جامعه و مشکلات دارو و درمان، مشکلات اقتصادی مردم، بی‌کفایتی مدیران و بی خیالی بعضی از مدیران دولتی، میزان استرس در جامعه نه تنها مدیریت نمی‌شود که حتی روز به روز در حال افزایش است.

وی در خصوص برنامه‌های انجمن حمایت بیکاران دیابتی گفت‌: در کشور با سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد تلاش کردیم تا جایی که امکان دارد قند را از تغذیه مردم حذف می‌کنیم و به جای آن شیرین کننده طبیعی بگذاریم بتوانیم غذا‌های شیرین تولید کنیم شیرین کننده‌هایی به جای شکر بگذاریم که بتوانیم غذا‌ها را بسازیم تا مردم و دیابتی‌ها از این غذا‌ها استفاده کنند.

امیدی افزود: مسئله مهم‌تر بحث ویزیت دائمی بیماران است که باید پزشکان عمومی را آموزش بدهیم تا مریض رایگان تحت نظر پزشک باشد؛ ۹۰ درصد کار‌های دیابتی‌ها را پزشکان عمومی انجام می‌دهند و اگر نیاز بود به پزشکان فوق تخصص ارجاع می‌شوند.

موسس انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی تصریح کرد: بیمه‌های تکمیلی می‌گویند باید پول در بیاوریم و هزینه‌ها را کمتر کنیم پس اگر نخواهد هزینه نمی‌کنند و بیماران دیابتی را بیمه نمی‌کنند در این میان ما مشکلات زیادی داریم که بیمه‌های تکمیلی قبول نمی‌کنند؛ ما به بیماران تعهد دادیم که بیمه‌های آن‌ها را پوشش می‌دهیم و ضرر را جبران می‌کنیم و تضمین می‌دهیم بیمار دیابتی با خانواده اش بیمه شود و در نهایت ریسک را کاهش بدهیم.

وی افزود: بار‌ها گفته‌ایم اگر یک میلیون هزینه‌ای که باید بعد‌ها برای درمان بپردازید را صرف هزینه‌های اطلاع رسانی و بیماریابی کنید، هزینه‌های هنگفت درمان و بیمه را نخواهید داشت؛ بسیاری از شرکت‌های بیمه به همین خاطر روی مرز ورشکستگی هستند برای اینکه در پیشگیری و در آموزش هیچ قدمی برنداشته اند.

امیدی تصریح کرد: اعتقاد ما این است اگر دولت می‌خواهد مشکلات مردم را حل بکند باید به تشکل‌های مردمی، سازمان‌های مردم نهاد بها بدهد و کار را به مردم بسپارد البته به معنای واقعی کلمه و نه به این معنا که دولت سازمان‌های غیردولتی را رقیب خودش بداند.

وی اظهار داشت: همیشه گفته اند آمار درست و واقعی را نباید بگوییم. آمار ایذر را نگفتیم و اعلام کردیم ایدز نداریم الان وضعیت را می‌بینیم. سازمان‌های غیردولتی باید واقعیت‌ها را به مردم بگویند؛ این واقعیت‌ها را گفتن باعث می‌شود که مسئولین به فکر بیافتند و قدمی بردارند.

وی افزود: البته می‌گویم سازمان‌های دولتی مانع تراشی نکنند، کارمان را بلدیم، اما متاسفانه دولت نه تنها حمایت نمی‌کند بلکه مانع تراشی هم می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار